Okullar tatil mi? Kar yağışı sonrası 10 Ocak Salı günü için peş peşe okullara ara verildi

Yurtta beklenen kar yağışının başlaması ile birlikte milyonlarca öğrenci okulların durumunu araştırmaya başladı. 10 Ocak salı günü (Yarın) kar yağışı nedeniyle okulların tatil edildiği il ve ilçeleri sizler için derledik...

Okullar tatil mi? Kar yağışı sonrası 10 Ocak Salı günü için peş peşe okullara ara verildi
Okullar tatil mi? Kar yağışı sonrası 10 Ocak Salı günü için peş peşe okullara ara verildi
GİRİŞ 09.01.2023 14:15 GÜNCELLEME 03.02.2023 15:47
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Kar yağışının başlamasıyla, okulların durumu etkilenebilir. Özellikle, yoğun kar yağışı sırasında okulların açılması güçleşebilir veya okullar tatil edilebilir. Kar yağışı ile birlikte çocukların ve öğretmenlerin okula gitmesi zorlaşabilir ve okulların düzenini değiştirebilir.

Ancak, kar yağışının etkisi okullar üzerinde bölgeye göre değişebilir. Örneğin, kar yağışı daha sık görülen ve okulların karı temizleme ekipmanlarına sahip olan bölgelerde, kar yağışının etkisi daha az olabilir.

OKULLARIN TATİL EDİLDİĞİNİ NEREDEN ÖĞRENEBİLİRİM?

Kar yağışının okullar üzerindeki etkisi, genellikle MEB ve valilikler tarafından yönetilir. Öğrenciler ve öğretmenler, okulların kar yağışı durumları hakkında bilgi almak için valiliklerin internet sitelerinde yer alan duyurular kısmını takip etmesi gerekir. 

Kar yağışı nedeniyle okulların tatil edileceği hakkında bilgi almak için aşağıdaki yerleri takip edebilirsiniz:

  1. Okul yönetimi: Okul yönetim kuruluşları, okulların kar yağışı durumları hakkında bilgi verirler. Öğrenciler ve öğretmenler, okul yönetimi veya okulun internet sitesinden bilgi edinebilirler.
  2. Resmi internet siteleri: Okulların tatil edileceği hakkında resmi bilgi, genellikle Milli Eğitim Bakanlığı veya ilgili yönetim kuruluşlarının (Valilik) internet sitelerinde yayınlanır.
  3. Haber kanalları: Kar yağışı nedeniyle okulların tatil edileceği hakkında haberler, genellikle televizyon ve radyo haber kanallarında yayınlanır.
  4. Sosyal medya: Okulların tatil edileceği hakkında bilgi, genellikle sosyal medya platformlarında (örneğin, Twitter ve Facebook) yayınlanır.

Bu yerlerden bir veya birkaçını kullanarak, okulların tatil edileceği hakkında bilgi edinebilirsiniz. Ancak, lütfen dikkat edin, okulların tatil edileceği hakkında bilgi, genellikle son dakika değişikliklerine maruz kalabilir ve bu nedenle resmi kaynaklara güvenilmelidir.

KAR YAĞIŞI EN FAZLA NEREDE GÖRÜLÜR?

Türkiye'de kar yağışı, genellikle kuzeybatı bölgelerinde daha sık görülür. Örneğin, Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde kar yağışı daha az olurken, İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde daha sık görülür.

Türkiye'de kar yağışı, en yoğun Şubat ve Mart aylarında görülür. Ancak, bu, her yıl değişebilir ve bölgelere göre de farklılık gösterebilir. Örneğin, İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde, kar yağışı Ocak ve Nisan aylarında da görülebilir.

Kar yağışının sıklığı ve yoğunluğu, Türkiye'de iklim koşullarına göre değişebilir. 

KAR YAĞIŞININ YOĞUN OLDUĞU İLLER

  • VAN

Van'da kar yağışı nedeniyle kent genelinde kapanan 56 yerleşim yeri yolunun yeniden ulaşıma açılması için Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, yoğun bir çalışma başlattı. Kar kalınlığının yaklaşık 20 santimetreyi bulduğu kırsal mahallelerde İpekyolu Belediyesine bağlı karla mücadele ekipleri de çalışma yaptı. Bostaniçi Mahallesi'nde yaşayan Küvvi Öter, mahelle yolunu kardan temizleyen ekiplere teşekkür ederek,"Bu yıl beklenen kar nihayet geldi. Kar yağışının gelmesi biz çiftçiler için iyi oldu. Kar olmazsa tarım alanları da olmaz. Yağışın düşmesine çok sevindik" dedi. 

Van'da okullar tatil edildi mi?

(9 Ocak Pazartesi) Van Valiliği, etkisini artıran kar yağışı nedeniyle İpekyolu, Edremit ve Tuşba ilçelerinde taşıma kapsamındaki okulların tatil edildiğini duyurdu. 10 Ocak Salı günü için ise henüz bir duyuru yapılmadı. 

  • ORDU - ARTVİN

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde 3-4 gündür etkili olan soğuk ve yağışlı hava yüksek kesimlerde kar yağışına dönüşürken, yöredeki yaylalar beyaz örtüyle kaplandı.
Ordu’dan Artvin’e kadar olan bölgede 1000 metrenin üzerindeki tüm yaylalarda kar yağışı yaşanırken, Trabzon ile Gümüşhane arasındaki şenlikleri ile ünlü Kadırga Yaylası da kar yağışından nasibini aldı. 2 bin 300 metre yüksekliğindeki yayla ve çevresinde bulunan obalar beyaz örtüyle kaplanırken, eşsiz kar manzarası objektifleri yansıdı.

Artvin'de okullar tatil edildi mi?

(9 Ocak Pazartesi)  Artvin'in Borçka ve Murgul ilçelerindeki bazı okullarda da, kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. 10 Ocak Salı günü için ise henüz bir duyuru yapılmadı. 

  • SİNOP

Sinop’ta yüksek kesimlerde kar yağışı etkisini sürdürürken ekipler karla kaplanan yolları temizlemek için çalışmalarını sürdürüyor. Sinop’un yüksek rakımlı Dıranaz Soğuksu mevkisinde gece saatlerinden itibaren kar yağışı etkili oluyor. 

  • TUNCELİ

Tunceli’de dün gece özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarını ulaşıma açmak için çalışma başlatıldı. Tunceli’de dün gece kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Ovacık’ta 14, Nazımiye ilçesinde ise 1 köy yolu ulaşıma kapandı. Tunceli Valiliği koordinesinde İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine bağlı ekipler kapanan köy yollarını ulaşıma açmak için çalışma başlattı.

  • ERZİNCAN

Erzincan’da gece yağmur yağışı yüksek kesimlerde kara dönüştü. Kenti çevreleyen dağlar beyaza büründü. Refahiye ve İliç ilçesinde kardan üzeri beyazla kaplanan çam ağaçları görsel manzara oluşturdu.

  • BAYBURT

Gece yarısı başlayan kar yağışı Bayburt’u beyaza bürüdü. Yeni yılın ilk karıyla birlikte kuru soğuk yerini ılıman havaya bıraktı. Bayburtlulara göre ise bu sene kar, Bayburt’a geç yağdı.

  • MALATYA

Malatya'da, etkisini artıran kar yağışı nedeniyle 14 kırsal mahallenin yolu, ulaşıma kapandı.  Kentin yüksek kesimlerinde aralıklarla kar yağışı devam ediyor. Yoğun

  • MUŞ

Sabah etkili olan kar nedeniyle kent merkezi beyaza büründü. Kar ve buzlanma nedeniyle sürücüler ilerlemekte güçlük çekti.

  • ERZURUM - ARDAHAN -KARS

Erzurum, Ardahan, Kars ve Ağrı'da kar, Tunceli ile Iğdır'da ise soğuk hava etkili oldu. Erzurum'da gece başlayan ve sabah saatlerine kadar aralıklarla etkili olan kar, kenti beyaz örtüyle kapladı.

  • HAKKARİ

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle kapanan 2 köy ve 7 mezra yolu, karla mücadele ekiplerinin çalışmaları sonucu açıldı.

ONLARCA İLDE KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan hava durumu tahmin raporuna göre 8 - 13 Ocak tarihleri arasında 41 ilde yoğun kar yağışı bekleniyor. 

HANGİ İLLERDE KAR YAĞIŞI GÖRÜLECEK?

Kar yağışı beklenen iller şöyle;

Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Artvin, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çankırı, Çorum, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Isparta, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Kütahya, Malatya, Muş, Nevşehir, Niğde, Sivas, Tokat, Tunceli, Van, Yozgat.

 

KAYNAK: HABER7
İbrahim Günay . Haber7.com - Yayın Koordinatörü
Haber 7 - İbrahim Günay .

Editör Hakkında

1986 yılında Mardin’in Savur ilçesinde doğdu. Evli ve bir çocuk babasıdır. İyi derecede Arapça, Kürtçe ve İngilizce bilmektedir. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde İnternet Gazeteciliği - Yayıncılığı, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Eğitimine, İstanbul Yeniyüzyıl Üniversitesi Medya ve İletişim Yönetimi (Tezli) Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. TRT Haber’de stajını tamamlayan Günay, mesleğe 2009 yılında Haberler.com’da başladı. 2013 yılında Haber7.com'da göreve başlayan İbrahim Günay, editör, Haber Şefi ve Yayın Koordinatörü olarak görev aldı. Pek çok habere ve röportaja imza attı, sunum ve seminerlere katıldı. Ödül ve plaketler aldı. İbrahim Günay, halen Haber7.com’da Sorumlu Müdür ve Yayın Koordinatörü olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Vatandas 1 yıl önce Şikayet Et
    Van da cok kar yagisi var istanbulda okullar ne zaman tatil olur. Haberi ben boyle anladim sanki.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sahipsiz köpekten kaçarken düşen genç kızın ayağı kırıldı
Tarihi ziyaret sonrası MSB'den Irak mesajı: Hazırız!