Bakan Çavuşoğlu'ndan Kur'an yakma izni veren İsveç'e sert tepki!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İsveç'in Kur'an yakma izni veren kararına sert tepki göstererek, "Tüm dünyada infial yaratacak. Aşağılık, ırkçı ve nefret suçu içeren bir eylem olur." dedi.

GİRİŞ 21.01.2023 16:20 GÜNCELLEME 21.01.2023 16:30
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç'in Kur'an yakma izni veren kararına sert tepki gösterdi.

Bakan Çavuşoğlu, "Kimse fikir özgürlüğü düşünce özgürlüğü diyemez. Bugün başka bir dinin başka bir kitabın yakılmasına izin vermiyorlar ama Kur'an-ı Kerim, İslam düşmanlığı söz konusu olunca hemen ifade özgürlüğü, düşünce özgürlüğü diyorlar. Nefret suçu, ırkçılık düşünce özgürlüğü değildir. İsveç yasalarına göre de değildir. Avrupa Konseyi kararlarına göre de değildir. Ve böylesine bir kişiye maalesef izin verildi ,tüm uyarılarımıza rağmen. Bugün 16-17 civarında böyle bir aşağılık eylemin olacağını düşünüyoruz. Öyle söylediler... Madem o saate kadar İsveç makamları gerekli tedbirleri alır ve buna fırsat vermez. Çünkü bu tüm dünyada infial yaratacak. Aşağılık ırkçı ve nefret suçu içeren bir eylem olur." açıklamasında bulundu.

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 40
  • Efendi 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu dinsizler Kuran'ı Kerim yakmakla İslam'a Zarar vereceğini zanneden ahmaklardır.rabbim kıyamete kadar kelamını ve İslam olan dinimizi koruyacaktır.rabbime havale ediyorum o ne güzel vekildir
    Cevapla
  • Nezih 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu iğrenç olaya Türkiye den başka kaç ,adı müslüman ülke ,tepki gösterdi acaba?
    Cevapla
  • Cenk 1 yıl önce Şikayet Et
    Yapanıda göz yumanıda susanıda kitabın sahibi Allah ne yapacağını bilir
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim bunun cezasını nmutlaka verecek inşaAllah bi tane daha vardı Kitabımızı yakan ? Sonu ne oldu oda arabasında cayır cayır yanmadımı..İsveç büyük elçisini sınır dışı edelim.
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok sert bir tepki gelmeli, bu nedir bu kadar olunamaz. Allahım ne olursun bedelini ödet bu kafire, bizim elimizden bu tepkiden başka birşey gelmiyor. Ne islam büyüklerimiz ne sözde islam devletleri olaya el atmıyor. Bu olay herkesin gündeminde 1. sırada olmalı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi