2022 verileri altılı masayı hayal kırıklığına uğratacak! İşte anket sonuçları

Areda Survey Araştırmanın Ocak-Aralık 2022 anket sonuçlarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yıl boyunca birinci çıktığı tespit edildi.

2022 verileri altılı masayı hayal kırıklığına uğratacak! İşte anket sonuçları
2022 verileri altılı masayı hayal kırıklığına uğratacak! İşte anket sonuçları
GİRİŞ 04.02.2023 15:22 GÜNCELLEME 04.02.2023 15:22
Bu Habere 115 Yorum Yapılmış

  Haber7-Özel

Areda Survey Araştırma şirketinin 2022 yılı Ocak-Aralık ayları arası anket sonuçlarına Haber7 ulaştı. Anket sonuçlarında cumhurbaşkanlığı ve aday seçimine ilişkin çarpıcı sonuçlar çıktı.

CUMHUR İTTİFAKI

Areda Survey Araştırma'nın yayınladığı 2022 yılı anket sonuçlarında cumhur ittifakının oy oranının yüzde 50,3 ile yüzde 52,7 arasında değişim gösterdiği görülüyor. Açıklanan verilere göre Cumhur İttifakı, Şubat 2022'de yüzde 50,3 ile en düşük seviyeye inerken, Mart 2022 ise yüzde 52,7 ile en yüksek seviyeye çıktı. Cumhur ittifakının maksimum oy oranı değişiminin yıl içerisinde yüzde 2 ile sınırlı kaldığı tespit edildi. Cumhur İttifakı'nın oy oranı 2022'nin son ayında yüzde 51,9 olarak tespit edildi. 

MİLLET İTTİFAKI

Cumhur İttifakı'na benzer bir değerlendirme altı partinin oluşturduğu Millet İttifakı'nda da görüldü. Millet İttifakı, Cumhur İttifakı'nın en yüksek oy oranına ulaştığı Mart 2022'de yüzde 47,3 ile en düşük seviyeye gerilerken, Şubat 2022'de ise yüzde 49,7 ile en yüksek seviyede olduğu görüldü. Millet İttifakı, 2022'nin son ayı Aralıkta ise yüzde 48,1 oranında kaldı.

CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞI

Areda Survey Araştırma'nın cumhurbaşkanı adayına ilişkin 2022 yılı boyunca yapılan tüm anketlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan birinci sırada yer aldı. Ocak 2022'de yüzde 46,2 oy oranına sahip olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Aralık 2022 ayında yüzde 49,2 oy oranına sahip olduğu tespit edildi. 



Millet İttifakı'nın adayına ilişkin oy oranlarında dikkat çeken sonuçlar yer aldı. Altılı masanın muhtemel adayı CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 14,9'la en yüksek oyu aldığı, Mansur Yavaş'ın yüzde 13,5 ile ikinci sırada yer aldığı ve Ekrem İmamoğlu'nun yüzde 11,7 ile üçüncü sırada yer aldığı görüldü. 

 

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 115
  • Özel Tim 1 yıl önce Şikayet Et
    Anketi birde biz yapalım şöyle kimi BAŞKAN görmek istiyorsan burada belirt.mesela ben fikrimi yazıyorum: RECEP TAYYİP ERDOĞAN
    Cevapla
  • Suheyl 1 yıl önce Şikayet Et
    AKPARTİ+MHP+BBP+HÜDA-PAR+YRP ile çok muazzam bir ittifak olacak Allah'ın izniyle.
    Cevapla
  • Makarnacı 1 yıl önce Şikayet Et
    %50 olduğuna gerçekten inaniyormusunuz. Bir defa yüzde 50 üstü olsa eyt çıkarmazdi
    Cevapla
  • Taklacıya 1 yıl önce Şikayet Et
    Heykelperestlere ver sende.
    Cevapla
  • Her şey Vatan için 1 yıl önce Şikayet Et
    Anketi birde biz yapalım şöyle kimi BAŞKAN görmek istiyorsan burada belirt.mesela ben fikrimi yazıyorum: RECEP TAYYİP ERDOĞAN
    Cevapla
  • Jk 19 1 yıl önce Şikayet Et
    Sanırım % 67 olarak cıkar..! Bu Ülkede Nefes alan,Asıl Türk Oğlu Turk'ü,Vatikan uşakları na, saroz pat ronlarına, Şehidi me küfür, Kutsalıma hakaret, Baykarıma , Silah,sanayi, met ro, tren, gemi, Toog, baraj, köp rü yapan,şirketlerimi tehdit eden,İstanbul Hava Limani, Marmarayı kapatalım diyenle re, téröristlere özgürlük, baydı nın elini, kralicenin tacını öpe cegim, Bakanı yargilayıp, hey kel fafrikasi acacagim diyen beton zihniyete oy verirlerse, Yarın hesap günü; Şu Heda fışkıracak,Toprağı Şıksan, Şuhe'da diyen; Şehidlerime ne cevap verecekler.?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki