Türkiye'den Brezilya'daki Kongre baskınına kınama

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Brezilya’da Devlet Başkanı Luiz Incio Lula da Silva liderliğindeki Hükümet, Kongre ve Anayasa Mahkemesi’ne yönelik şiddet eylemlerini kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'den Brezilya'daki Kongre baskınına kınama
Türkiye'den Brezilya'daki Kongre baskınına kınama
GİRİŞ 09.01.2023 12:17 GÜNCELLEME 09.01.2023 12:17

Dışişleri Bakanlığıdan Brezilya’da Devlet Başkanı Lula da Silva Hükümeti’ni ve kurumları hedef alan şiddet olayları hakkında açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Brezilya’da Devlet Başkanı Luiz Incio Lula da Silva liderliğindeki Hükümet, Kongre ve Anayasa Mahkemesi’ne yönelik şiddet eylemlerini kınıyoruz. Ülkede halkın iradesini yansıtan seçimlerin sonuçlarına ve demokratik süreçlere saygılı olunması önem taşımaktadır. Bu eylemler karşısında Devlet Başkanı Lula da Silva Hükümeti ve Brezilya halkıyla dayanışma içerisinde olduğumuzu ifade ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü
İYİ Parti'de seçim günü: Akşener veda konuşmasını yaptı