İBB'nin ödediği para dudak uçuklattı! İtfaiyeci elbiseleri bakın kaç paraya alınmış

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB'nin bin 500 itfaiyeci elbisesi alımı için çıktığı ihalede, piyasa değeri 9-11 bin lira olan itfaiyeci elbiselerinin tanesine 46 bin 300 TL ödediği ortaya çıktı.

İBB'nin ödediği para dudak uçuklattı! İtfaiyeci elbiseleri bakın kaç paraya alınmış
İBB'nin ödediği para dudak uçuklattı! İtfaiyeci elbiseleri bakın kaç paraya alınmış
GİRİŞ 27.01.2023 21:10 GÜNCELLEME 27.01.2023 21:10
Bu Habere 82 Yorum Yapılmış

İstanbul'da kendisinden önce sözde israf olduğunu söyleyerek 'İsraf düzenine son vereceğim' sözleriyle göreve gelen CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun itfaiye elbisesi için çıktığı ihalede İBB'ye fazladan milyonlarca lira ödettiği ortaya çıktı.

TANESİ 46 BİN LİRAYA GELİYOR

CHP yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bin 500 adet itfaiyeci elbisesi alımı için ihaleye çıktı. İBB'nin toplam bin 500 itfaiyeci elbisesi için yüklenici firmaya 69 milyon 502 bin lira ödediği tespit edildi. Ödenen miktara göre itfaiyeci elbiselerinin tanesi 46 bin 300 TL'ye denk geliyor. 

PİYASADA 9-11 BİN LİRA

Ancak alınan itfaiyeci elbiselerinin piyasada perakende satışının 9 ila 11 bin lira arasında değişen rakamlarda olduğu belirlendi. Yani yapılan bir hesapla İBB 16 milyon 500 bin lira gibi bir ödeme yaparak bu elbiseleri alması gerekirken, İBB 69 milyon 502 bin lira ödeyerek itfaiye elbiselerini aldı. Böylece İBB itfaiyeci elbisesi alımı için fazladan 52 milyon 500 bin lira ödedi. 

AK PARTİLİ İSİMDEN TEPKİ

İBB'nin açtığı ihaleye ilişkin belgeyi sosyal medya hesabından paylaşan Ümraniye Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Mustafa Polat, bin 500 adet itfaiyeci elbisesi için ödenen 69 milyon 502 bin TL'ye tepki gösterdi.

Polat paylaşımında şu ifadeleri kullandı;

"Ekrem İmamoğlu açtığı ihale ile toplam 1.500 elbise için 69 MİLYON 502 BİN ₺ ödeme yapıyor.
Sayın başkan @ekrem_imamoglu yine İstanbullu vatandaşların parası ile kimleri zengin edeceksiniz?
1500 elbiseye bu kadar ödeme mi olur? Allahtan korkun az."

 

 

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 82
  • Gerçek. 1 yıl önce Şikayet Et
    Algı böyle birşey;Belediyeyi almak için önce mevcut yönetimi hırsız,riyakar ilan et medya zaten ellerinde sonuna kadar kullan sonrası bu işte,daha bu buzdağının görünen yüzü.Şimdi İstanbul ahalisi nasıl kaldırıldıklarını anlamışlardır herhalde.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    chp yıllar geçsede aynı bir daha belediye seçimlerinde İstanbul halkı sandık başına don aklet gidecek gibi gözüküyor
    Cevapla
  • neco 1 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul nimet nimet kesin pkk ya gitmiştir paralar
    Cevapla
  • Sadi 1 yıl önce Şikayet Et
    Ekremi ikrimi için Hava hoş İstanbula bi çivi cakmadi bol bol havadan sudan boş boş konuşuyor
    Cevapla
  • C.Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Nereden ne gelecek çok iyi biliyor?. 13-15 liralık Mezarlık ibriklerinin 65 Liraya alınması gibi.. Ama ortada para yok...İBB Borç içinde.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı