Devre mülk dolandırıcılığında İzmir Barosu'na kayıtlı avukat da tutuklandı!

Aydın merkezli 29 ilde, jandarmanın düzenlediği devre mülk dolandırıcılığı operasyonunda tutuklanan 30 kişi arasında, İzmir Barosu’na kayıtlı avukat Elif Akar'ın da olduğu ortaya çıktı.

Devre mülk dolandırıcılığında İzmir Barosu'na kayıtlı avukat da tutuklandı!
Devre mülk dolandırıcılığında İzmir Barosu'na kayıtlı avukat da tutuklandı!
GİRİŞ 21.01.2023 14:06 GÜNCELLEME 21.01.2023 14:32
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Aydın merkezli 29 ilde, jandarmanın düzenlediği devre mülk dolandırıcılığı operasyonunda yeni bir gelişme daha yaşandı.

Kuşadası Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, Aydın Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, devre mülk dolandırıcılığı yapıldığı iddiasıyla 6 ay önce teknik ve fiziki takip başlattı. Şüphelilerin, devre mülk sahiplerine ait kişisel bilgileri yasa dışı yollarla ele geçirdiği tespit edildi.

Dolandırıcılık şebekesi üyelerinin, farklı illerde kiraladıkları otel ve ofisler ile kendilerine bağlı avukatlara ait hukuk bürolarında eleman yetiştirdiği de belirlendi.

DOLANDIRILMAYIN DİYE DE UYARMIŞTI

Şüphelilerin 'reklamasyon' adı altında devre mülklerini daha yüksek fiyatla zengin yabancılara pazarlayacaklarını ve anlaşmalı avukatlarıyla gerektiğinde dava yoluyla yüksek oranda iptal iade bedelleri alarak mağdur olmalarını önleyeceklerini söyleyerek ikna ettikleri 212 devre mülk sahibinden 50 bin ile 600 bin lira arasında para toplayarak dolandırdıkları belirlendi. Toplam 212 kişinin 342 milyon 88 bin 887 TL'sinin dolandırıldığı belirtildi.

Toplanan bilgi ve deliller ışığında harekete geçen İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 15 Ocak'ta Aydın merkezli İzmir, İstanbul, Düzce, Sakarya, Bilecik, Yalova, Bursa, Balıkesir, Mersin, Adana, Konya, Ankara, Antalya, Isparta, Afyonkarahisar, Hatay, Gaziantep, Çorum, Kırklareli, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Samsun, Trabzon, Kastamonu, Van, Kocaeli ve Bitlis'te belirlenen adreslere operasyon düzenledi. Baskınlarda avukatlar dahil 104 şüpheli, gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda ise çeşitli evrak ile dijital materyaller ele geçirildi. 2 şüphelinin de önceki gün jandarmaya gelip, teslim olmasıyla gözaltı sayısı 106 oldu.

Jandarmadaki işlemeleri tamamlanan 106 şüpheliden 52'si, ertesi gün adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 20'si, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanırken, 31'i adli kontrol şartıyla olmak üzere 32'si de serbest bırakıldı. Diğer 54 şüpheli de 17 Ocak'ta adliyeye sevk edildi. Bu şüphelilerden 10'u, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. Operasyonda tutuklu sayısı, 30'a yükseldi. Diğer 44 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Tutuklanan 30 kişi arasında, İzmir Barosu avukatlarından Elif Akar'ın da olduğu ortaya çıktı. 

Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    İzmir ve Ankara kronik çeteler ile dolu dedik mi dedik hatırlatırım
    Cevapla
  • hknslh 1 yıl önce Şikayet Et
    şimdi başlar chp, avukatı içeri attılar demeye :)
    Cevapla
  • İzmir berbat 1 yıl önce Şikayet Et
    İzmir Barosu avukatı Elif Akar nihayet tutuklandı !!! ohh beee
    Cevapla
  • ben 1 yıl önce Şikayet Et
    hadi kemalist feminist kadınlar kulübü nerdesiniz sahib çıkın
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Suça karisan avukatlarin lisanslari iptal edilmeli
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sözcü'den masabaşı asparagas haber: Elinde patladı!
Milli Eğitim Bakanı Tekin'den öğretmen atamalarına ilişkin açıklama