İşini yapan Kanal 7 muhabiri Meryem Nas'ın başörtüsüne laf atıldı

Kanal 7 Haber Muhabiri Meryem Nas'ın​, çekim yaptığı sırada Aylin A. tarafından başörtüsüne laf atıldı. Aylin A.'dan şikayetçi olan Nas, "Eğer röportaj yapmak istemediğini söyleseydi yapmazdık. Ama o hakaret etmeyi tercih etti" dedi.

GİRİŞ 12.01.2023 19:25 GÜNCELLEME 13.01.2023 12:55
Bu Habere 514 Yorum Yapılmış

Kanal 7 Haber Muhabiri Meryem Nas'a, sokak röportajı yaptığı sırada Aylin A., "Başını aç kafan biraz hava alsın" diyerek hakaret etti.

Nas, kameramanın kendisini uyarması üzerine kadının yanına giderek tepki gösterdi.

Yaşananların ardından Meryem Nas, kadın hakkında suç duyurusunda bulundu.

MERYEM NAS ŞİKAYETÇİ OLDU

Nas, olaya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Faşist, özgürlük düşmanı, başörtüsü düşmanı! Haber yaptığım sırada bana yaptığı bu hakaret tüm başörtülü kadınlara, kızlara yapılmış hakarettir. Suç duyurusunda bulundum, kadının kimliği tespit edildi, ifadesi alınacak. Kamera kayıtlarında her şey ortaya çıkacak!" ifadelerini kullandı.

"OLAYIN GÜVENLİK KAMERASI KAYITLARINI İZLEDİM; BİR KERE DAHA ÇOK ZOR SABRETTİM"

Bir başka mesajında Nas, "Az önce polis merkezinde güvenlik kamerası kaydını izledim. Hakaretleri açık açık dinledim. Bir kere daha çok zor sabrettim. O sesleri ve kamera kaydını sizinle paylaşacağım. O zaman faşistliği daha net göreceksiniz. Savcılık konunun takipçisi. Hakaret cümlelerini saniye saniye sizinle paylaşacağım. Merak etmeyin! Davanın sonucunu da elbette yazacağım" dedi.

GÖZALTI İŞLEMİ UYGULANDI

Haber7'nin ulaştığı bilgiye göre; Kanal 7 Muhabiri Meryem Nas'la tartışan Aylin A., ifadesi alınmak üzere gözaltına alındı. Gözaltına alınan kadın, ifadesinde Nas'a hakaret ettiğini kabul etti.

OLAY NASIL BAŞLADI?

Yaşanan tartışmanın ardından Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giden Meryem Nas, "hakaret" gerekçesiyle şikayetçi oldu.

Şikayetinin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Kanal 7 Muhabiri Nas, bir manavda haber yapacakları sırada mikrofon uzattığını ve soru sormaya başladığını söyledi.

Röportaj sırasında daha sorusu bitmeden Aylin A.'nın kendisine olan tepkisine şaşırdığını anlatan Nas, "Çünkü inanılmaz bir tepki, inanılmaz bir yükseliş…'siz kimsiniz beni çekiyorsunuz, sizi mahkemeye veririm, benden izin aldınız mı, sizi davalık edeceğim' gibi bir tepkiyle karşılaştım. Oysa reddetse, 'ben kameraya çıkmak istemiyorum, mikrofon uzatmayın' dese biz zaten röportajı orada keser ve devam ederiz" dedi.

Aylin A.'nın kendisine hakaret ettiğini belirten Nas, şunları söyledi:

"Şöyle bir cümle sarf etti. Çok özür diliyorum, konuşurken titriyorum sinirden. 'Biraz kafanı aç, hava alsın, beyninde oksijen yok belli ki' dedi. Böyle bir cümle ama ben tam net duymadım. Kameraman arkadaşım bu cümleyi duyduktan sonra kamerasını açıp kayda girdi. Kayda girdikten sonra 'o cümleyi bir daha söyler misin' diyerek kadına yöneldi. Kadın bu sorunun karşısında ne yapacağını şaşırdı, cevap veremedi. Bu konuyu inkar etmeye çalıştı. Ben elimde mikrofonumla birlikte kadının yanına gittim. Her şeyi kabul ederim ama bu cümleyi, başörtüme hakareti kabul etmem diyerek kadına soru sormaya başladım. Röportajın başında kılık kıyafetime, başörtüme, giyimime bir saldırı olacağını anlamamıştım."

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 514
  • M.K. 1 yıl önce Şikayet Et
    Buna muhabir denmez başörtülü tacizci provokatör denir. Öyle bir şey dediğini duymadım, demedi çünkü ama elinde mikrofon olan kapalı kadın provokasyon için elinden geleni yaptı. İğrenç insan. Siz de taraflı haber yapıyorsunuz yazılıyor bunlar hep.
    Cevapla
  • HACI MUSTAFA 1 yıl önce Şikayet Et
    ülkemizdeki her türlü çatışma düşmanlarımıza fayda sağlar bize zarar verir.
    Cevapla
  • müslüman 1 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar din düşmanlığı... biz kendilerine kafir desek kudurmazlarmı... yazıklar olsun
    Cevapla
  • HACI MUSTAFA 1 yıl önce Şikayet Et
    zaman zaman suriyelilerle de çatışma çıkarmak için kışlırtmalar oluyor.
    Cevapla
  • HACI MUSTAFA 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede kürt ve türk olanları çatıştırmak isteyenler alevi ve sünnileri de çatıştırmak istiyorlar. dindar ile laikleri de çatıştırmak istiyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süresiz nafakayla ilgili dikkat çeken emsal karar!
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!