Emekli ve memur olanlar dikkat! Kanun teklifi Meclis'te

TBMM Genel Kurulunda, memur ve emekli maaş artışlarını içeren kanun teklifinin görüşmelerine başlandı.

Emekli ve memur olanlar dikkat! Kanun teklifi Meclis'te
Emekli ve memur olanlar dikkat! Kanun teklifi Meclis'te
GİRİŞ 11.01.2023 18:40 GÜNCELLEME 11.01.2023 23:08
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

TBMM Genel Kurulunda, memur ve emekli maaş artışlarını içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine geçildi.

Genel Kurulda, gündem dışı konuşmalar ve grup başkanvekillerinin değerlendirmelerinin ardından siyasi partilerin gündeme ilişkin önerilerine geçildi.

İşverenin maaş zammı planı belli oldu: Tüm gözler özel sektördeİşverenin maaş zammı planı belli oldu: Tüm gözler özel sektörde

CHP, HDP VE İYİ PARTİ'NİN ÖNERİLERİ REDDEDİLDİ

İYİ Parti'nin "kuraklık", HDP'nin "demokratik siyaset hakkı", CHP'nin "siyasi etik kurallarının belirlenmesi" konularının ön görüşmelerinin bugün yapılmasına ilişkin önerileri kabul edilmedi.

Daha sonra AK Parti'nin, gündem ve çalışma saatlerine ilişkin grup önerisi ele alındı.

Elitaş: Emekli ve memura ek zammın maliyeti 260 milyar TLElitaş: Emekli ve memura ek zammın maliyeti 260 milyar TL

Kabul edilen öneriye göre, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi gündemin ön sırasına alındı.

Temel kanun olarak iki bölüm halinde görüşülmesi kabul edilen teklifin bugün bitirilmesinin ardından yarın, gündemin ön sıralarına alınan bazı uluslararası anlaşmaları içeren kanun teklifleriyle Uludağ Alanı Hakkında Kanun Teklifi'nin görüşmelerine geçilecek.

Emekliye ödenecek 3600 ek gösterge farkı belli olduEmekliye ödenecek 3600 ek gösterge farkı belli oldu

Emekli, memur ve asgari ücretliye 300 milyarlık destek!Emekli, memur ve asgari ücretliye 300 milyarlık destek!

 

 

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 40
  • Ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    3600 ek östergede 1.derecede olan memur ve emeklileri adına bariz adaletsizlik yapılmıstır. Bu durumun acilen düzeltilmesini istirham ediyoruz.
    Cevapla
  • Adalet 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakanımız Vedat Bilgin beyefendi 1 ay kadar evvel "Birinci dereceye düşen, dört yıllık fakülte mezunu, üniversite okumuş herkes 3600 kapsamına alınmalıdır." demişti. İnşallah sözlerinde durarak bir sorunu daha çözmüş olurlar.
    Cevapla
  • Andromeda 1 yıl önce Şikayet Et
    Birinci dereceye düşen, dört yıllık fakülte mezunu memurlar da 3600 ek göaterge kapsamına alınmalıdır.
    Cevapla
  • Şevket 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir işçi Aldığı maaşın bir fazlasını alarak emekli oluyor alsınlar bunlara lafımız yok günümüz şartlarında belide çok az Yalnız bir memur emekli olursa ne yapacak 3600 ek gösterge dediniz Öğretmene var Bekçiye var din görevlisine var polise var şube müdürüne var Ama birde geride kalanları düşünün dört yıllık fakülte mezunları Memur olmuş Torpili olmadığı için yükselememiş 30-35 yılını doldurmuş korkudan emekli olmuyor çünkü alacağı maaş yarı yarıya düşecek Eminin bunu Cumhur Başkanımıza söyleseler kesinlikle 4 yıllık fakülte mezunlarına 3600 ek gösterge verilecektir yalnız söylemiyorlar çünkü mecliste olan bir çok millet verilimizin yakınları üst kademeye yerleşmişler.
    Cevapla
  • teknikerler 1 yıl önce Şikayet Et
    Ek gösterge mağdurlarını 6 lı masaya bırakma lütfen REİS, biz sonuna kadar sana güveniyoruz teknikerlerin 3600 ek göstergeleri ile ilgili mecliste bir çalışma talimatı ver halletsinler tez zamanda REİS duy sesimizi
    Cevapla
  • Niyet 1 yıl önce Şikayet Et
    sadece kendinizi düşünmeyin. Sen istersin. Digeride bende bende demez mi. Hakkaniyet isteyelim hep beraber.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adalet Bakanı Tunç'tan son dakika parti kapatma açıklaması
CHP provokatöre para yağdırmış: Sadece reklam için 10 milyon lira