İstanbul'a kar fırtınası geliyor! Vorteks oluşacak...Okullarda tatil beklentisi...

Kışın başında kurak bir dönem geçiren Türkiye nihayet kar yağışlarının etkisi altına giriyor. Özellikle İstanbul'da pazar günü itibariyle çok şiddetli kar fırtınası bekleniyor. Yarıyıl tatilinin uzayıp uzamayacağı ise merak ediliyor.

GİRİŞ 03.02.2023 13:03 GÜNCELLEME 11.04.2023 14:54
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin çok sayıda bölgesinde etkili olan kar yağışı pazar günü itibariyle İstanbul'da da etkisini hissettirecek. Gelen son dakika meteoroloji bilgilerine göre hava sıcaklığının 3 derecelere kadar düşmesi beklenirken neredeyse Türkiye'nin tamamı kar yağışından nasibini alacak.

5 Şubat Pazar hava durumu

İSTANBUL'DA BEKLENEN KAR YAĞIŞI BAŞLIYOR

İstanbulluların uzun bir süredir hasret kaldığı kar yağışı 5 Şubat Pazar günü itibariyle geliyor. Meteoroloji'den aldığımız bilgilere göre kar yağışı İstanbul'da Pazartesi ve Salı günü de aralıklarla etkili olacak. Pazar günü 2, Pazartesi ve Salı günü ise en düşük hava sıcaklığı 0 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

OKUL TATİLİ UZAYACAK MI?

Meteoroloji uzmanları, İstanbul'da şiddetli bir yağışının yaklaştığını ve öğrenciler için tatilinin uzama ihtimali olduğunu belirtti.

Kar fırtınası ve vorteks oluşmasının muhtemel olduğunu belirten uzmanlar saatler içerisinde yüksek bir kar birikiminin de olabileceğini ve bununla birlikte yarıyıl tatilinin de uzayabileceği konusunda söylentiler oluştu.

Kar yağışının keyfini çıkarmayı planlayan öğrenci ve velilerin bir gözü de illerin valiliklerinden gelecek olan tatil haberlerinde olacak.

DOĞU'DA 1560 KÖY YOLU KAPANDI

Doğu Anadolu Bölgesi'nde önceki gün başlayan kar yağışı, dün akşam saatlerine kadar etkili oldu. Kar yağışı bugün yerini güneşli bir havaya bıraktı. Erzurum'da 973, Erzincan'da 239, Muş'ta 136, Ağrı'da 131, Kars’ta 49, Iğdır'da 23 ve Ardahan'da ise 9 olmak üzere toplam 1511 köy yolu kapandı. İl Özel İdare, Karayolları ve belediye ekipleri, kapalı yolların yeniden açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kent merkezinde ise belediyeler temizlik çalışması yaptı.

27 İL İÇİN SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Hakkari, Kars, Malatya, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Trabzon, Tunceli, Van, Bayburt, Batman, Şırnak ve Ardahan için turuncu kodlu uyarı yapılırken, Gümüşhane, Mersin, Adana ve Antalya illeri için ise sarı kodlu verildi. 

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 67
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdulillah bereket geldi. Rabbime sukurler olsun
    Cevapla
  • BBG 1 yıl önce Şikayet Et
    Kar yağsın kâr ederiz....itiraz yok. Kar yağsın isterse okullar bir ay tatil edilsin...telafisi var. Ama kar yagmassa telafisi yok....
    Cevapla
  • BozKurt 1 yıl önce Şikayet Et
    Hamdolsun Rabbime ,inşallah afetten bizi korur ve hayırlı yağış verir
    Cevapla
  • Emirhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Kocaeli'de yağcak mı
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Ekrem'e de haber verin sonra da ben bilmiyordum uyarmadiniz demesin.
    Cevapla
  • pan 1 yıl önce Şikayet Et
    çık e-5 e bak bakalim önlem almismi almamis mi...Yol.kenarlari dahi adim başı tuz torbalari dolu makarnacı ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'
Ukraynalı bir kadın iki yaşındaki oğlunu 25 bin dolara satmaya çalışırken yakalandı