Meteoroloji peş peşe uyardı! Hafta sonu yurdun büyük bir bölümüne kar geliyor

Türkiye genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları sert bir düşüşe geçiyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) yapılan uyarıya göre hafta sonundan itibaren yurdun büyük bölümünde kar ve yağmur etkili olacak.

GİRİŞ 06.01.2023 20:31 GÜNCELLEME 06.01.2023 20:59
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Türkiye genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde. Beklenen yağışlar gelmedi. Son 52 yılın en sıcak Aralık ayı yaşandı. Ocak ayının ilk haftasında bazı bölgelerde bahardan kalma günler yaşandı. Ancak Meteoroloji uyardı, yağışlar kapıda. 

SON 52 YILIN EN SICAK ARALIK AYI YAŞANDI

Türkiye, aralık ayında son 52 yılın en sıcak aralık ayını yaşadı. Yeni yılla birlikte herkesin tarafından beklenen yağışlı hava ise hafta sonundan itibaren yurdun büyük bir bölümünü etkisi altına alacak.

HAFTA SONUNDAN İTİBAREN SAĞANAK VE KAR ETKİLİ OLACAK

Hafta sonu yurdun büyük bölümünde sağanak ve kar yağışının etkili olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre; Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ile Bitlis, Van, Muş ve Bingöl çevreleri yağmurlu olacak.

7 Ocak, Cumartesi

YER YER KARLA KARIŞIK YAĞMUR BEKLENİYOR

İç ve yüksek kesimlerde ise yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışı görülecek.
Doğu Anadolu'da yoğun kar etkisini gösterecek. Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde hafta sonu sağanak var.

Kırıkkale'de mevsimin ilk karı yağdı

İSTANBUL'DA ÖNÜMÜZDEKİ 5 GÜN YAĞIŞ BEKLENMİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yurdun büyük bir bölümü için peş peşe uyarılar yapılsa da MGM'de yer alan 5 günlük hava sıcaklığı haritasına göre önümüzdeki 5 gün içerisinde  İstanbul'da ortalama sıcaklığın 9 derece ve havanın güneşli olması bekleniyor.

TÜRKİYE GENELİ 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU HARİTASI

8 Ocak, Pazar

 

 

9 Ocak, Pazartesi

 

10 Ocak, Salı

 

11 Ocak, Çarşamba

 

KAYNAK: HABER7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya dua edelim tabi ki eyvallah, neticede rahmeti verecek olan Allah. Ama sen her şeyi umarsızca tüket, çevreyi, doğayı önemseme ondan sonra otur sabah akşam dua et. Marmara bölgesi nüfus almış başını gidiyor, fabrikalar vs. doğaya zarar veren her şey orada, sonra otur dua et. Allah bu dünyayı bir kader üzere (kanunlar ile) yaratmış. Avrupa da veya diğer Müslüman olmayan ülkelerde sadece dua ettikleri için mi rahmet veriyor Allah. Sen önce eşeği sağlama al sonra Allah'a emanet et.
    Cevapla
  • mrt 1 yıl önce Şikayet Et
    ha geldi ha gelecek demekle olacak iş değil! Bakın bu konu hakkında bakın Allahu Teala nahl 11. ayetinde ne buyuruyor ; "يُرْسِلِ السَّمَٓاءَ عَلَيْكُمْ مِدْرَارًاۙ" Bağışlanma dileyin ki üzerinize bol bol yağmur yağdırsın" yani insanların rahmetten faydalanmaları için şartlar gerekiyor. Önce adam gibi kulluk vazifemizi yerine getireceğiz sonra kar, yağmur isteyeceğiz.
    Cevapla
  • niksarlı 1 yıl önce Şikayet Et
    tabii yağmaz..Allahtan rahmet istemeye yüzümüz varmıki
    Cevapla
  • Iso hakli 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'ye yağmur yağmaz insanlar Kendilerine çeki düzen vermek zorundalar her taraf çöp dolu zararlı kimyasal maddeler bu ülkede her şeye saygısızca davranılıyor başta gençler çok kötü durum
    Cevapla
  • Sefer 1 yıl önce Şikayet Et
    inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den tarihi İncirlik hamlesi! Stratejik adım! Kürecik iddialarına yanıt
Katil İsrail gece sivllerin olduğu çadırı vurdu! Hepsi çocuk...