Şehit haberi harekete geçirdi! Bayraktar PKK’nın kripto terör cihazını yerle bir etti!

Baykar Teknoloji lideri Selçuk Bayraktar'ın 16 yıl önce PKK’lı teröristlerin Mehmetçik’e karşı oluşturduğu şifreli terör cihazının kodlarını günler süren çalışmasının ardından çözerek etkisizleştirdiği belirlendi.

Şehit haberi harekete geçirdi! Bayraktar PKK’nın kripto terör cihazını yerle bir etti!
Şehit haberi harekete geçirdi! Bayraktar PKK’nın kripto terör cihazını yerle bir etti!
GİRİŞ 25.01.2023 18:52 GÜNCELLEME 25.01.2023 18:52
Bu Habere 148 Yorum Yapılmış

  Haber7-Özel

Türkiye düşmanı çevrelerin hedef aldığı Baykar Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’ın bilinmeyen kahramanlık hikayesi ortaya çıktı. Selçuk Bayraktar’ın, insansız hava araçlarının üretilmeye başladığı ilk yıllarda yaşadığı acı olaydan etkilenerek, terör örgütü PKK'nın uzaktan kumandalı bomba düzeneğinin şifresini kırdığı öğrenildi.

YÜREKLERİ PARÇALAYAN ŞEHİT HABERİ

Edinilen bilgilere göre, Bayraktar ailesi, ilk İHA'ları üretirken askeri kamuflajlar giyerek aylarca askeri üslerde yatıp kalktı. Komutanların kendi insiyatifleriyle bu çalışmaları yürüten Bayraktar ailesi, 10 Haziran 2007 tarihinde Şırnak Akçay’daki 6. Motorlu Piyade Tugayı’nda tanıştıkları Yarbay Melih Gülova'nın PKK'lı teröristler tarafından uzaktan kumandalı bir bomba düzeneğiyle şehit edilmesi sonrası derinden sarsıldı.

PKK’NIN ‘SERİ’ TERÖR AYGITI

Yarbay Gülova’nın şehadetinin derinden sarstığı Bayraktar’ın mühendis ekibinin, bu olay üzerine harekete geçtiği bildirildi. Terör örgütü PKK'nın daha önce etkisiz hale getirilen bir elebaşının adını taşıyan ‘Tol Gazi’ isimli uzaktan kumandalı bomba düzeneği olay sonrası ele geçirildiği kaydedildi.

Daha önce pek çok saldırıda kullanıldığı belirlenen bu düzeneğin, 10 kilometre uzaktan tetiklenebildiği, şifreli bir cihaz olduğu belirlendi. PKK'lı teröristlerin dış güçlerin yardımıyla seri üretime dahi geçtiği terör cihazı üzerine Baykar mühendislerinin kapsamlı bir inceleme başlattığı öğrenildi.

2 GECE UYUMADI, ŞİFREYİ KIRDI

PKK’nın terör saldırılarında son dönemde sıklıkla kullandığı saptanan kripto cihazı didik didik eden Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar’ın, karargahta 2 gün 2 gece ‘Tol Gazi’ isimli terör aygıtının kodlarını çözdüğü belirlendi. 

YİNE ENGEL!

Sadece şifreyi kırmakla kalmayan Selçuk Bayraktar'ın bu düzeneği etkisiz hale getiren “şifre kırıcı cihaz” yaptığı ancak Ankara'daki bazı askeri yetkililerin engeliyle karşılaştığı ifade edildi. Söz konusu askerlerin bu gelişmeyi “yetersizliklerinin yüzlerine vurulması” olarak algıladığı ve Selçuk Bayraktar’ın geliştirdiği cihaza karşı direnç gösterdiği öğrenildi.

Engelleri aşma tecrübesi oldukça yüksek olan Selçuk Bayraktar’ın girişimini sürdürdüğü ve kendi imkanlarıyla ürettiği 15 adet şifre kırıcı cihazı maliyetine bir bedelle Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teslim ettiği belirlendi. 

 

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 148
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Askerin içinde ne çok hain varmış resmen batı askerleri ele geçirmiş bu orduyla savaşa değil tatile bile gidilmezmiş çok şükür şimdi biraz ordu düzeni aldı
    Cevapla
  • Mahmut 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun yerli milli üretenlerimizden, savunma sanayimizin gelişmesini engelleme çabası gösteren hainleri, Allah, kahreylesin.
    Cevapla
  • Barış 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun ebeden
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Bazılarının Baykar'ı neden hedef aldığı daha iyi anlaşılıyor sanırım.
    Cevapla
  • C.Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Bayraktar artık Kırmızı Çizgimiz oldu.. Ona dokunanlara Dünyayı dar ederiz Sülaleleri bile Huzur bulamaz!!.
    Cevapla
  • Mustafa E. 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen valla
    Cevapla
  • Buraya yazıyorum 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu çocuk geleceğin Başkanı..
    Cevapla
  • mst 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok yakışır, maşallah barekallah süphanallah
    Cevapla
  • Tufan 1 yıl önce Şikayet Et
    Sirk soytarısı zelenski nin başkan olduğu dünyada selçuk kardeşimiz milyon defa başkan olur.Başkanlık yapacak adam bulunurda selçuğun yaptığı işleri yapacak adam bulunmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor