MHP'nin Kızılcahamam kampında "erken seçim" vurgusu

MHP'nin Kızılcahamam'daki toplantısında seçim tarihinin güncellenmesinin sağlayacağı fayda değerlendirildi. 2. oturumda, haziranda yapılacak seçimin hac mevsimi, üniversite sınavı ve okulların kapandığı tarihe denk geldiği vurgulandı.

GİRİŞ 14.01.2023 23:42 GÜNCELLEME 15.01.2023 10:25
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

2023 seçimlerine kısa bir süre kala MHP MHP'nin Kızılcahamam'daki toplantısında "seçim" ve "dış politika" konularında sunumlar yapıldı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Merkez Disiplin Kurulu (MDK) ile Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleri ve milletvekilleriyle seçim çalışmalarını değerlendirmek üzere bir araya geldiği Kızılcahamam'da basına kapalı düzenlenen toplantıların bugünkü bölümü sona erdi.

SEÇİMİN ERKENE ALINMASI ÜZERİNDE DURULDU

Toplantının ikinci oturumunda, MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız seçim işleri ve seçim mevzuatı konusunda detaylı sunum yaptı.

Seçim tarihinin güncellenmesinin sağlayacağı faydanın değerlendirildiği oturumda, haziranda yapılacak seçimin hac mevsimi, üniversite sınavı ve okulların kapandığı tarihe denk geldiğine işaret edildi.

Oturumda, Giresun Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yalçın Sarıkaya da Türk dış politikası konusunda sunum gerçekleştirdi. Sarıkaya, Suriye, Kafkasya, Balkanlar ile Rusya ve Ukrayna savaşına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Toplantının yarınki oturumunda genel değerlendirme yapılacak.

Toplantı öncesinde MYK ve MDK üyeleri ile milletvekillerine, "2023 yılında birlikte yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçiminde il ve ilçe başkanlıkları ve eğitmenler için hazırlanan seçim rehberi" kitapçığının dağıtımı yapıldı.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 18
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Mhp ınsan ve devletın katılıdır yırmı beş yildir ülkeyı akp ĺılerin zımetıne geçırdı seçımden sonra kan kusturacak mıllete
    Cevapla
  • Ramazan 1 yıl önce Şikayet Et
    Haziran ayının ortasında üniversite giriş imtihanları (AYT ve TYT) yapılacak, ayın sonu da Kurban Bayramına rastlıyor. Bu sebeple seçimin Mayıs ayında yapılması makuldür ve buna erken seçim denemez.
    Cevapla
  • Hamdi 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizin ve milletimizin geleceği ve bekası için Cumhur İttifakı kazanacaktır İnşallah.
    Cevapla
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    Sırf Sayın ERDOĞAN aday olabilsin diye erken seçim kararı alınırsa, Sayın ERDOĞANI' ın Cumhur Başkanlığı Referandum Seçimine giderken kullandığı MAKAMLAR kimsenin tapulu malı olmamalıdır onun için kim olursa olsun en fazla iki kez aday olabilecek maddesini onun için koyduk diye övündüğü boşa gidecek ve demek ki GÜÇ zehirleyici ve de Sayın ERDOĞAN olmaz ise AKP bir hiç imiş ki seçim kazanabilecek bir ADAY da çıkaramıyor....
    Cevapla
  • ibrahim 1 yıl önce Şikayet Et
    stajı katmadıklarına sevindim çünkü şimdi eyt ne oldu diye endişe edecektim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!