Bakan Koca'dan MHRS randevularıyla ilgili açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, randevu sorununa ilişkin, “Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden alınan randevuların gerçekleşme oranı yüzde 86,2’ye çıktı” dedi.

Bakan Koca'dan MHRS randevularıyla ilgili açıklama
Bakan Koca'dan MHRS randevularıyla ilgili açıklama
GİRİŞ 21.01.2023 15:52 GÜNCELLEME 21.01.2023 16:11
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “MHRS üzerinden alınan randevuların gerçekleşme oranı yüzde 86,2’ye çıktı. Randevu konusuna ciddiyetle yaklaşan herkese teşekkür ediyoruz. Muayene edilen toplam hasta sayısı içinde MHRS randevusu ile gelenlerin oranı yüzde 51. Hastalarımızın yüzde 49’una ise randevusuz bakılıyor” ifadelerini kullandı.

MHRS RANDEVU KAPASİTESİNDE BÜYÜK ARTIŞ

Koca, yaptığı bir diğer paylaşımda ise 9-13 Ocak haftasında açılan muayene kapasite sayısının 5 milyon 210 bin 874 olarak gerçekleştiğini ifade etti. Öte yandan, Koca, pandemi öncesi dönemde bu sayının 3 milyon 362 bin 425 olduğunu belirterek, yüzde 55 artış yaşandığını kaydetti.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Sahin 1 yıl önce Şikayet Et
    Sakarya'da 2 aydır MHRS den göz muayenesi alamıyorum bunu izah ederse bakanımız memnun olurum.Ayrica randevusuz doktorlar bakmıyor.Sakarya da böyle başka illeri bilmem
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu da boş istatistik kasar oldu sağlıkta şiddetin önüne geçin önce
    Cevapla
  • Yıldırım 1 yıl önce Şikayet Et
    Sağlıklı sistemi eskiye döndü kardeşimin kızı ücretli ameliyat oldu özel de devlet hastanesinde olamadı yapmadılar. Sistem özeli kazandırıyor. Eskisi gibi değil
    Cevapla
  • Çiftçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Tamam randevuya gitmeyenin bir bedeli olsun peki randevusu hastane tarafından iptal edilip bir daha on beş gün randevu bulamayanlar ne olacak.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TBMM'de Fransa'ya karşı bildiri! Tezkere kabul edildi...
Fatih Altaylı’dan 1 Mayıs'taki provokasyona tepki çeken yorum!