Şahin: Darbe başarılı olsaydı Meral Hanım başbakan olacaktı, millet buna engel oldu

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Mehmet Ali Şahin, "Meral Hanım artık başbakanlık sevdasından, hedefinden vazgeçmelidir. Darbe başarılı olsaydı olacaktı. Millet buna engel oldu. Dolayısıyla ütopya peşinde koşuyorlar" dedi.

Şahin: Darbe başarılı olsaydı Meral Hanım başbakan olacaktı, millet buna engel oldu
Şahin: Darbe başarılı olsaydı Meral Hanım başbakan olacaktı, millet buna engel oldu
GİRİŞ 17.01.2023 18:18 GÜNCELLEME 17.01.2023 18:23
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi Mehmet Ali Şahin, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. 6’lı masanın Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini değiştirmek için ortaya çıktığını belirten Şahin, "Bu seçimlere mevcut anayasaya göre Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine göre giriliyor. Seçimlerde Cumhurbaşkanı yüzde 50 artı 1 ile seçilecek. Halk onun kuracağı hükümete güvenoyu vermiş olacak. Bu sisteme geçmeye halkımız karar verdi" ifadelerini kullandı.

“MERAL HANIM ARTIK BAŞBAKANLIK SEVDASINDAN VAZGEÇMELİDİR"

Altılı masanın Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini kaldırmayı istediğini ifade eden Şahin, "Bu bir hayaldir. Bu siyasi partilerin genel başkanları mutlaka yeni durumu benimsemeleri ve projelerini ona göre yapmaları gerekir. Geleceğe doğru olmamış olan bir sisteme göre şimdiden şekillenmeye çalışırsanız yolda kalırsınız. Mesela Meral Hanım ‘Başbakan olacağım’ diyor. Meral Hanım bu şansı kaçırdı. 15 Temmuz 2016’da eğer FETÖ’cüler başarılı olsaydı başbakan olabilirdi. Nitekim 15 Temmuz 2016’ya doğru giderken ‘Ben başbakan olacağım, Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ diyordu. Ne gariptir ki darbe girişiminde bulunan konseyin adı da Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ konseyidir. Meral Hanım artık başbakanlık sevdasından, hedefinden vazgeçmelidir. Darbe başarılı olsaydı olacaktı. Millet buna engel oldu. Dolayısıyla ütopya peşinde koşuyorlar. Diğerleri de cumhurbaşkanı yardımcısı, bakan olacağız diyorlar. Kendi aralarında anlaşamıyorlar. Tabii kendi aralarındaki bu çekişmeleri kamuoyuna da yansıyor. Kamuoyu da büyük dikkatle takip ediyor. Ya bunlardan bir şey olmaz diye düşünüyorlar" diye konuştu.

Akşener'den Kılıçdaroğlu'na ikinci Saraçhane operasyonu! Akşener'den Kılıçdaroğlu'na ikinci Saraçhane operasyonu!

"HALA CUMHURBAŞKANI ADAYLARINI AÇIKLAYAMADILAR"

Şahin, "Geçenlerde Cumhurbaşkanımız ifade etti. İki kaptan bir gemiyi batırır. 6 kaptan bu gemiyi daha çok batırır. Geçmişte biz koalisyon dönemlerini çok yaşadık. Bunlar çok uzun ömürlü ve memlekete faydalı olmadı. Dolayısıyla o görüntüleri veren bu altılı masanın Türkiye’nin geleceği ile ilgili vatandaşa umut vermesi pek mümkün değildir. Hala Cumhurbaşkanı adaylarını açıklayamadılar. Daha bunlar 10. toplantıda halka umut veren, gelecekle ilgili halkın beklentilerine cevap verecek bir proje çıkmadı. Bundan sonra da çıkacağını düşünmüyorum" ifadelerine yer verdi.

"ADAYLIK BAŞVURUSUNDA BULUNMADIM"

Genel seçimlerde aday olup olmayacağı konusunda bilgi veren Şahin, şunları söyledi:

"Adaylık başvurusunda bulunmadım. Genel merkezimiz de bunu anlayışla karşıladı. Vatandaşlarımızın bir takım taleplerini burada takip etme gayreti içindeyiz. Benim böyle bir başvurum olmadı. Anketler yapılır, teşkilata sorulur. ‘Buradan en fazla oyu Mehmet Ali Şahin ile alacağız’ diye bir sonuç çıkarsa ve genel başkanımız size ihtiyacımız var diye beyanda bulunursa cumhurbaşkanımızı kırmam. Ama bu sorumluluğu Karabük’te yerine getirebilecek çokça arkadaşımız var. Dolayısıyla benim milletvekili listeleri ile ilgili düşüncem budur."

KAYNAK: İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 65
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    devletimiz merale mesaj veriyo 15 temmuz da ne halt yediğini biliyoruz akıllı ol....
    Cevapla
  • Yaşlı adam 1 yıl önce Şikayet Et
    O zaten başına bakar bu saatten sonra çivi tutmaz
    Cevapla
  • meraci83 1 yıl önce Şikayet Et
    Akşener heyecandan uyuyamayıp sabaha kadar münafıklar zafere ulaşsın diye dualar etmiş midir acaba diyesim geliyor amma günler önceden sarfettiği zafer beklenti hezeyanlarını düşününce de şüphelerim haklı çıkıyor.
    Cevapla
  • Özgür biri 1 yıl önce Şikayet Et
    Aç tavuk kendini buğday ambarında görürmus oda başbakan ancak kendi başına bakan.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadın bu ülke için çok tehlikeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!