Kar yağışı geliyor! Kış yeni başladı...Kütleler çok büyük

Uzun bir süredir mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları resmen çakıldı. İstanbul'da gece sıcaklıklar 1 dereceye kadar düşerken kar yağışı için artık geri sayım da başladı.

GİRİŞ 25.01.2023 09:29 GÜNCELLEME 26.01.2023 09:13
Bu Habere 157 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Türkiye’de son günlerde yaşanan sıcak havalar vatandaşları park ve bahçelerde piknik yaptırırken gelen son dakika haberine göre soğuk hava dalgası çok sert olacak. Kar yağışı yurdun büyük bir kesiminde etkisini hissettirecek.

Meteoroloji ve farklı uzmanlar tek bir fikir üzerinde ortak görüşlerini açıkladı. Türkiye yeni bir soğuk hava dalgasının etkisi altına girecek

KUTUP KAPILARI TÜRKİYE’YE AÇILDI
Hava Forum’da yer alan bilgiye göre Türkiye’ye kutup kapısı açılıyor. Bu kapıdan arka arkaya birçok karlı hava dalgası gelebilir.  Tahminlere göre ay sonu itibarıyla yağışlı ve soğuk bir sürece giriyoruz. Ocak sonundan itibaren ve Şubat’ta yağmur, kar ve soğuk havanın etkili olması bekleniyor.

İSTANBUL'DA ŞUBAT AYININ BAŞINDA KAR BEKLENİYOR
Avrupa'daki yüksek basınç Türkiye'ye yağış olarak gelirken, NTV Meteoroloji Uzmanı Dilek Çalışkan, İstanbul'da şubat ayının ilk haftasında kar yağışının beklendiğini belirtti. Çalışkan, İstanbul'da 4 Şubat'ta kar yağabileceğini söyleyerek, "Art arda gelecek ve devamı olacak yağışlar gerçekleşecek. 27 Ocak-10 Şubat arasında sıklıkla yağış göreceğiz. Yoğun kar yağışı alacak kentlerimiz de olacak." ifadelerini kullandı.

EGE'YE SEL UYARISI
İstanbul'da cuma, cumartesi ve pazar günlerinin yağışlı geçeceği öngörülürken, Ege için kritik bir uyarı geldi. Çanakkale, Dikili, İzmir ve Manisa arasında çok şiddetli yağış olacağı kaydedilerek, sel riskine karşı uyarıda bulunuldu.

DOĞU ANADOLU'NUN YÜKSEK KESİMLERİNE KAR YAĞACAK
Öte yandan Doğu Anadolu Bölgesi'nde de kar yağışı bekleniyor. Ayrıca, Kayseri, Kahramanmaraş, Sivas, Adıyaman, Tunceli, Bingöl, Malatya, Elazığ ve Diyarbakır'ın yükseklerine yoğun kar yağabileceği belirtildi.

Geçen sene ise 6-7 saatlik bir kar yağışı olmuştu ve gitmişti çünkü hava yeterince soğuk devam etmemişti.”

Ocak ayının sonuna doğru havaların soğuyacağını şubat ayının ocaktan daha soğuk geçebileceğini ifade eden İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Barbaros Gönençgil, “Ocak sonunda soğuk havayla beraber kar yağışı olabilir. Ancak kar kuvvetini tahmin etmek için henüz erken. Şehir sıcaklıkları çok etkili olduğu için yağan karın tutunma ihtimali az oluyor. Bu yüzden Marmara Bölgesi’nin yüksek kesimlerinde, Karadeniz’in yüksek kesimlerinde kar yağışı tutunabilir.” dedi.

İSTANBUL İÇİN KAR SİNYALİ
Kerem Ökten kar yağışı ile ilgili de bilgi verdi. Ökten şunları söyledi:

“Doğu Anadolu’da, kesin olmamakla birlikte, önümüzdeki Cuma gecesi kuvvetli bir tipi bekleniyor.

İstanbul’da kar sinyalleri haritalara yansımaya başladı. Beklenen kütle potansiyel olarak büyüklüğünü koruyor. Soğuk hava dalgası 2 bölüm hâlinde gelecek gibi görünüyor. Detaylar için henüz vakit var.”

MEVSİMİN İLK KARI DÜŞTÜ
Öte yandan bugün İstanbul'un Çatalca ilçesinde hava sıcaklığının düşmesinin de etkisiyle kar yağışıyla beyaz örtü oluştuğu görüldü.

 

KOCAELİ'NİN YÜKSEK KESİMLERİNDE KAR BAŞLADI

Kocaeli’de hava sıcaklıklarının hızla düşmesinin ardından kış turizmini seven vatandaşların her sene akın ettiği Kartepe Zirvesi ve Gölcük Eriklitepe Tabiat Parkı’nda kar yağışı başladı. Yağışın ardından bu iki bölgenin yer yer beyaza büründüğü görüldü. Hem Kartepe’nin hem de Eriklitepe Tabiat Parkı’nın hafta boyunca yağış alması bekleniyor.

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 157
  • Somalili 1 yıl önce Şikayet Et
    Boşuna beklemeyin kar falan yağmaz
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    zeki murende gelecek mi
    Cevapla
  • Recep 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya kar Güngörene yağcakmı?
    Cevapla
  • anaokul 1 yıl önce Şikayet Et
    yağacak yağacak kreşler tatil olacak.
    Cevapla
  • Rizeli 1 yıl önce Şikayet Et
    2023’ün güngören inde karın ne işi var kardeşim!
    Cevapla
  • Recep 1 yıl önce Şikayet Et
    Güngörene yağcakmı diyom?
    Cevapla
  • Recep 1 yıl önce Şikayet Et
    Güngörene yağcakmı kar?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!