Son dakika: Milyonların gözü kulağı bu toplantıda! Erdoğan kritik kararları açıklayacak

2023'ün ilk Kabine toplantısı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Beştepe'de düzenlenecek. Yoğun gündemle toplanacak Kabine'de farklı konu başlıkları masaya yatırılacak.

GİRİŞ 09.01.2023 07:07 GÜNCELLEME 09.01.2023 09:22
Bu Habere 234 Yorum Yapılmış

Çalışma hayatına yönelik düzenlemeler için Meclis takvimi de masaya yatırılacak. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin yer aldığı kanun teklifinin hafta başında TBMM'ye sunulabileceği belirtiliyor. Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmelerden sonra teklifle ilgili Genel Kurul sürecine geçilecek. Düzenlemenin hayata geçmesiyle birlikte 2 milyon 250 bin kişi emeklilik hayallerine kavuşacak.

SÖZLEŞMELİLERE KADRO DÜZENLEMESİ

Sözleşmelilere kadro düzenlemesinde de son düzlüğe girildi. Meclis başkanlığına sunulması beklenen taslağa göre 400 bini aşkın sözleşmeli personelin kadroya geçmesinin önü açılacak. Kadroya geçenler, 1 yıl aday memur olarak görev yapacak.

3600 EK GÖSTERGE GÖRÜŞÜLECEK

15 Ocak 2023'te yürürlüğe girecek 3600 ek gösterge konusunun da Kabine'de görüşülmesi bekleniyor. Düzenlemenin hayata geçmesiyle birlikte memurların ve memur emeklilerinin maaşlarında ve emeklilik tazminatlarında değişiklik yapılacak.

7'İNCİ YARGI PAKETİ KABİNEYE GELİYOR

Kabine toplantısında 7'inci yargı paketi de görüşülecek konular arasında yer alıyor. Düzenleme ile çat kapı haciz işlemi son bulacak. Uyuşturucu bağımlısı suçluların tedavisi için özel cezaevleri kurulacak. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın kabine toplantısında yapacağı sunumun ardından paket Meclis'e gönderilecek.

EKONOMİ GÜNDEMİ YOĞUN

Kabine'yi yoğun bir ekonomi gündemi de bekliyor. Enflasyonla mücadele, esnaf ve dar gelirlilere dair atılacak yeni adımlar Kabine toplantısında masaya yatırılacak. Bakanlar düzeyinde duyurulan orta gelirliler için ikinci el konut alımını da kolaylaştıracak çalışmalara ilişkin de kabinede Başkan Erdoğan'ın bilgilendirilmesi bekleniyor.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 234
  • Fural 1 yıl önce Şikayet Et
    Doktora avukata gecerli olan staj dan bizlerde bekliyoruz...
    Cevapla
  • Üsküdar 1453 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizdeki milyonlarca işsiz genç, işe girebilmek için 1999 yılında başlayan EYT mağduruyetinin giderilmesini dört gözle bekliyor.
    Cevapla
  • Fatih Çakır 1 yıl önce Şikayet Et
    Staj ve çıraklık mağdurları ne olucak ,ben ve benim gibilerin bu emeklilik hakkına sahip olmalarını istiyorum!!!!
    Cevapla
  • osman 1 yıl önce Şikayet Et
    adamIar acıkIadıya. staj mağduru diye birşey y0k diye. staj caIışma sayıImıy0r. bir iş akti y0k. sadece sağIık sig0rtası var. iş yerinde kaza 0Iursa diye.
    Cevapla
  • Asm 1 yıl önce Şikayet Et
    Ailehekimlikte askeri ucretlet calisiyorum bizede kadro
    Cevapla
  • vatandaş1 1 yıl önce Şikayet Et
    10 bin gün prim öde 35 yıl çalış . yaşını bekle emekli ol . akp yer işte böyle hakkınızı emekli kardeşlerim . reis için sadece memur ve memur emeklisi bide şimdi eytlileri önemli ..
    Cevapla
  • arif 1 yıl önce Şikayet Et
    c0k sacma ve tarafIı y0rum 0Imuş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milyarderlerin en fazla bulundu şehirler! İlk 10'da dikkat çeken ayrıntı..
Özgür Özel ile ne konuştu? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama