Esenler Kur'an aşkına buluşuyor

Esenler, İsveç ve Hollanda’da Kur'an-ı Kerim'e karşı yapılan iğrenç saldırıyı, Dörtyol Meydanı’nda 114 hafızın Kur’an-ı Kerim okuması ve ihtiyacı olan tüm Müslümanlara Kur’an-ı Kerim gönderilmesi kampanyası ile protesto ediyor.

Esenler Kur'an aşkına buluşuyor
Esenler Kur'an aşkına buluşuyor
GİRİŞ 26.01.2023 14:15 GÜNCELLEME 26.01.2023 14:15

Önce İsveç'te, ardından da Hollanda’da kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e karşı yapılan aşağılık saldırıya karşı siyasiler, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar tarafından yapılan protestolar artarak devam ediyor. Haçlı Batı’nın çirkin yüzünü gözler önüne seren İslâm düşmanı Rasmus Paludan’ın Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim yakması,  ardından Hollanda'da İslam karşıtı Pegia grubunun lideri Edwin Wagensveld’in Laheyn'de aynı küstahlığa imza atması tüm İslam âleminde olduğu gibi Esenler’de de büyük bir infiale sebep oldu. Esenlerliler, dünyanın her tarafında ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçlarından hakkında dava açılan Paludan ve Wagensveld’i protesto için ‘Kur’an Aşkına Buluşuyoruz’ adlı anlamlı bir protesto eyleminde buluşuyor.

Esenler Dörtyol Meydanı’nda Cuma namazı sonrası siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar bir araya gelerek alçak saldırıları protesto ediyor. Kur’an-ı Kerim’de bulunan 114 ayeti temsilen 114 hafızın Kur’an okuyacağı anlamlı protestoda bir de kampanya başlatılıyor. Kampanya ile İsveç ve Hollanda başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında Kur’an-ı Kerim’e ulaşamayan Müslümanlara Kur’an-ı Kerim gönderilecek. Dörtyol Meydanı’ndan PTT Kargo ile gönderilmeye başlayacak “Dünyada her Müslüman’a bir Kur’an-ı Kerim” kampanyası yıl boyunca devam edecek.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yapay et gerçeği ortaya çıktı
Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu TSK'ya kimyasal iftirası atan Şebnem Korur Fincancı ile!