Bakan Akar 'Mutabakat sağlandı' diyerek duyurdu! Suriye'nin kuzeyinde başlıyor...

Türkiye-Rusya-Suriye üçlü zirvesinde terör örgütlerinin saldırılarına karşı mutabakata varıldığını ifade eden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Suriye'nin kuzeyinde Rusya ile ortak devriyeleri geliştirebiliriz" dedi.

GİRİŞ 04.01.2023 15:50 GÜNCELLEME 04.01.2023 15:50
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Moskova'da Rusya ve Suriye savunma bakanlarının katılımıyla yapılan üçlü toplantıya ilişkin "Yaptığımız görüşmenin devamı olacak. Gerekli mutabakatlar sağlandı. Ortak merkezin kurulması, devriyelerin yapılması ve uzmanların tekrar buluşması şeklinde bu süreç devam edecek. Umudumuz, dileğimiz; bu sürecin makul, mantıklı ve başarılı bir şekilde devam etmesi" dedi.

Milli Savunma Bakanı Akar, TBMM'de AK Parti'nin grup toplantısı öncesi, gazetecilerin sorularını cevapladı. Bakan Akar, geçen hafta Moskova'da MİT Başkanı Hakan Fidan, Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Suriye Savunma Bakanı Ali Mahmud Abbas'ın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya ilişkin görüşmedeki esas gayelerinin, Türkiye ve Türk milletinin savunması olduğuna dikkat çekti.

Akar, "Bunun için de terörle mücadele, terörle mücadele konusunda bugüne kadar yaptıklarımızı biliyorsunuz. Bu konuda bizim kararlı olduğumuzu muhataplarımıza ifade ettik. Diğer taraftan ilave bir mülteci alma durumu söz konusu değil. Burada önemli olan konulardan biri de ister Türkiye'de olsun ister Suriye’de olsun, bizim birlikte olduğumuz Suriyeli kardeşlerimiz var. Onların aleyhinde, onları zora sokacak herhangi bir şekilde bizim bir şey yapmamız, bir kararda bulunmamız asla söz konusu değil. Bu tutumumuz da herkes tarafından bilinmeli. Herkes de buna göre davranmalı. Herhangi bir şekilde provokasyonlara, gerçek dışı haberlere itibar ederek farklı tutumlara girmemeleri lazım. Bu konuda son derece bilgili, bilinçli ve çok net bir politika izliyoruz" diye konuştu. 

'MUTABAKATLAR SAĞLANDI'

Türkiye'nin, başta Suriye olmak üzere tüm komşuların hudutlarına saygılı olduğuna değinen Bakan Akar, "Egemenlik haklarına saygılıyız. Her zaman söylüyorum, bizim tek gayemiz; ülkemizin, milletimizin savunması. Buna karşı saldırıda, tacizde, tecavüzde bulunan teröristleri etkisiz hale getirmek. Bu hususta yaptığımız görüşmenin devamı olacak. Gerekli mutabakatlar sağlandı. Ortak merkezin kurulması, devriyelerin yapılması ve uzmanların tekrar buluşması şeklinde bu süreç devam edecek. Umudumuz, dileğimiz; bu sürecin makul, mantıklı ve başarılı bir şekilde devam etmesi. Terörle mücadelenin başarılı bir şekilde gerçekleşmesi. Bizim yapmaya çalıştığımız şey bu. Burada tabi bizim yine bir temennimiz de Türkiye'de misafir ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimizin gönüllü, güvenlik ve saygın bir şekilde evlerine, topraklarına dönmesi. Diğer taraftan Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin 2254 sayılı kararı var. Kapsamlı ve bütüncül bir şekilde bu kararın uygulanmasını her zaman destekledik, destekliyoruz" dedi. 

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 51
  • Ercan 1 yıl önce Şikayet Et
    O cümle içindeki gönüllü kısmına gerçekten inanarak mı demiş ? Hayır çünkü hepsi savaş yok bitti ama gitmeyiz Esad askere alacak bizi diyorlar da. Orada ki gönüllü kısmını kaldırıp gerekirse zorla diyelim. 15 yıllık misafirlik olmaz. Herkes evine artık.
    Cevapla
  • Özcan 1 yıl önce Şikayet Et
    Gönüllü gideceklermiş vay anam vaay. Sanki ülkeye alırken halka sordunuz yollarken gönülleri olacak
    Cevapla
  • Analiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Suriye de Esad ülkesinin bölünmesin önlemek istiyorsa Türkiye cumhuriyeti devleti Başkanı Sayın Erdoğan ile görüşmeli ve bölgeye istikrarı getirmeli . Sayın Kıkıçtaroğlu Suriye den Barışı getirecekmiş kılıçtaroglu Suriye’den türk askerini çeker fakat Suriye’nin toprağının yüzde 35 pkk olan işgali yüzde 45 e çıkar hdp kılıçtaroglu hükümetinin içinde olacak ve Suriye’nin toprağını bölmek isteyecek . Esad akkllı ol bu sorunu seçimden önce sayın Erdoğan ile çöz ve ülkenin topraklarını pkk oluşumundan kurtar .!
    Cevapla
  • Nayır nolamaz 1 yıl önce Şikayet Et
    abd vatandasinin burnu kanasa orada canlı birakmazlardi adamlar oradan roket atıp gencecik insanları öldürüyor biz devriye atıyoruz bir tane it sürüsü birakmayacksin orada
    Cevapla
  • alper 1 yıl önce Şikayet Et
    sn ,devlet büyüklerim süriyeliler gitsin artik,kiralık ev bulamıyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!