Regaib Kandili bugün idrak edilecek

İslam aleminde rahmeti ve bereketi bol "üç ayların" ilk başlangıcını simgeleyen Regaip Kandili bugün idrak edilecek.

Regaib Kandili bugün idrak edilecek
Regaib Kandili bugün idrak edilecek
GİRİŞ 26.01.2023 03:29 GÜNCELLEME 26.01.2023 03:29
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İslam dünyası için büyük öneme sahip üç aylardan, recep ayının ilk perşembe gününü cumaya bağlayan gece idrak edilen Regaib Kandili, "rahmet ve bereket gecesi" olarak kabul ediliyor.

Sözlükte "kendisine rağbet edilen şey, bol ve değerli bağış" anlamına gelene regaib, hadis ve fıkıh literatüründe ise "bol sevap, mükafat, faziletli amel" anlamlarında kullanılıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt, AA muhabirine, perşembe günü gün batımından cuma sabahına kadar Regaip gecesinin idrak edildiğini söyledi.

Bu gece tövbe, istiğfar ve dua etmenin önemine dikkati çeken Bozkurt, bu geceye özel herhangi bir namazın olmamasına karşın nafile namaz kılmanın çok hayırlı olduğunu dile getirdi.

"NAFİLE ORUÇ TUTULABİLİR"

Kandilde yakınları arama tavsiyesinde bulunan Bozkurt, "Bu gecede Kur'an-ı Kerim okunur, nafile namazlar kılınır. Gündüz de sağlığımız el veriyorsa nafile oruç tutabiliriz." ifadesini kullandı.

İslam kaynaklarında, Abdullah bin Ömer'in rivayeti ve İmam Şafii'nin aktardığına göre, recep ayının ilk gecesi, cuma geceleri, şaban ayının 15'inci ile ramazan ve kurban bayramlarının gecelerinde yapılan duaların geri çevrilmediği belirtiliyor.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'ye İslam dünyasına sağlık, sıhhat, hayırlar nasip et, düşmana korku, dosta güven verdir.
    Cevapla
  • Cengiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Haber7 camiasının ve okurlarının kandilleri mübârek olsun . Nice Hayr'lı kandillere .
    Cevapla
  • Ersin 1 yıl önce Şikayet Et
    Ey güzel Allah'ım bu mubarek gecenin hürmetine ülkemiz ve alemi İslam için çalışan başta Hanımız Erdoğan'a ve tüm çalışma arkadaşlarına Bayraktarlar gibi ailelere güç kuvvet ver.Amin.
    Cevapla
  • Kafkas-75 1 yıl önce Şikayet Et
    Amin amin amin...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye, İsrail'e açılan davaya müdahillik için resmi başvuru hazırlığında
Büyükekşi'yi gönderecek imza sayısına ulaşıldı!