Son Dakika: Türkiye'den İsveç ve Finlandiya kararı!

Son dakika haberi... Ankara'nın talebi üzerine Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasındaki üçlü mekanizma toplantısı süresiz şekilde iptal edildi. Bir sonraki toplantı Şubat ayında Brüksel'de yapılacaktı.

Son Dakika: Türkiye'den İsveç ve Finlandiya kararı!
Son Dakika: Türkiye'den İsveç ve Finlandiya kararı!
GİRİŞ 24.01.2023 17:51 GÜNCELLEME 24.01.2023 18:09
Bu Habere 135 Yorum Yapılmış

23 Ocak Pazartesi günü Başkan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslenişinde İsveç'teki skandallar serisine çok sert sözlerle karşılık vermişti.

İSVEÇ'TE KUR'AN-I KERİM'İN YAKILMASI

"Şu anda üzerinde hassasiyetle durmam gereken konu, İsveç'in NATO üyeliği başvurusuyla başlayan ve bir esfeli safilinin, mukaddes kitabımız Kur'an-ı Kerim mushafını yakmasına kadar varan hadiselerdir." diye devam eden Başkan Erdoğan, İslam dininin, Hazreti Muhammed'in vasıtasıyla ilk müjdelendiği günden beri Ebu Cehil'in sembolü olan pek çok husumetin, saldırının, alçaklığın hedefi olduğuna işaret etti.

"KUTSAL KİTABIMIZ RABBİMİZİN KORUMASI ALTINDA"

Başkan Erdoğan, "Buna karşılık Rabbimiz, Kur'an-ı Kerim'i kendisinin indirdiğini ve kendisinin koruyacağını kitabında açıkça hüküm altına almıştır. Müslümanlar olarak bize düşen görev, Rabbimizin koruması altındaki bu kutsal kitabımıza layık olduğu hürmeti göstermek, onun emirlerine uygun bir hayat sürmeye gayret etmektir. Her şey gibi İslam'la müşerref olarak Kur'an-ı Kerim'in aydınlığına kavuşmak da bir nasip işidir." dedi.

Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 135
  • Hakdavası 1 yıl önce Şikayet Et
    Polis eşliğinde üstelik İsveç polisinin koruması altında,İsveç te bir Danimarkalı ucube , Kur'an yakıyor.bu İsveç hükümetinin de bu ucubeye destek verdiğini gösterir.ben her zaman diyorum , kâfirlere ayrıcalık tanimamamiz lazım ama dinliyen yok
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    çok beyendim sağolsunlar
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    doğru karar alınmış
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Askıya felan almayalım... Direkt VETO edelim...
    Cevapla
  • n ayır olamaz 1 yıl önce Şikayet Et
    bir arkadaş bize düşen beddua etmek yazmış kötülük istemek iyi bişey değil Allah hidayete erdirsin denir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de üniversiteler Gazze için ayaklandı! Akademisyenler ters kelepçe
DEM Parti Batman il binasında skandal görüntüler! Terör köşesi oluşturmuşlar