Son Dakika: Meteoroloji 10 ili sarı kodla uyardı: Sağanak yağış geliyor!

Son dakika haberi... Marmara Bölgesinde sağanak yağışlar etkili oluyor. Sıcaklık bölgede 15 ile 20 derece arasında ölçülüyor. Hafta sonunda yağış etki alanını daraltacak ancak bulutlu hava devam edecek.

GİRİŞ 20.01.2023 09:42 GÜNCELLEME 20.01.2023 09:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara ve Kıyı Ege ile Kütahya, Uşak, Denizli, Antalya ve Isparta çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Kıyı Ege ve Çanakkale ile Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Hava sıcaklığı: Önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgar: Genellikle güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli (40-60 km/saat), yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ 10 İLİ SARI KODLA UYARDI 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü sayfasından alınan bilgiye göre, Aydın, Bursa, Edirne, Kırklareli, Muğla, Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Manisa ve Tekirdağ sarı kodla uyarıldı.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

  • Ankara: Parçalı ve az bulutlu 14
  • İstanbul: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra Avrupa Yakası, akşam saatlerinde il geneli aralıklı sağanak yağışlı 16
  • İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra yerel kuvvetli olması bekleniyor 17
  • Adana: Az bulutlu ve açık 19
  • Antalya: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra aralıklı sağanak yağışlı 18
  • Samsun: Parçalı bulutlu 19
  • Trabzon: Parçalı bulutlu 16
  • Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 9
  • Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 15
KAYNAK: İHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bırak rahmet yağsın uyarı yapmayın uyarıldıkça yağmurun yağdığı yok
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan talimatı verdi! TCG Anadolu'dan daha büyüğü tasarlanıyor
5 ayda yüzde 200 zamlandı: İstanbul 'kanatsız' kaldı!