Kabine toplantısı ne zaman? EYT, 7. Yargı Paketi, sözleşmelilere kadro düzenlemesi...

Yeni yılın ilk kabine toplantısında EYT, sözleşmelilere kadro düzenlemesi, 7. Yargı Paketi gibi önemli konu başlıkları yer alıyor. Ayrıca çat kapı haciz uygulamasına da son verilecek. Peki kabine toplantısı ne zaman?

Kabine toplantısı ne zaman? EYT, 7. Yargı Paketi, sözleşmelilere kadro düzenlemesi...
Kabine toplantısı ne zaman? EYT, 7. Yargı Paketi, sözleşmelilere kadro düzenlemesi...
GİRİŞ 09.01.2023 08:52 GÜNCELLEME 09.01.2023 09:02
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin ekonomik gelişmelerinin de konuşulacağı kabine toplantısının yapılacağı tarih ve kabine konuları belli oldu. Toplantının gündeminde emeklilikte yaşa takılanlar ve 7. Yargı Paketi yer alıyor. İşte kabine toplantısının detayları…

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Yeni yılın ilk kabine toplantısı bugün (9 Ocak 2023 Pazartesi) gerçekleşecek.

7. YARGI PAKETİ MASADA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın 7. Yargı paketine ilişkin ayrıntılı sunum yapması bekleniyor.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın ilk Kabine toplantısında sunum yapmasının ardından paketin TBMM’ye gönderilmesi bekleniyor. Edinilen bilgiye göre, kira ilişkisinden kaynaklanan uyuşmazlıklar, ortaklığın giderilmesine ilişkin uyuşmazlıklar, kat mülkiyetinden kaynaklanan uyuşmazlıklar ve komşu hakkıyla ilgili uyuşmazlıklar zorunlu arabuluculuk dahilinde olacak. Düzenleme ile 'çat kapı' haciz işlemi tarihe karışacak.

Uyuşturucu bağımlısı suçluların tedavisi için özel cezaevleri kurulacak. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın kabine toplantısında yapacağı sunumun ardından paketin, Meclis'e gönderilecek.

2 MİLYON 250 BİN KİŞİ EMEKLİ OLACAK!

Kabine toplantısında ayrıca çalışma hayatına yönelik düzenlemeler için Meclis takvimi ele alınacak. Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesini içeren kanun teklifinin, hafta başında Meclis Başkanlığı'na sunulması da gündemde. Teklifin, Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmelerinin ardından Genel Kurul süreci başlayacak. Düzenleme ile 2 milyon 250 bin kişiye emeklilik yolu açılacak.

Sözleşmelilere kadro düzenlemesinde de adım adım sona yaklaşılıyor. AK Parti'nin hazırladığı yasa teklifinin Meclis Başkanlığı'na sunulması bekleniyor. Taslağa göre 400 bini aşkın sözleşmeli personel kadroya geçecek. Kadroya geçenler, 1 yıl aday memur olacak.

SEÇİM TARİHİ GÖRÜŞÜLECEK

Antalya'da bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Seçimlere 5 ay kaldı, boş duracak vaktimiz yok" dedi. Daha önce de seçim tarihinin güncellenebileceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son sözleri, seçimlerin Haziran yerine Mayıs ayında yapılabileceği söylentilerini çıkardı. Kabine toplantısında da seçim tarihinin ele alınacağı öğrenildi.

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 21
  • a.60 1 yıl önce Şikayet Et
    İmar affı ne zaman?
    Cevapla
  • rifat bozkurt 1 yıl önce Şikayet Et
    sayın Cumhurbaşkanı nafaka sozünüzü hangi pakette tutacaksınız ALLAH var kadın dan üstün
    Cevapla
  • Ohal Obası 1 yıl önce Şikayet Et
    Şu milletin seçim vesilesiyle isteklerine bakınca aklıma gezicilerin gezi olayları esnasında istekleri aklıma geliyor, isteyin baba isteyin var mı başka Hazineyi boşaltmak isteyen? Kemocum sen hazineden ne kadar dağıtmak ve ülkenin altını oymak istersin?
    Cevapla
  • İşsiz EYT mağduru 1 yıl önce Şikayet Et
    9978 prim günüm 30 yıllık sigortalılık sürem var 49 yasindayim işsizim, dayanacak gücüm kalmadı. Lütfen artık EYT sorunu çözülsün
    Cevapla
  • corbontoo 1 yıl önce Şikayet Et
    Emeklilik hakkini alip Yurt disinda calisanlar Turkiye den ayliklarini almalari lazim kazanilmis bir hak var neden haklarini vermiyorsunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin İsrail kararı sonrası ABD'den son dakika Türkiye açıklaması
Alex de Souza sürprizi! Anlaşma sağlandı: Süper Lig'e geri dönüyor