Cumhurbaşkanı Erdoğan 4 üniversiteye rektör atadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4 üniversiteye rektör atadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 4 üniversiteye rektör atadı
Cumhurbaşkanı Erdoğan 4 üniversiteye rektör atadı
GİRİŞ 11.01.2023 01:39 GÜNCELLEME 11.01.2023 01:39
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Gülfettin Çelik, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Mersin Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Erol Yaşar atandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, atamaları 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13. maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2, 3 ve 7'nci maddeleri gereğince yaptı.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Akademisyen 1 yıl önce Şikayet Et
    küçük şehirlerin üniversitelerine lütfen karamanda olduğu gibi kendi halkından atayın. bıktı millet karadenizli rektörlerden yeter artık.
    Cevapla
  • Hasanbb 1 yıl önce Şikayet Et
    Bende şöyle söylemek istiyorum. Kurumsallaşma üniversitelerimiz hariç küçük şehir üniversiteleri kapatılsın.
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Saçmalık
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Sn. Cumhurbaşkanımız, Rektör atamalarını yaparken ALLAH aşkına,Peygamberler aşkına ne olur seçici ol. BAİBÜ rektörü Cumhur ittifakına öyle bir zarar veriyor ki araştırın lütfen. Yerli ve milli diyoruz ama hala Rektör ve Dekan kelimelerini kullanıyoruz. Bunlar bölge, mahalle, şehir ve köy papazı demek. Tamamı başkan olmalı.
    Cevapla
  • Hasanbb 1 yıl önce Şikayet Et
    Herşeyi de nasıl biliyorsun sen. Boş boş konuşmayın. Epistemolojik olarak kelime eski çağlarda litince yöneten anlamına gelir. Katincedir kökeni. Yöneten demektir ve kilise ve eski Avrupa fillerindede var. Dilimizdede rektör vardır. Sence reis Türkçe mi, sence cumhur ve cb Türkçe mi? Boş boş yorum yapmayın.
    Cevapla
  • Rmzn 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu Atamaları 1 davul 6 tokmak yönetim düşüncesinde olanlar atasaydı, Ortalık nasıl olurdu acaba. Düşünmek Bile istemiyorum.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden bir üniversiteye rektör ataması gündem olur ortalık toz duman şimdi kimsenin haberi bile olmaz böyle Memur atamalarında ülkem Için güzel işler..şimdi genelde projesi olan memurlar öncelik eski kılı saçı başına ne takar vs.saçma salça işler gündem olurdu
    Cevapla
  • İsminiz 1 yıl önce Şikayet Et
    20 yıl önceki kıla saça başa takılan rektörleri dekanların olduğu, maaş kuyruğunda emeklilerin öldüğü , hastane masrafını ödeyemediği için hastanede rehin kalındığı günleri ah ne güzel yıllardı diye ananlar var.
    Cevapla
  • Burhan 1 yıl önce Şikayet Et
    İşte son 20 yılda bu ve bunun gibi birçok devrim yapıldı, Erdoğan liderliğinde hep birlikte başardık. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik bu sene kaybetmeyiz inşallah.
    Cevapla
  • VATAN EVLADI 27 1 yıl önce Şikayet Et
    REİSim sen hiç dur durak bilmez misin be mübarek adam ben seni takip ederken yoruluyorum inan Mevlam sana Sağlık sıhhat iman başarıyı ebeden nasip etsin inşallah bu halkın vatan sever evlatları son nefese kadar yanındayız öl de ölelim kal de kalalım Herkese söylüyorum Menderesi astılar Özalı zehirlediler Seni tek bırakırsa bu millete Yazıklar olsun Bırakmayacağız Yedirmeyeceğiz Ülkemizi Gayri millilere
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasında kritik görüşme!
Yunanistan'ı korkutan gelişme...Türkiye'yi durdurmak için rekor bütçe