Şükriye Tutkun, konser ücretini gasbeden Beşiktaş Belediyesine açtığı davayı kazandı

Türk Halk Müziği sanatçısı Şükriye Tutkun, verdiği konser ücretini ödemediği gerekçesiyle Beşiktaş Belediyesine açtığı 40 bin liralık alacak davasını kazandı. Ücrete ek olarak dava açıldıktan bu yana yasal faiz de işletilecek.

Şükriye Tutkun, konser ücretini gasbeden Beşiktaş Belediyesine açtığı davayı kazandı
Şükriye Tutkun, konser ücretini gasbeden Beşiktaş Belediyesine açtığı davayı kazandı
GİRİŞ 12.01.2023 19:21 GÜNCELLEME 12.01.2023 19:21
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Ünlü sanatçı Şükriye Tutkun, 24 Kasım 2017'de Beşiktaş Belediyesinin organize ettiği bir etkinlikte konser verdi. Bu konserin ardından ücretini alamayan Tutkun, Beşiktaş Belediyesine alacak davası açtı.

Tutkun'un avukatı Sezgin Tunç tarafından İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesine sunulan dava dilekçesinde, Türk halk müziği sanatçısı olan Tutkun'un, davalı Beşiktaş Belediyesinin talebi üzerine 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında organize edilen etkinliğe katıldığı ancak konser sonrasında ödenmesi gereken konser ücretinin ödenmediği belirtildi.

4 YILDIR FARKLI GEREKÇELERLE ÖDEME YAPILMADI

Dilekçede, davalı belediyenin farklı konserler organize edileceği taahhüdüyle Tutkun'u beklettiği, 4 yıla yakın bir süredir de farklı gerekçeler ileri sürülerek kendisine hiçbir şekilde ödeme yapılmadığı vurgulandı.

Şükriye Tutkun'un söz konusu durumu hukuki yollara ve ihtara başvurmadan önce Beşiktaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Mandacı'ya konserden hemen sonra defaatle aktararak konser ücretini talep ettiği belirtilen dilekçede, Mandacı ile Tutkun arasındaki mesajlaşma kayıtlarında da borcun varlığının açık bir şekilde ikrar edildiği aktarıldı.

Dilekçede, Tutkun'un konser alacaklarının kendisine ödenmemesi nedeniyle davalı Beşiktaş Belediyesi'ne hitaben düzenlenen ihtarname ile de alacaklarını talep ettiği ancak herhangi bir ödeme yapılmadığı belirtilerek, sanatçının icra ettiği konseri nedeniyle alacağı 40 bin lira ücretin, konserin düzenlendiği 24 Kasım 2017 tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte davalıdan alınmasına karar verilmesi talep edildi.

"HAK GASBI MAHKEME KARARIYLA DURDURULMUŞ OLDU"

İstanbul 11. Asliye Hukuk Mahkemesi, Şükriye Tutkun'un açtığı alacak davasını kabul etti.

Talep edilen 40 bin lira alacağın, davalı Beşiktaş Belediyesinden alınarak davacı Şükriye Tutkun'a verilmesine karar veren mahkeme, bu alacağa dava tarihi olan 30 Eylül 2020 tarihinden itibaren yasal faiz işletilmesine hükmetti.

Davaya ilişkin açıklama yapan avukat Sezgin Tunç, haksız olan bu uygulama ile bir sanatçının fikri emeğine, performansına karşılık hak gaspı yapılmış olunduğunu belirterek, "Beşiktaş Belediyesinin bu yanlış kararı, bu hak gasbı mahkeme kararıyla durdurulmuş oldu. Alacağı icra takibi yoluyla tahsil edeceğiz. Umarız bundan sonra hiçbir sanatçımız bu şekilde mağdur edilmez." ifadelerini kullandı.

İBB YANDAŞ DİYE FİŞLEMİŞ

Tutkun daha önce de; Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Eski Başbakan Binali Yıldırım ile görüştüğü ve kendisiyle fotoğraf çekildiği gerekçesiyle CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm konserlerinin iptal ettiğini açıklamıştı.

Şükriye Tutkun, 2020'de Twitter'daki şahsi hesabından şu ifadeleri kullanmıştı:

"Her ne kadar inkar etseler de, sırf Meclis'e gidip Aile Bakanı'yla ilgili sorunumu Binali Yıldırım'a aktardığımda çekilen fotoğraf sebebiyle İzmir Büyükşehir Belediyesi tüm konserlerimi iptal etti. Beşiktaş Belediyesi üç yıldır verdiğim konserin karşılığını ödemiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde ise yandaş listesindeymişim."

KAYNAK: HABER7, AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 50
  • türk kahvesi 1 yıl önce Şikayet Et
    chp hdp iyi parti ve diğerlerinin dilinden düşürmediği fakat he fırsatta kendilerinin başı çektiği hususlar: adalet demokrasi insan hakları bayana yapılan zulüm tecavüz hırsızlık rüşvet adam kayırma liyakat sorunu ..............
    Cevapla
  • cevdet 1 yıl önce Şikayet Et
    bu hainler allah muhafaza iktidara gelse neler yaparlar neler
    Cevapla
  • hun 1 yıl önce Şikayet Et
    O belediye yi kapatın...
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    İşçinin memurun maaşından 5 kuruş kesecek yolları ara, git hanımefendiye konser verdir.
    Cevapla
  • Servet 1 yıl önce Şikayet Et
    Tarkana Izmirde 8 milyon yediren hirsiz chplilere lafin var mı?
    Cevapla
  • doğrucu 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya, CHP'nin hak hukuk anlayışı bu işte. Bir sanatçıya, sırf rakip partinin bir yetkilisiyle aynı karede görüntülendi diye verdiği konserin ücretinin ödememek nedir? Allah bunlara fırsat vermesin. Bunlar insanları ayrıştırır, birbirine düşürür.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular