Türkiye Sri Lanka’da 2 okul açılışı gerçekleştirdi

Sadakataşı Derneği, Sri Lanka’da 2 okulun açılışını gerçekleştirdi. Bölgede bulunan dernek ekibi çalışmaların devamında gelir temini projeleri ve zekât dağıtımları gerçekleştirdi.

Türkiye Sri Lanka’da 2 okul açılışı gerçekleştirdi
Türkiye Sri Lanka’da 2 okul açılışı gerçekleştirdi
GİRİŞ 10.01.2023 16:58 GÜNCELLEME 10.01.2023 16:58

Sri Lanka’da bulunan Sadakataşı ekibi Puttalam bölgesinde inşa edilen Medrese-i Yusufiye 1 ve Medrese-i Yusufiye 2 okullarının açılışını gerçekleştirdi. Dernek ekibi okullarda eğitim gören öğrencilere kırtasiye seti dağıtımı gerçekleştirdi. 

Medrese-i Yusufiye 1 Okulu 

Sri Lanka’nın Puttalam bölgesine bağlı Kalpitiya kasabasında 120 m² alan üzerine inşa edilen 3 sınıf, bir öğretmenler odasından oluşan Medrese-i Yusufiye 1 Okulu’nun açılışı gerçekleştirildi. Yapımı 9 ay süren okulda 90 öğrenci ilköğretim düzeyinde eğitim görecek. 

Medrese-i Yusufiye 2 Okulu 

Sadakataşı tarafından Puttalam’ın Thillayoor kasabasında 126 m² alan üzerine inşa edilen Medrese-i Yusufiye 2 Okulu 3 sınıf ve bir öğretmenler odasından oluşuyor. Okulda 102 öğrenci ilköğretim seviyesinde eğitim alacak. 

Gelir Temini Projeleri 

Derneğin 11 ülkede sürdürdüğü gelir temini projeleri kapsamında Sri Lanka’nın Mutur bölgesinde 5 aileye balıkçı teknesi ve gerekli ekipmanların dağıtımı yapıldı. Balıkçılar tekne ile tuttukları balıkların ticaretini yaparak ailelerinin geçimlerini sağlıyor. Dernek ekibi tekne dağıtımları sonrasında geçmiş dönemde balıkçı teknesi teslim edilen 20 kişiyi ziyaret ederek durumlarını inceledi. Balıkçılar proje sebebiyle Türk hayırseverlere teşekkürlerini ilettiler. 

550 aileye zekât dağıtımı 

Sadakataşı ekibi Puttalam bölgesinde yaşayan ihtiyaç sahibi 550 aileye zekât dağıtımı gerçekleştirdi. Dağıtımlar sonrası bölge halkı ile bir araya gelen dernek ekibi ailelerin sorunlarını dinledi. 

Sri Lanka’daki 5. okul 

Yardım çalışmaları sonrası açıklama yapan Sadakataşı Derneği Başkanı Kemal Özdal; ‘‘Sri Lanka’da bulunan ekibimiz bir dizi yardım faaliyeti gerçekleştirdi. Ülkede azınlık olan Müslümanlar ciddi bir eğitim sorunu yaşıyor. Bunun çözümüne katkı sağlamak için 2017 yılından bugüne kadar bölgede 5 okulun açılışını gerçekleştirdik. Yardımların devamında zekât ve balıkçı teknesi dağıtımları gerçekleştirdik. Gelir temini projeleriyle yoksul halka gelir elde ederek geçimlerini sağlama imkânı sunuyoruz. Bu çalışmaların gerçekleşmesinde katkısı bulunan tüm bağışçılarımıza teşekkür ederiz’’ ifadelerini kullandı. 

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!