Diyarbakır-Şanlıurfa yolunda otobüs devrildi: 30 yaralı

Diyarbakır’da yolcu otobüsünün şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 4’ü ağır 30 kişi yaralandı. Kaza sonrası olay yerine ekipler sevk edildi. Yaralılara ekipler müdahale ediyor.

GİRİŞ 04.02.2023 19:02 GÜNCELLEME 04.02.2023 19:56
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Kaza, Diyarbakır-Şanlıurfa kara yolunun 40. kilometresinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre, 41 EF 995 plakalı yolcu otobüsünün şoförü, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybedip devrildi.

Durumun 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirilmesi üzerine kaza yerine AFAD, UMKE, sağlık ve kolluk kuvvetleri sevk edildi. Otobüste bulunan yaralılar ekiplerin müdahalesiyle çıkartıldı. 4’ü ağır 30 yaralı şehirdeki hastanelere sevk edildi.

Kazayla ilgili inceleme başlatılırken, ekiplerin yol açma çalışmaları devam ediyor.

YOĞUN KAR YAĞIŞI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 15'inci Bölge Müdürlüğü'nün Diyarbakır ve ilçeleri için uyarısını yaptığı kuvvetli kar yağışı, sabah saatlerinde etkili olmaya başladı. Yollarda görüş uzaklığı düşerken, sürücüler araçlarıyla ilerlemekte güçlük çekti. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kırsal mahallelerde ulaşımın durmaması için çalışma başlatırken, kent merkezinde de ekiplerin hazır bekletildiği belirtildi.

Büyükşehir Belediyesi'nce sosyal medyadan yapılan paylaşımda ise don ve buzlanmaya bağlı ulaşımda yaşanabilecek aksamalara, kar yağışlı bölgelerde de yer yer tipiye karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi. 

ULAŞIMA KAPANDI

Sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Diyarbakır-Şanlıurfa kara yolunda yağış nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşandı. Kayan araçlar nedeniyle kara yolunda uzun kuyruklar oluştu. Bölgede AFAD ve Jandarma ekipleri yolda mahsur kalan araçlara müdahale ederken, Karayolları ve belediye ekipleri ise kar küreme çalışması yapıyor. Kent ve ilçe merkezlerinde ise belediyeler ise belediyeler temizlik çalışması yürütüyor.

Yenişehir Belediyesi, ilçede buzlanmaya karşı bulvar, cadde ve sokaklarda kar küreme ve tuzlama işlemleri başlattı. Karla mücadele ekiplerinin 7/24 etkin bir şekilde sahada karla mücadele verdiğini belirten Yenişehir Kaymakamı ve Yenişehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Beşikci, “Yılın ilk karının yağmasının ardından vatandaşlarımızın bu durumdan olumsuz etkilenmemesi için ekiplerimiz sahaya intikal etmiş bulunmaktalar. İlçemiz genelinde gerekli tuzlama ve temizleme çalışmaları yapılmakta ve bu çalışmalara kar yağışı süresince devam edeceklerdir. Vatandaşlarımızdan ulaşım araçlarına kar lastiği takmalarını, araç antifrizlerini kontrol etmelerini, emniyet kemerlerini takmalarını ve araçlarında zincir bulundurmalarını rica ediyoruz. Ekiplerimiz 7/24 vatandaşlarımızın memnuniyeti ve güvenliği için çalışmaya devam edecektir” dedi

UÇAK SEFERLERİ YAPILAMADI

Kahramanmaraş, Adıyaman ve Şanlıurfa'da kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı uçak seferleri yapılamadı.

Şanlıurfa'da sabaha karşı etkili olan kar, zaman zaman buzlanmaya ve görüş mesafesinin düşmesine sebep oldu. Olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul ve Ankara'ya yapılması planlanan seferler iptal edildi.

İstanbul'dan kente gelmek üzere havalanan bir uçak ise Adana Şakirpaşa Havaalanı'na yönlendirildi.

Öte yandan, akşam saatlerinde gerçekleştirilmesi planlanan uçuşların hava durumuna göre değerlendirileceği öğrenildi.

Kahramanmaraş ve Adıyaman'da da uçak seferleri olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

 

KAYNAK: DHA, AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 28
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    otobüs şoförlüğü çok ciddiyet isteyen bir meslek ama maalesef hiç alakası olmayan kişilerin yaptığıni herkes biliyor
    Cevapla
  • Nur 1 yıl önce Şikayet Et
    Diyarbakır otobüsleri sürekli kaza yapmaya başladı şoför kalitesinin değerlendirilmesi lazım.... Acil şifalar dilerim
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Kar var yavas kullanin otobüs ü bu kacinci otobüs devrildi insan tasiyorsunuz otobüs söförüne suc duyurusu yapilmali ihmal asiri hiz varmi otobüsde kislik tekerlek varmiydi arastirilmali
    Cevapla
  • Davraz 1 yıl önce Şikayet Et
    yavaş gitse birşey olmazdı, artislik başka bir şey değil.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kötü hava şartlarında Uçak seferleri iptal oluyorda Otobüs seferleri neden iptal olmaz anlamıyorum onlar insan değil mi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti