HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan dahil 18 milletvekilinin dokunulmazlık dosyası TBMM'de

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan dahil HDP'den 17 vekilin ve CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'e ait 1 dokunulmazlık dosyası TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan dahil 18 milletvekilinin dokunulmazlık dosyası TBMM'de
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan dahil 18 milletvekilinin dokunulmazlık dosyası TBMM'de
GİRİŞ 27.01.2023 19:58 GÜNCELLEME 27.01.2023 21:55
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

Milletvekillerinin yasama dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin 26 Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi, TBMM Meclis Başkanlığı'nca Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden kurulu Karma Komisyona havale edildi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'a ait 2, DBP Eş Genel Başkanı Salihe Aydeniz'e ait 2, HDP'den Van milletvekilleri Sezai Temelli'ye ait 4, Tayip Temel'e ait 2, Muş Milletvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit'e ait 2, Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk'e ait 2, Van Milletvekili Murat Sarısaç, Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, İzmir Milletvekili Murat Çepni, Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, Şırnak Milletvekili Nuran İmir, Mardin Milletvekili Ebrü Günay, Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Hakkari Milletvekili Sait Dede, Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki'ye ait 1'er ve CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'e ait 1 dokunulmazlık dosyası komisyona sevk edildi. 

 

KAYNAK: DHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 72
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim bunların asıldıklarını bu millete göster yarabbim amin
    Cevapla
  • ümit 1 yıl önce Şikayet Et
    çok geç kalınmış bir fabrikaya çöpçü alınsa cibili araştırılır araştırılsın millet vekili olmak için sicillerinin on üzerinden on olması gerekir malesef dağdan inmiş terörist bile Türkiye Cumhuriyeti devleti millet vekili asla olmamalı
    Cevapla
  • yahya 1 yıl önce Şikayet Et
    ülkeye zararı olanlara birde maaş ve imkan verilmemeli.
    Cevapla
  • hasan hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    bunlar resmen dağda teroristlerle resim çektiriyorlar ve bunlar mecliste millet vekilliği yapıyorlar anlamak mümkün değil derhal bunlar ihraç edilmeli
    Cevapla
  • Kızılelma 1 yıl önce Şikayet Et
    Teröristler TBMM'den def edilsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!