İstanbul için tehlike çanları! Alibeyköy Barajı kurudu

İstanbul'da kurak geçen sonbahar aylarının ardından kente su sağlayan barajlarda doluluk oranları her geçen gün azalıyor.

GİRİŞ 07.01.2023 10:24 GÜNCELLEME 07.01.2023 10:24
Bu Habere 78 Yorum Yapılmış

İstanbul barajlarından kuraklıktan en fazla etkilenen ise Alibeyköy barajı oldu.

İSKİ verilerine göre Alibeyköy barajında doluluk oranı yüzde 18.29 olarak kayıtlara geçti. Bu değer son 10 yılın en düşük değeri. Alibeyköy barajında 2019 yılı ocak ayında yüzde 100 doluluk oranına ulaşılmıştı. Alibeyköy barajında düşen su seviyesi nedeniyle baraj kapaklarının olduğu bölüm tamamen kurudu. Su seviyesinin ölçülmesi için yapılan beton kule ise tamamen açıkta kaldı. Daha önce balıkların yüzdüğü tarihi su kemerlerinin olduğu bölümlerde ise sudan eser yok. Kuruyan bu bölümlerde çok sayıda otomobil lastik izi dikkat çekti. Bölgedeki değişim havada görüntülendi.

İKİ BARAJ YÜZDE 10'UN ALTINA İNDİ

Diğer barajlarında da durum çok farklı değil. İstanbul'da doluluk oranının en düşük ölçülen barajı yüzde 4.9 ile Papuçdere barajı oldu. Bu barajın hemen yakının da bulunan Kazandere barajında ise doluluk oranı sadece yüzde 7.06. İstanbul'un doluluk oranı en yüksek barajı ise yüzde 38.96 ile Terkos oldu.

İSTANBUL BARAJLARINDA DOLULUK ORANI SON DURUM

Alibeyköy Barajı: Yüzde 18.04

Büyükçekmece : Yüzde 35.65

Darlık : Yüzde 28.09

Elmalı : Yüzde 31.95

Istrancalar : Yüzde 36.44

Kazandere : Yüzde 7.53

Ömerli : Yüzde 35.96

Papuçdere : Yüzde 4.72

Sazlıdere : Yüzde 37.46

Terkos : Yüzde 38.96

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 78
  • İksan 1 yıl önce Şikayet Et
    Önce Camiler kurudu sonra göller.... Ağnadınmı..... Rabbinizden mağfiret dileyin çünkü o çok bağışlayıcıdır....? Mağfiret dileyinki üzerinize gökten bol bol yağmur indirsin mallarınız ve oğullarınızı çoğalsın. Size bahçeler İhsan etsin sizin için irmaklar akıtsın. Nuh suresi 10. 11. 12.
    Cevapla
  • C.Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    İmamoğlu tankerlerle Su taşır ..Çünkü İstanbul buna alışık!. :)
    Cevapla
  • Fikret 1 yıl önce Şikayet Et
    Küresl ısınma ve iklim değişikiğin etkilleri google ile ingilzce (climate change effects) arayın ve okuyun tamam eskiden böyle olaylar yaşanırmış ama eskiden her 30-40 senede olan afat ve kuraklıklar şimdi hersene olmayı başladı! Insanoğlu yüce yaradanın yaratmış olduğu doğanın kıymetini bilmediği müddetçe bu ve böyle olaylar kıtlık susuzluk çok göreceğiz!
    Cevapla
  • emekçi 1 yıl önce Şikayet Et
    20 yıldır susuzluk görmeyen İstanbul,şimdi ne oldu gördünüzmü?
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    hiç insanlar dönüp bakmaz kendine neden böyle oluyor çünkü Hayatımızda çoğumuzun İslam yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye, İsrail'e açılan davaya müdahillik için resmi başvuru hazırlığında
Saraçhane'de 1 Mayıs provokasyonu: 210 şahıs gözaltına alındı