İncirlik Üssü'nde 12 yıllık yasak kalktı! Mahalle hareketlendi

Adana’daki İncirlik Hava Üssü’nde görevli ABD’li personel, 12 yıllık yasağın ardından verilen izinle üs dışına çıkmaya başladı. Enaf, kepenklerini açarak yoğun geçecek zamanlar için hazırlık yapmaya başladı.

GİRİŞ 23.01.2023 17:57 GÜNCELLEME 24.01.2023 10:14
Bu Habere 107 Yorum Yapılmış

Sarıçam ilçesine bağlı İncirlik Mahallesi, Körfez Savaşı ve ABD’nin Irak işgali döneminde 20 bini aşkın askerin oluşturduğu ekonomiyle altın çağını yaşadı.

2002 yılında asker sayısının azaltılmasıyla birlikte ekonomi biraz yavaşlasa da 2011 yılında DEAŞ tehlikesi nedeniyle askerlerin dışarıya çıkmasının yasaklanmasıyla tam anlamıyla hareketlilik son buldu. ABD’li askerlerin yoğun ilgi gösterdiği yeme-içme, eğlence, tekstil, kuyumculuk, hediyelik eşya, halıcılık, spor, dövmecilik gibi pek çok sektörde faaliyet gösteren esnaf, iş yerlerini kapatmak zorunda kaldı. Aradan geçen yıllarda iş yerleri bakımsız kaldı.

ABD’li askerlerin üsten çıkmasına 21 Ocak’ta izin verildi. Haberi alan esnaf, iş yerlerinin kepenklerini açmaya başladı. İlk olarak iş yerlerinde tadilat yapan esnaftan yüzde 30’u iş başı yaptı. Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin de çevre düzenlemesi ve yollarda asfalt çalışması yaptığı görüldü.

'ESKİDEN İŞLER ÇOK İYİYDİ'

Bölgenin 38 yıllık esnafı Muzaffer Güven, üsse giriş-çıkışlar kapatılmadan önce dericilik üzerine çalıştığını belirterek, şu an iş yerini giyim mağazasına dönüştürdüğünü söyledi. Güven, “Eskiden işler çok iyiydi, insanlar burada çok güzel döviz kazanıyordu ancak kapanınca her taraf harabe oldu. Kapı açıldı ancak giriş ve çıkışlar beklediğimiz gibi değil. Esnaf da ciddi bir hazırlık yapamıyor çünkü ileride tekrar kapanıp kapanmayacağı belli değil” dedi.

'KÜÇÜK BİR CANLANMA VAR'

Bölgede ‘Carlos’ lakabıyla tanınan konfeksiyoncu Mehmet Yılmaz ise “Şu anda küçük bir canlanma var. Askerler 2 gündür biraz kendilerini gösteriyor ama ilerleyen ay daha kalabalık olacağına inanıyoruz. Bu süreçte internetten satış yaptık, üstekilerle tanışıyoruz ama dışarı çıkmaları iyi oldu. Kendileri giyip, deneyip satın alma şansına sahipler. Umarız çok daha güzel günler görürüz” diye konuştu.

Öte yandan üste toplamda bin 200 ABD’li personel bulunduğu öğrenildi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 107
  • Zekeriya 1 yıl önce Şikayet Et
    Insaallah abd ye geriye dönecekleri günü bekliyorum. Amerikan ajanlari yok olsunlar. Yeterince tursit gelir onlar yok olursa. Onlar büyük tehlike Türkiye icin.
    Cevapla
  • adanalı 1 yıl önce Şikayet Et
    incirlikte bulunan yabancı personeller eskiden kendi kullandıkları elektronik eşya, kıyafet, ayakkabı gibi markalı ürünleri çok ucuza 2nci el olarak satıyordu. piyasa o yüzden hareketlenecek diye seviniyorlar.
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Türk'ün ismine bak, carlos. Hiçbir amerikalı kendine Türk ismi takmaz. Kişilik meselesi..
    Cevapla
  • Adnan 1 yıl önce Şikayet Et
    Tamam, ayyaşların sokaklarda atacağı naralarla mutlu olursunuz.
    Cevapla
  • Bitlisli 1 yıl önce Şikayet Et
    Burnuma bir koku geliyor ama nedir bilemedim
    Cevapla
  • Sakin 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne olcak suikast vs dir. abd kendi adamını öldürüp gerecek ortamı en büyük risk bu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!