İsmailağa Vakfı'ndan sosyal medyada yapılan paylaşımlara ilişkin açıklama

İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı, internet ve çeşitli ortamlarda şalvar, cübbe, sakal, çarşaf ile ortaya çıkarak, cemaatin kimlik ve hizmetlerine zarar veren kişiler hakkında gerekli hukuki işlemleri başlatacaklarını bildirdi.

İsmailağa Vakfı'ndan sosyal medyada yapılan paylaşımlara ilişkin açıklama
İsmailağa Vakfı'ndan sosyal medyada yapılan paylaşımlara ilişkin açıklama
GİRİŞ 05.01.2023 22:55 GÜNCELLEME 06.01.2023 01:03
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Vakfın avukatı Esad Gökdemir tarafından yapılan açıklamada, son günlerde yoğunlaştığı görülen ve bazı kişilerin cemaatle ilişkilendirildiği haberler üzerine açıklama yapma ihtiyacı duyulduğu ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Mahmud Efendi Hazretlerimizin sünnet-i seniyyeye bağlılığı yaygınlaştırmak gayesiyle üzerinde hassasiyetle durduğu İslami kisvenin cemaatimizle özdeşleşmiş olması büyük bir şeref vesilesidir. Bununla birlikte bu durum istismarı da beraberinde getirmektedir. Başta internet olmak üzere, çeşitli ortamlarda şalvar, cübbe, sakal, çarşaf ile ortaya çıkan bir kısım oluşum ve şahısların dil, anlatım, üslup ve bazı uygunsuz davranışları sebebiyle camiamız töhmet altında kalabilmektedir. Mahmud Efendi Hazretlerimizin usulü ve öğretmiş olduğu hassasiyetlere aykırı söz, fiil veya davranışlar, asla cemaatimize mal edilmemeli, bunların sadır olduğu şahıslar, kisvesi ne olursa olsun camiamızla ilişkilendirilmemelidir. İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfımız, söz konusu benzerlik sebebiyle cemaatimizle ilişkilendirilen, kimliğimize ve hizmetlerimize zarar veren şahıslar hakkında gerekli hukuki işlemleri başlatıp takipçisi olacak ve attığı adımlar hususunda kamuoyunu bilgilendirecektir."

Açıklamada, İsmailağa Cemaati ve Mahmud Ustaosmanoğlu'nu temsil niteliğine sahip beyan ve açıklamalar için sadece vakıfa ait internet sitesi ve kurumsal sosyal medya hesaplarının takip edilmesi gerektiği belirtildi.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 17
  • mert yozgatlı 1 yıl önce Şikayet Et
    allahım yardımcınız olsun
    Cevapla
  • İntikam 1 yıl önce Şikayet Et
    Kıyafet de saç sakal sarık da zihniyet de akıl iman kalp de ruh beden ikilisi de Kuranı yaşamak İslam ahlakı ile ahşaklanmak da SÜNNET tir. Sünnet bir bütündür. Sen yapabildiğini yaparsın.
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Kıyafet sünnet değildir. Sünnet olan kuranı yaşamaktır yaşama aktarmaktır.
    Cevapla
  • ünal 1 yıl önce Şikayet Et
    yaş kaç azizim
    Cevapla
  • hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    bilgin olmadan sallama,
    Cevapla
  • mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    ey insanoğlu sosyal hayatı kapsayan her alanda bir çarşaflı bayanın bir cübbeli erkeğin bir islami giyime bürünmüş hiç kimsenin yaptığı bir ahlaksızlığı yanlışı ve kötü davranışları sakın islam dinine ve onun saygın kullarına maletmeyin çünkü islam temiz ,pak,saygıdeğer insanların dinidir.Sahtekar günahkar ve ahlaksız zayıf insanların hareketlerini güzel dinimize maletmeyin . Hayırlı cumalar
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    ne olursan ol gel sözü Mevlana ya ait değildir iyi araştırın
    Cevapla
  • Recep 1 yıl önce Şikayet Et
    Mevla-na Bizim Mevlamız demektir. ALLAH'ı bırakıp Celalettin Rumiyi Mevla edinenler Ahirette ne yapacaklar. ALLAH'ın Resulü Hz Muhammedi ve KUR'AN'I İnkar eden ve Düşman olan Kafirler Celalettin Rumiyi neden bu kadar seviyorlar.
    Cevapla
  • yüksel 1 yıl önce Şikayet Et
    kime aitmiş, onuda yazsaydın bari
    Cevapla
  • Ramazan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizzat kendi kitabından okudum o sözü.. Bu sebeple dünyanın dört bir tarafından her dine mensup kişiler onu görmeye geliyor.. Çünkü kullandığı emir cümlesidir ve onların söylediği söz yere düşmez..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi