MİT yalanıyla cinsel istismar: Diğer okulun müdürü de tutuklandı!

Konya'da 17 yaşındaki lise öğrencisinin okul müdürü tarafından kandırılması ve tanıştırıldığı kişinin günlerce cinsel saldırısına maruz kalmasıyla ilgili soruşturma kapsamında Asuman Sahar Koleri de tutuklandı.

GİRİŞ 12.01.2023 09:23 GÜNCELLEME 12.01.2023 12:05
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Lise müdürü Harun Avcu, geçen yıl kasım ayında son sınıfta okuyan G.A. isimli kız öğrenciyi, derslerinde başarılı olduğu için 'Seni Milli İstihbarat Teşkilatı'na memur olarak alacağız' diyerek kandırıp, evli ve 3 çocuk babası Ahmet Mandal ile tanıştırdı.

Mandal, iddiaya göre; G.A.'ya günlerce cinsel istismarda bulundu. G.A.'nın durumu anlatması ile ailesi şikayetçi oldu. Kendisini 'MİT mensubu' olarak tanıtan elektrik ustası Ahmet Mandal,(altta fotoğrafta) gözaltına alınıp 25 Kasım'da 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan tutuklandı.

BİR ÖĞRENCİ DAHA ŞİKAYETÇİ OLDU

G.A.'nın ailesinin avukatı Mehmet Onur Güleç, geçen aralık ayında okul müdürleri Harun Avcu ve Asuman Sahar Koleri (altta fotoğrafta) ile diğer şüphelilerin tutuklanması için savcılığa talepte bulundu. Talebin kabul edilmesinin ardından G.A.'nın okuduğu lisenin müdürü Harun Avcu, odasında G.A. ile Mandal'ın dini nikahının kıyıldığı okulun müdürü Asuman Sahar Koleri, eşi M.K. ile Mandal'ın koruması olarak tanıttığı A.A., 15 Aralık'ta yeniden gözaltına alındı. Harun Avcu tutuklandı, diğer şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında birçok kişinin ifadesine başvuruldu. Aynı okulda eğitim gören K.K. adlı kız öğrenci de Ahmet Mandal'ın tacize uğradığını iddia ederek, şikayetçi oldu. G.A.'nın arkadaşı K.K.'nin ifadesinde, "Ahmet Mandal, 'Seni MİT'e alacağız' diyerek benimle yakınlık kurdu. 'Seni seviyorum' diyerek sarılıp öptü" dedi.

GÖRÜNTÜ KAYDEDEN DİSK BOZULMUŞ

İdari ve adli soruşturma sürerken, yeni deliller ortaya çıktı. Polis, Asuman Sahar Koleri'nin müdür olduğu okulda güvenlik kameralarını incelemek istedi. Ancak görüntülerin kaydedildiği sabit diskin bozulduğu belirlendi. Çevredeki kamera kayıtlarını inceleyen polis, Harun Avcu(altta fotoğrafta), Ahmet Mandal, G.A., Asuman Sahar Koleri ve eşi M.K.'nin okula giriş-çıkış yaptığını tespit etti. Görüntülerle dini nikahının kıyıldığı gün G.A.'nın okula girdiği sırada başının açık, çıktığı sırada ise başörtülü olduğu belirlendi.

OKULDA 2 GECE SÜREN CİNSEL İSTİSMAR

Soruşturma kapsamında yine ifadesine başvurulan G.A., dini nikahının kıyılmasından sonra da Özel Eğitim İş Uygulama Okulu'nda iki gece cinsel istismara uğradığını anlattı. G.A., ifadesinde "Ahmet Mandal ile dini nikahımın kıyılmasından sonra, 'Okulda kalmamız gerekiyor' diyerek beni aynı okula götürdü. Burada bulunan 1+1 ev gibi döşenmiş, içinde yatağı, mutfağı olan uygulama sınıfında kaldık. Burada kaldığımız 2 gece cinsel istismara maruz kaldım. Asuman Sahar Koleri, akşam okuldan ayrılırken, 'Kapıyı içeriden kilitleyin. Ben gelene kadar çıkmayın' diyordu. Sabah geldiğinde de kahvaltı hazır diye bizi çağırıyordu" dedi.

TUTUKLU SAYISI 3 OLDU

G.A.'nın ailesinin avukatı Mehmet Onur Güleç, ortaya çıkan yeni delillerin ardından daha önce 2 kez serbest bırakılan Asuman Sahar Koleri, eşi M.K. ile A.A. hakkında tutuklama talebini yeniledi.

Cumhuriyet Başsavcılığı da elde edilen yeni delil ve ifadeler ışığında Koleri'nin yeniden gözaltına alınmasına karar verdi. Savcı, dün gözaltına alınan Koleri'yi ifadesinin ardından tutuklanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk etti. Koleri, mahkemece 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan tutuklandı. Böylece soruşturmada tutuklu sayısı 3'e yükseldi. Soruşturma sürüyor.

 

KAYNAK: DHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 36
  • frezeci 1 yıl önce Şikayet Et
    nikah kıyılıp 2 gece okulda kalan kızın ailesi neredeimiş.
    Cevapla
  • Alperen 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne Ahmet Mandal mış yahu. Adam elektrikçi evli ve 3 çocuk babası. Aralarında ne tür bir ilişki varda, iki tane okul müdürü adamın kulu kölesi olmuşlar. Şu yaptıkları rezilliğe bak.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl bir şey allahim kime güvenip çocuklarımızı teslim edelim
    Cevapla
  • a.60 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara ya yağlı kazık ya yağlı urgan.
    Cevapla
  • SERKAN ARSLAN 1 yıl önce Şikayet Et
    bunlar insan değil bunları parça parça etsen içim soğumaz herkesin evladı var empati yapsan çıldırırsın bunları yargılayanlar mağdur ve ailesinin yerine kendilerini koymaları lazım ancak o zaman ciğerimizi soğutan karalar alabilirler HER HAKİM KENDİNİ MAĞDURUN YADA YAKINININ YERİNE KOYSA KANUN YAPICILAR VE BU HAKİMLER HAFTADA 100 İDAM KARARI VERİRLER
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim