Nevşin Mengü, Başkan Erdoğan'a saldıran İngiliz The Economist muhabirini övdü

Altılı masaya yakınlığıyla bilinen gazeteci Nevşin Mengü Başkan Erdoğan'a asılsız ithamlarla saldıran İngiliz The Economist muhabirine, "Türkiye'yi çok iyi bilen, çok iyi bir gazeteci. Eşi de zaten Türk." övgülerini savurdu.

GİRİŞ 20.01.2023 19:24 GÜNCELLEME 20.01.2023 23:48
Bu Habere 97 Yorum Yapılmış

Londra merkezli The Economist dergisi, Türkiye demokrasisi ve yaklaşan 2023 cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik tuhaf bir analiz hazırladı. Mesnetsiz ve düşmanca ifadelerle dolu bir kara propagandaya imza atan The Economist, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedefe koydu. Türk bayrağı üzerinde Başkan Erdoğan'ın silüetinin yer aldığı skandal bir görsele yer verilen haberinin başlığında "Türkiye diktatörlüğün eşiğinde olabilir" ifadeleriyle Türk demokrasisi hedef alındı. 

Altılı masaya yakınlığıyla bilinen Nevşin Mengü ise, Başkan Erdoğan'a saldıran dergiden yayınlanan makaleyi yazan muhabiri övgüye boğdu.

İNGİLİZ MUHABİRE GÖRE BAŞKAN ERDOĞAN ANA HEDEF

Türkiye seçimleri için analizini hazırlayan The Economist muhabiri, Başkan Erdoğan'ı hedef alarak, "Dışarıdan bakanlar, Recep Tayyip Erdoğan'ın bu hafta 14 Mayıs'ta yapılacağını söylediği Türkiye'deki cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine dikkat etmeli. Ülke felaketin eşiğinde. Seçimler yaklaşırken Erdoğan'ın davranışı, bugün son derece kusurlu olan demokrasiyi tam gelişmiş bir diktatörlüğe itebilir." sözlerini sarf etti.

NEVŞİN MENGÜ'DEN İNGİLİZİN YALANLARINA DESTEK

İngilizlerin ezeli Müslüman Türk düşmanlığını gösteren makalesine, altılı masaya çalışan gazeteci Nevşin Mengü'den destek geldi. Türkiye kamuoyunda büyük tepki toplayan kara propagandayı öven Mengü, "Türkiye'yi çok iyi bilen, çok iyi bir gazeteci. Eşi de zaten Türk. Bir muhabir güzel bir makale yazmış uzun uzun. Makalede bir şey yok bu arada." dedi.

 

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 97
  • Demir korel 1 yıl önce Şikayet Et
    Gün bir olma günü. Vatan hainleri amerikanın ingilizin desteginde millet İttifakı diye ortaya çıkmış, ey milletim Erdoğan'ın etrafında birleşelim. Bağımsız şerefli bir gelecek için Erdoğan, cumhur İttifakı diyelim
    Cevapla
  • Semiha yarsu 1 yıl önce Şikayet Et
    Bize acilen TK lazım. TK = Temizlik Kolu
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Savunmada sanayileşmeyi başardık bir an önce içimizdeki yerlileşme oranınıda ne pahasına olursa olsun arttırmalıyız
    Cevapla
  • Kürşat 1 yıl önce Şikayet Et
    14 mayıs 2023 topunuzun ipligi birkez daha pazara çıkacak
    Cevapla
  • Konyalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Sana göre iyi ise safı belli demek tamam biz msjı aldık dikkat ederiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!