MİT, 'Fırat Neval' kod adlı teröristi etkisiz hale getirdi

MİT tarafından Suriye Haseke'de düzenlenen operasyonda MLKP'nin sözde Suriye sabotaj sorumlusu 'Fırat Neval' kod adlı Özgür Namoğlu, etkisiz hale getirildi.

GİRİŞ 09.01.2023 15:58 GÜNCELLEME 09.01.2023 16:21
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Suriye’den, MLKP’nin Türkiye’de faaliyet yürüten silahlı kanadı FESK’e aktarılan ve Türkiye’de eylem arayışında olan tüm örgüt kadrolarını, 2016 yılından itibaren suikast ve sabotaj konularında bizzat eğiten Fırat Neval kod Özgür Namoğlu, MİT tarafından hedef listesine alınmıştı.

Terör örgütü MLKP’nin silahlı kanadı FESK’in Suriye Sorumlusu olan Özgür Namoğlu, Irak’a gönderilerek PKK’dan özel eğitim alan bir kadroydu. İlk olarak 2008 yılında Avrupa'da faaliyet yürütmeye başlayan terörist, Irak Gara bölgesine geçerek suikast, sabotaj, teknik ve çeşitli askeri eğitimler aldı. 

Eğitimi akabinde PKK ile birlikte Irak kırsalında silahlı faaliyet yürüttü. Irak’tan Suriye’ye 2016 yılında geçen terörist, MLKP tarafından Türkiye’ye eylem yapmak üzere gönderilen FESK mensuplarının Suriye’de eğitildiği Şengül Boran Akademisinin Genel Sorumlusu olarak faaliyet yürüttü.

Haseke’de MLKP mensuplarının arasına sızma geçekleştiren saha ajanları tarafından takip edilen terörist, MİT tarafından gerçekleştirilen nokta operasyon ile etkisiz hale getirildi.

KAYNAK: DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 21
  • SARÌYERLÌ 1 yıl önce Şikayet Et
    hava biraz daha temizlendi
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ellerinixe sağlık
    Cevapla
  • Ahmet06 1 yıl önce Şikayet Et
    Ellerinize saglik .daha cok isteriz .karayilanida isteriz.
    Cevapla
  • AKP MHP PKK 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın soylu kactane kaldı? benim sayıdığıma göre ekside olmamız lağzım. Ayakabı numarasını bilen yerinide bilir değilmi? yoksa lağzım olduğundamı kulanacan?
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sırtlan gülüşü. Şimdi hesap zamanı .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Blu Tv'nin sahibinden skandal sözler: İsrail katliamını böyle meşrulaştırdı!
İsrail'in ABD oyunu deşifre oldu! Dünyayı böyle kandıracaklar