Özgür Özel'in Hakan Fidan sözleri kimlere mesaj? Uzmanlar Haber7'ye açıkladı

CHP'li Özgür Özel'in 'Hakan Fidan'ı hemen görevden alacağız' sözlerini Haber7'ye değerlendiren Eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı İsmail Hakkı Pekin ve Güvenlik ve Terör Uzmanı Coşkun Başbuğ bu sözlerin kimlere mesaj olduğunu açıkladı.

Özgür Özel'in Hakan Fidan sözleri kimlere mesaj? Uzmanlar Haber7'ye açıkladı
Özgür Özel'in Hakan Fidan sözleri kimlere mesaj? Uzmanlar Haber7'ye açıkladı
GİRİŞ 01.02.2023 17:44 GÜNCELLEME 01.02.2023 19:19
Bu Habere 300 Yorum Yapılmış

   Haber7-Özel

Seçime sayılı günler kala, çalışmalarına start veren ancak hazırlıklarını adaysız sürdüren altılı masa, aday dışında 14 Mayıs sonrası yapılacak tüm düzenlemelere ilişkin açıklamalar yapıyor. 

"HAKAN FİDAN'I GÖREVDEN ALACAĞIZ"

Geçtiğimiz gün altılı masa 2 binden fazla maddesi olan Ortak Politikalar Mutabakat Metni'ni açıklarken, CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel tartışma oluşturan sözler sarf etti. CHP'li Özel, altılı masanın iktidar olması durumunda hemen bazı bürokratların görevden alınacağını belirterek, “İktidara geldiğimizde hemen Merkez Bankası, YÖK, MİT ve bu düzeydeki üst düzey kuruluşların başındaki yöneticiler gidecek.” dedi.

Özgür Özel'in sözlerinin ardından Haber7, dönemin başbakanı Erdoğan ameliyattayken FETÖ'cü savcılar tarafından 7 Şubat 2012'de ifadeye çağırılan, 1 Ocak 2014'te ve 19 Ocak 2014'te MİT tırları kumpasıyla tuzaklar kurulan MİT Başkanı Hakan Fidan'ın neden hedefte olduğunu uzmanlara sordu. Özgür Özel'in Hakan Fidan'ı hedef alan sözlerine Eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı İsmail Hakkı Pekin ve Güvenlik ve Terör Uzmanı Coşkun Başbuğ çok sert tepki gösterdi. 

FİDAN BİLGİLİ VE TECRÜBELİ BİR İSİM

MİT Başkanı Hakan Fidan'ı çok önceden tanıdığını ve Fidan'ın iyi görev yaptığını belirten Eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı İsmail Hakkı Pekin, "Hakan Bey, MİT'teki FETÖ'cüleri temizledi. Yani ondan rahatsız olan birileri olması lazım. Kendine göre bir kadro kurdu orada o kadroyla çalışıyor. Cumhurbaşkanına bağlı ki öyle olması gerekiyor zaten. Hakan Fidan niye bu kadar süre görevde kaldı. Yeteri kadar bilgiye ve tecrübeye sahip bir isim çünkü." dedi.

"ÖZGÜR ÖZEL'İN SÖZLERİ BİR MESAJ"

Özgür Özel'in Fidan'ı hedef alan sözlerinin bir yerlere mesaj olduğunu ifade eden Pekin, "Bu mesajlar KHK ile ayrılanlara, onların ağa babalarına gidiyor. Amerika'da başka yerlerde oralara mesaj veriliyor gibi geliyor." şeklinde konuştu.

Bu tip görevden almaların iktidara gelenlerin hakkı olduğunu ancak bunu şimdiden söylemenin bir anlamı olmadığını söyleyen Pekin, "Bunu söylemek için Cumhuriyet Halk Partisi'nin zarar görmesi lazım ama CHP zarar görmedi bu işten. FETÖ ve PKK zarar gördü. Bu laflar büyük ihtimalle hem HDP seçmenini esas alan sinyaller bir de FETÖ ile ilgili bir şey olabilir." açıklamasında bulundu.

"BU AÇIKLAMALAR YANLIŞ"

Pekin, Özel'in açıklamalarını yanlış olduğunu değerlendirerek "Yani böyle bir ortamda hele seçime gideceğiz, önünde bir sürü iş var Türkiye'nin yani işte Rusya'yla Suriye ile İran'la görüşüyoruz. Doğu Akdeniz konusu var, diğer yerler var, dünya kadar iş var, gönderiyoruz Libya'ya gidiyor. Yani böyle bir ortamda bana göre yanlış şeyler." ifadelerini kullandı.

"ÖZGÜR ÖZEL KULLANILAN BİR TETİKÇİ"

Özel'in açıklamalarına bir tepki de Güvenlik ve Terör Uzmanı Coşkun Başbuğ'dan geldi. İçişleri Bakanı, Fidan ve Erdoğan'ın hedef alınmasının boşuna olan şeyler olmadığını söyleyen Başbuğ, "Burada arka planda bir işleyen sistem var. Sistemin sahada kullandığı tetikçiler var. Özel bunlardan biri. Özgür Özel'in önüne bir metin konuyor o metni okuyor." dedi.

"ABD AKTÖRLERİNİ DEVREYE ALARAK GÜNDEM OLUŞTURDU"

Başbuğ, Milli istihbarat Teşkilatı'nın şu an altın çağını yaşadığını belirterek, "Böylesi bir emir komuta kimi rahatsız eder. Elbette Türkiye üzerinde hesabı olan veya Türkiye için kayıp yaşayanları rahatsız eder. Şimdi o açıdan baktığımda özellikle Amerika'da artık terörü sonlandığı anları konuşuyoruz ki. Amerika bundan çok rahatsız ve bu başarıyı getiren hususlar da bir askeri alandaki başarınız bir de operasyonel aynı zamanda istihbarat alanındaki başarımız. Şimdi Hakan Fidan uzun süredir görevde ve kara kutusu devletin. Şimdi bu kişinin sistemden uzaklaştırılacak ve kendine yakın bir yapıyı kuracak olması Amerika adına büyük kazanç ve tek çıkış yolu. Amerika bunu bildiği için işte kullanmış olduğu aktörleri devreye alarak biraz ağır bir gündem oluşturdu." ifadelerini kullandı.

"9000 KİŞİLİK LİSTEYİ KİM HAZIRLADI?"

CHP'ye yakınlığı ile bilinen Can Ataklı, altılı masanın adayının cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanması halinde 9 bin kişinin görevden alınacağını, listenin hazır olduğunu söylemişti. Ataklı'nın bu sözlerine de gönderme yapan Başbuğ, "Geçtiğimiz gün Can Ataklı denen kişinin geçirmiş olduğu atakta bu yüzden. 9.000 kişiyi alacağız dedi. Liste hazır dedi, Ataklı'ya sormak lazım, kim hazırladı, neye göre hazırladınız? Buna ne Ataklı ne de muhalefet asla cevap veremez. Çünkü bunun hazırlayanı Amerika. Hâlâ aktif ve olan kripto FETÖ'cülerle bu listeler oluşturuldu. İktidar değişikliği olursa anında uygulamaya alıp buradaki insanları bir şekilde sistemin dışına alacak." dedi. 

"ULUSAL GÜVENLİK KAYGILARI YOK"

Böyle bir tabloda Türkiye'nin tüm kazanımlarını bir bir kaybolacağını belirten Başbuğ, "Bu nedenle işte Özgür Özel de böyle bir sürecin önünü açacak şekilde konuşma yapıyor. Bu açıklamayı yapanların ulusal güvenlikle ilgili bir kaygısı yok. Tam tersi Amerika'yla kol kola el ele hareket ediyor bunlar. Dolayısıyla seçimden sonra olacak yapılacakların da fikri altyapısını oluşturuyor. Bu Amerika'nın taktiğidir." şeklinde konuştu. 

HAKAN FİDAN 11 YILDIR HEDEFTE 

MİT Başkanı Hakan Fidan, 11 yıldır karanlık odaklar tarafından hedefte. ABD'nin Türkiye'deki aparatı FETÖ, Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı açıktan giriştiği ilk operasyonda MİT Başkanı Hakan Fidan'ı hedef almıştı.

7 Şubat 2012'de gerçekleşen 'MİT kumpası', FETÖ'nün Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı açıktan giriştiği ilk operasyon olarak tarihe geçti.

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 300
  • BOZOK 1 yıl önce Şikayet Et
    Ateş olsa bu bu aferim meraklıları cürümleri kadar yer yakarlar da,olaki seçildiniz hani siz namus ! şeref !! sözü vermiştiniz kimseyi işinden gücünden etmeyiz diye.Ne re de namus ne re de şeref.
    Cevapla
  • Noyan 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendi cebini doldurma peşinde koşan, ABD nin sözcülüğünü yapan,yaptıkları hainliklerden zarar görmemek içinde Atatürk'ü kullanan ona duyulan saygıdan kendilerini dokunulmaz kılan maşalardan biri....her şey ortada kartlarını açık oynuyorlar ve bu hainliklerinide süslü kelimelerle ve ekonominin bozukluğunu sürekli dile getirip insanların sadece ekonomiyi düşünmesini sağlayarak üstünü örtmeye çalışıyorlar
    Cevapla
  • MTS 1 yıl önce Şikayet Et
    Özgür özele ayar oluyorum, lan bu zerzavat kendini ne sanıyor, ülke menfaatleri değilde kendi menfaatlerini ön plana çıkarıp, hdp-pkk ya ve fetö ye mesaj veriyor, bunların yaptıkları hainlikler artık bardağı taşırdı.
    Cevapla
  • derin devlet 1 yıl önce Şikayet Et
    FETÖYE göz kırpıyor. Hakan Fidan ile işi olmaz olamaz. FETÖcü seçmen bize oy verin. Daha önce 1998'de HOCANIZ Ecevit'e oy verdirmişti. şimdi de bize oy verin. (siz oy verin size de yapacağımızı biliriz!)
    Cevapla
  • Karahan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir gece ansızın bu neresinden konuştuğu belli olmayanı hainleri teşkilat ziyaret etmeli...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MİT'ten vatandaşlara casusluk uyarısı
İPhone fiyatları dudak uçuklattı!