CHP sandığa gömüldüğü sloganı genel merkeze astı! İsmail Saymaz bile dayanamadı

CHP, 1950 seçimlerinde Demokrat Parti'ye karşı sandığa gömüldüğü 'Yeter söz milletindir' sloganını genel merkez binasına astı. CHP'nin bu hamlesine CHP yandaşı gazeteci İsmail Saymaz bile sessiz kalamadı.

CHP sandığa gömüldüğü sloganı genel merkeze astı! İsmail Saymaz bile dayanamadı
CHP sandığa gömüldüğü sloganı genel merkeze astı! İsmail Saymaz bile dayanamadı
GİRİŞ 28.01.2023 15:29 GÜNCELLEME 28.01.2023 15:29
Bu Habere 140 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim tarihini resmen açıkladı. Başkan Erdoğan, seçimlerin 14 Mayıs 2023'te yapılacağını belirterek 'Yeter, söz de, karar da milletin' dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim tarihini duyururken Demokrat Parti’nin 1950 genel seçimleri kampanyasında kullandığı, CHP zulmüyle mücadelenin bir sembolü haline gelen “Yeter! Söz milletindir!” sloganını kullandı.

CHP SANDIĞA GÖMÜLDÜĞÜ SLOGANI ASTI

Türkiye, 14 Mayıs 2023'te yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerine hazırlanılırken, CHP Genel Merkez binasına dikkat çeken bir afiş asıldı. Merhum Adnan Menderes liderliğindeki Demokrat Parti’nin 1950 seçimlerinde dönemin iktidarı CHP’ye karşı kullandığı “Yeter! Söz milletindir” sloganı bugün CHP Genel Merkezine asıldı. CHP'nin 14 Mayıs 1950'de Demokrat Parti'ye karşı sandığa gömüldüğü slogana sahip çıkarak bunu genel merkezine asması dikkat çekti. 

CHP'Lİ SAYMAZ'DAN ELEŞTİRİ

CHP'nin bu hamlesi çok sayıda tartışmayı da beraberinde getirdi. CHP'li gazeteci İsmail Saymaz, CHP'nin bu hamlesine sessiz kalamadı. Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Saymaz, ana muhalefete karşı sert ifadeler kullandı. Saymaz "CHP'nin "Yeter söz milletindir" sloganı ve işaretini kullanmasını hatalı buluyorum. Bu slogan ve işaret DP'nin CHP iktidarını devirmesini sembolize ediyor. Bugünkü CHP reddi miras yapmadığına göre neden yenilgisini ifade eden sloganı benimser? Yenilginin sloganıyla zafer olmaz." eleştirisinde bulundu. 

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 140
  • Üveysi 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet söz milletindir ama tarih boyunca sizin milletle hiçbir bağınız olmadığı ortada.
    Cevapla
  • Baybora 1 yıl önce Şikayet Et
    Rahmetli Menderes'i aşan CHP zihniyeti .şimdide rahmetli Menderes'in 1950 sloganını ile milletin karşısına geçiyor... Kafayı yemiş. Bunlar...
    Cevapla
  • Emekli öğretmen 1 yıl önce Şikayet Et
    Harfler kelimeler kimsenin tekelinde değildir.
    Cevapla
  • Haydar 1 yıl önce Şikayet Et
    Kongre yapmayıp genel başkanlıkta direnen birinin demokrasiden bahsetmesi çok ayıp ve şaşılacak birşey.
    Cevapla
  • Reis 1 yıl önce Şikayet Et
    Su akar yolunu bulur mayıs ayında ne Altılı masa kalır ne muhalefet yürü TÜRKİYE seni kimse tutamaz inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!