Etiyopya’da Cafer-i Tayyar Külliyesi açıldı

Türkiye'den gönüllülerin desteği ile Etiyopya’nın Kenya sınırındaki Yabello Simu beldesinde 6 yıl önce inşasına başlanan Cafer-i Tayyar Külliyesi tamamlandı.

GİRİŞ 04.02.2023 02:22 GÜNCELLEME 04.02.2023 02:23
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Etiyopya'daki Türkiye Cumhuriyeti Adisababa Büyükelçiliği ve TİKA desteği ile 22-31 Ocak 2023 tarihleri arasında gerçekleşen ziyaretlerde, eğitim faliyetleri için Habeşistan'daki müslüman kardeşlerimize çeşitli imkanlar sağlandı.

Etiyopya (Habeşistan) güneyinde Kenya sınırında Yabello Simu beldesinde yeni Müslüman olmuş ve tebliğ gayreti içerisine girmiş Halime Yusuf'un gayretini desteklemek için, 6 sene önce inşaatına başlanan Cafer-i Tayyar külliyesi'de tamamlandı.

"HEDEFLEDİĞİMİZ PROJENİN İLK 3 AŞAMASINI BİTİRDİK"

Müslümanların ilk hicret heyetine ithaf olunan tesisin teşekkülünü GÖGDER Başkanı Süleyman Eldemir şöyle anlattı; "Bu ismi, ilk hicret eden müslümanların reisi Cafer bin Ebî Talibe hürmeten verdik. Her yönüyle tam bir mahrumiyet bölgesi olan alan, sınır kasabasında ailelerin aylık geliri sadece 10 dolar civarındadır. Buraya altı yıl önce geldiğimizde 5 safhada tamamlanmasını hedeflediğimiz projenin 3. aşamasını bitirdik. İlk merhalede mescid yaptırmıştık. 2. adımda değirmen ve tebliğ merkezi kuruldu. 3. safhada ise okul ve su sarnıcı yaptırdık. İnşallah buraya öğrenci yurdu dâhil birçok sosyal tesisi daha ekleyeceğiz. Allah’ın lütfu ile o beldede son 4-5 sene içerisinde islamiyet ile şereflenenlerin sayısı arttı ve şuurlu Müslüman olmaları hususunda hızlı bir gelişme yaşandı. Buna şahit olmaktan çok mutlu olduk ve Rabbimize şükrettik. Açılış öncesi Türkiye Adisababa Büyükelçiğinde TİKA, Maarif Vakfı ve Din Hizmetleri müşavirimizin de katıldığı istişare ve değerlendirme toplantısı yaptık" 

"BU ZORLU SEYAHATE KATILAN HEYETİMİZE MÜTEŞEKKİRİZ"

Başkan Süleyman Erdemir, "Hem projenin gerçekleşmesine katkı sağlayanlara teşekkür etti, hem de ziyaretin tüm masraflarını kendileri karşılayan, daha da önemlisi zaman ayırıp bu zorlu seyahate katılan heyetimize müteşekkiriz" dedi.

 

 

 

KAYNAK: İHA, HABER7
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 21
  • S.Nur 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah emeği geçenlerden razı olsun
    Cevapla
  • Bayram 1 yıl önce Şikayet Et
    Emegi geçenlerden Allah razı olsun.
    Cevapla
  • misli 1 yıl önce Şikayet Et
    Yeryüzünde savaşlar iki şey üzerine verilir; Din - Para... Nerede duracağımıza biz karar veriyoruz. Nokta.
    Cevapla
  • ailecemi seyahat 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayır paraları ile ailece tatil modu olabilir, dikkat edin hayırseverler, hayır paralarını ailenizle gezme, show, gösteriş için harcamayın. İnşallah böyle değildir, niyetiniz güzel görünüyor
    Cevapla
  • Muharrem 1 yıl önce Şikayet Et
    Güzel bir hizmet olmuş. Allah Razı olsun, buradaki insanların geliri sadece 10 dolar diyorsunuz, öyle şatafatlı, gösterişli açılış yapana kadar insanların karınlarını da doyursaydınızya. Ayrıca devamlı onlara maddi gelir de sağlayacak birşeyler yapılamazmıydı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü