Provokatörler yine piyasada! Deprem vurdu, onlar siyaset yaptı

Kahramanmaraş merkezli 7,7 şiddetindeki depremden siyasi rant elde etmek isteyen çevreler sosyal medyayı yine provokasyon üssüne dönüştürdü.

GİRİŞ 06.02.2023 14:04 GÜNCELLEME 06.02.2023 20:30
Bu Habere 357 Yorum Yapılmış

Türkiye tarihinin en büyük afetlerinden biriyle karşı karşıya kalırken, 10 şehirde yaşanan büyük yıkım toplumda yardım seferberliği oluşturdu. Kahramanmaraş merkezli 7,7 şiddetindeki depremde 2 bin 834 bina yıkılırken ilk belirlemelere göre can kaybı 1.100'ü aştı, yaralıların sayısı 7 binin üzerine çıktı. 2 bin 470 vatandaş göçük altından kurtarıldı.

İçişleri Bakanlığı'nın organizasyonunda başta AFAD olmak üzere çok sayıda resmi ve sivil kuruluş sahada fiilen görev yürütüyor.

Kahramanmaraş'ta deprem: AFAD acı bilançoyu açıkladıKahramanmaraş'ta deprem: AFAD acı bilançoyu açıkladı

Ülkenin derdiyle dertlenmeyip siyasi çıkar peşinde koşan provokatörler yine sahneye çıktı.

CHP’ye yakın medya kuruluşlarının ekran yüzü olarak boy gösteren Cumhuriyet gazetesi yazarı Mine Kırıkkanat ile Halk TV sunucusu Şirin Payzın, depremle ilgili provokatif paylaşımlar yaptı. Kışkırtıcı ifadeler kullanan Kırıkkanat ile Payzın’ın ardından gazeteci Fatih Portakal, Enver Aysever, ekonomist Özgür Demirtaş da benzer yönde ifadeler kullandı. CHP'li vekiller de benzer yönde konuşmalar yaptı.

FELAKET TELLALLARI YİNE SİYASET YAPTI

Tarihi afette hasar gören yapılar üzerinden AK Parti iktidarını hedef alan yazar Mine Kırıkkanat, yaptığı 3 paylaşımda “AKP yol yaptı!”, “AKP hastane yaptı!”, “AKP havalimanı yaptı!” ifadelerini kullandı.

Televizyoncu Şirin Payzın, “Ve yine depremden daha çok binalar rant ve müteahhitler öldürdü vatandaşlarımızı.. çok acı” dedi.

Özgür Demirtaş, “Deprem Yönetmeliğinden sonra yapıldığı halde yıkılan evlerin müteahhitlerine ve o yapılara izin veren görevlilere acilen yurtdışı çıkış yasağı…” ifadelerini kullandı.

Fatih Portakal yıkılan Adıyaman Belediye binasının fotoğrafını paylaşarak “Devletin hali tam da bu şekilde” ifadelerini kullandı. Fatih Portakal, "Marmara depremi sonrası hiç bir kentimizde kentsel dönüşüm gerçekleştirilmedi." sözlerini sarf etti.

Portakal, "İmar afları, Türkiye’de bu felaketlerin yaşanmasının sebebi imar afları. Bu iktidar bu deprem olmasa imar affını gündeme getirmeyi düşünüyordu." diye konuştu.

CHP'Lİ VEKİLDEN SKANDAL SÖZLER

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, AFAD'ın bölgede olmadığı iddiasında bulunarak, "Hatay Havalimanı'na uçak inemiyor ama Adana'dan nakli mümkün. Karayoluyla geliş mümkün. İnanılmaz derecede yalnızız. Ve çok kötü bir durumda. Bu saatten sonra göçük altında kalan herkesin ölü çıkacağı gibi bir ihtimali düşünmek bile istemiyorum. AFAD buraya gelsin." dedi.

Diğer tepki çeken ifadeler şöyle:

Enver Aysever: "Adıyaman Belediyesi yok. Bir tek belediyenin adı kalmış. İnsanlara Yardım etmesi çözüm üretmesi beklenen mekan."

Enver Aysever, "Havaalanını yeni yapıyorsunuz yaptığınız yer yanlış insanları dinlemiyorsunuz o koşullara uygun da yapmıyorsunuz asfaltlar kalkmış."

"DEPREM TAKDİR-İ SİYASİYMİŞ"

Enver Aysever'in YouTube kanalına konuk olan Deprem Bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan "Deprem Takdir-i İlahi değil, takdir-i siyasidir." dedi.

FOX'TA MEHMETÇİK'E İFTİRA

Deprem bölgesinde gece saatlerinden bu yana canla başla mücadele veren asker, polis ve jandarma ekiplerinin gayretini görmezden gelen çevreler, deprem üzerinden yaptıkları dezenformasyon ile Mehmetçik'e de sataştı.

ABD sermayeli FOX Tv canlı yayınında eski AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, askerin sahaya inmediği yalanını dillendirdi.

"Bizim koskoca Türk ordumuz var. Tecrübeli. Niye onlar çıkmıyor sahaya? Onların da sahaya çıkması gerekiyor." dedi.

  • Amerikan sermayeli Fox'ta Mehmetçik'e 'deprem' iftirası!

Sunucu Burak Birsen, "İşte onu merak ediyorlar. Neden şu an Türk Silahlı Kuvvetleri böyle bir vazifeyi üstlenmiyor" sözleriyle destek verdi.

Mahruki, yalanını şöyle sürdürdü: "Emir komuta beklemeden direkt çıkardı TSK. Çünkü yasasında vardı. Onun hazırlığını da yapardı. Şimdi hükümet direktif vermeyince oturuyor yerinde. Eminim onlar da çok sinir harbi içerisinde içleri içlerini yiyordur 'biz niye burada oturuyoruz ki' diye."

Oysa Mahruki bu sözleri sarf ederken, ekrana verilen Malatya'ya ilişkin görüntülerde askerin sahada olduğu görülüyordu.

'ERDOĞAN ARAMADI' YALANI

Muhalefet partileri tarafından fonlandığı belirtilen Sözcü, Yeniçağ, Diken gibi gazete ve internet haber siteleri, deprem üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik algı operasyonu yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP’li belediye başkanlarını aramadığını iddia eden fonlu medyanın yalanı kısa sürede ortaya çıktı.

ERDOĞAN HEPSİNİ ARADI

Başkan Erdoğan'ın depremden etkilenen bölgelerdeki durum ve arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldığını duyuran Cumhurbaşkanlığı, bu kapsamda CHP'li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara ve Kilis Valisi Recep Soytürk ile Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini duyurdu.

CHP’li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile de telefonda görüşerek geçmiş olsun dileklerini ilettiği vurgulandı.

 

Kaos için can atıyorlar: ‘Erdoğan CHP’li belediyeleri aramadı’ yalanı!Kaos için can atıyorlar: ‘Erdoğan CHP’li belediyeleri aramadı’ yalanı!

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 357
  • ahmet öztürk 1 yıl önce Şikayet Et
    bu iblisleri zerre kadar sevmem ama doğru diyor. lafa gelince ebevyn banyosu bilmem ne trilyonlar istiyorlar. şimdi de hesabını versinler. gömmeli banyo diye diye o kadar milleti o binalarda gördünüz. bu iblisler doğruyu söylüyor. yok öyle yağma. mümkünse idam gelsin assınlar. durum ortada hükümet halk elinden geleni zaten gece gündüz demeden yapıyor. çok büyük facia. bu enkazdan sonra bu mütehaitteleri ve onlara izin verenleri gömmek gerekiyor. çalmadıysa sorun yok niye korksunlar ki. inşaattan çaldılarsa acımak yok aynı enkaza bu inşaatı yapanları ve izin verenleri gömsünler
    Cevapla
  • Nur 1 yıl önce Şikayet Et
    Devletimiz her türlü desteği sağlıyor birileri gibi tatile çıkmıyor devlet nasıl yönetilir görün
    Cevapla
  • Erzurum'lu Telat 1 yıl önce Şikayet Et
    Bre vicdansız ve imansızlar ulan alçaklar sizin adeta putlaştırdığınız ecevit'in başbakan olduğu 1999 maramara depreminde devlet 3 - 4 gün sonra ancak deprem mahaline ulaştı bunu herkes biliyorken neden bu ayıbı saklayıp da depremin 1 - 2 nci saatinde orada olan şu an ki hükümeti suçluyorsunuz hiçmi vijdanınız sızlamıyor Allah cc sizi kahretsin bir kahrolası ideolojik saplantınızdan ne dediğinizi bilmiyorsunuz ALLAH cc bildiği gibi yapsın sizi.
    Cevapla
  • Öztürk 1 yıl önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
  • emre1907 1 yıl önce Şikayet Et
    Gucunuz ve akiliniz varsa depremi durdursanizda bu aci olaylari bizde milletce yasamasaydik.Bir depremci bunu diyorsa, hic bir sey bilmiyor demektir, sade binalar kotu yapilmis deyip bilgicli tasliyamassiniz depremin bir suru faktoru vardir.
    Cevapla
  • Haklı 1 yıl önce Şikayet Et
    Iblisler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den itiraf: Keyifle izledim, Mescid-i Aksa’yı neredeyse yerle bir ediyordu
PKK'yı titretecek haber! 'Efsane Tugay' bölgede sahaya indi...