Gökçeada'da rüşvet operasyonu: İYİ Partili Belediye başkanı tutuklandı

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden, İYİ Partili Belediye Başkanı Ünal Çetin'in de aralarında olduğu 3'ü tutuklandı.

GİRİŞ 04.02.2023 01:26 GÜNCELLEME 04.02.2023 01:47
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma doğrultusunda gözaltına alınan İYİ Partili Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, Belediye İmar Müdürü S.D, eski İYİ Parti Gökçeada İlçe Başkanı H.E, kamu çalışanı E.B. ile müteahhitler R.G. ve B.B'nin emniyet müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.

Zanlılar, sağlık kontrollerinin ardından Çanakkale Adliyesine getirildi. Savcılık tarafından sorgulanan Çetin ve diğer 5 şüpheli, tutuklanmaları istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

USULSÜZ RUHSAT VERME, MÜTEAHHİTLERDEN RÜŞVET ALDIKLARI İDDİA EDİLDİ

İmar uygulamalarında usulsüz ruhsat verdikleri ve müteahhitlerden rüşvet aldıkları iddia edilen Belediye Başkanı Çetin ve İmar Müdürü S.D. ile rüşvete aracılık ettiği öne sürülen H.E. tutuklandı. E.B, R.G. ve B.B. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 31 Ocak'ta Gökçeada'da bazı adreslere düzenlenen operasyonda Belediye Başkanı Ünal Çetin'in de aralarında olduğu şüpheliler gözaltına alınmıştı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı, "rüşvet almak" suçundan hakkında yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin'in görevinden tedbiren uzaklaştırıldığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Ünal Çetin hakkında "rüşvet almak" suçundan Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma nedeniyle Çanakkale 1. Sulh Ceza Hakimliğinin kararıyla tutuklama kararı verildiği anımsatıldı.

GÖREVİNDEN UZAKLAŞTIRILDI

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmanın derdest olması nedeniyle adı geçen Anayasanın 127'nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 47'nci maddelerine istinaden Bakanlığımızın 3 Şubat 2023 tarihli onayı ile geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklaştırılmıştır.

Ayrıca yürütülen soruşturma kapsamında Gökçeada Belediyesinde Fen İşleri Müdürü olarak görev yapan ve tutuklanan Mimar S.D. de Gökçeada Kaymakamlığımızca görevden uzaklaştırılmıştır."

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 52
  • Alptekin Aksakal 1 yıl önce Şikayet Et
    meral ablaları mağdur edebiyatına yatacak diye korkmayın verin hepsinin cezasını. bu millet o zaman sizin peşinizden gelecek. zaten neyi arıyorsan osun..bunlar Erdoğan nefreti algısına oynarken hep yolsuzluktan bahisle geldiler. meğer gözlerinde ne var imiş, onu anlatıyorlar imiş..
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne yani seçim yaklaşıyor diye hırsızı yakalayıp cezasını vermesinmi adalet, sanki daha önce ihale, soygun talan yapmmaışlar gibi, tiyatro olarak mağdur edbiyatını iyi beceriyorsunuz belki burdandan bir mağduriyet doğarda birbirinize sarılorsınız.
    Cevapla
  • Ruhi 1 yıl önce Şikayet Et
    Ah benim güzel memleketim. Suç bunlarda değil; millette!
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Rüşvet çarkı, hdp'li belediyelerin Güneydoğu'da uyguladıkları rüşvet yöntemine benzer yönleri var. Ruhsat almak için belediyeye gelen her müteahhitten, makbuzsuz bağış yaptırıldıktan sonra izin veriliyordu. Sonra da kayyum.
    Cevapla
  • Tufan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunların paçavrası yeniçağ uyduruk haberlerle Türkiyeyi yolsuzluk cenneti ilan etmişti.Birde sebebini yazsaydıya! Bütün chp ve ip belediyelerindeki yolsuzluklardan Türkiyenin sıralamasının gerilere düşmüş deseniz ya !!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı