Deniz Feneri ekipleri acil durum bölgelerinde!

Kahramanmaraş merkezli 7,7’lik depremin ardından harekete geçen Deniz Feneri Derneği insani yardım acil durum ekipleri, sabah saatlerinde bölgeye ulaşarak çalışmalara başladı.

Deniz Feneri ekipleri acil durum bölgelerinde!
Deniz Feneri ekipleri acil durum bölgelerinde!
GİRİŞ 06.02.2023 21:26 GÜNCELLEME 06.02.2023 21:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Depremin ardından tüm Türkiye’nin kalbi depremzedeler için attı. Haberi alır almaz İstanbul’da bulunan “Afet Yönetim Masası”nda son durum değerlendirildi. İlk etapta 50 kişi bölgeye gönderildi. Daha sonra ise yeni takviyelerle birlikte bu sayı 100’e yükseltilecek. Personel ve gönüllülerinden oluşan Deniz Feneri acil durum ekipleri civar illerden de kriz bölgesinde çalışmalara katılacak.

DEPREMZEDELERE SICAK YEMEK DAĞITILDI

Derneğin acil yardım malzemelerinin içinde mont, bot, bere, kazak, battaniye, çadır, ekmek, su, gıda kolisi, bebek bezi, bebek maması, konserve, soba ve kahvaltılık bulunuyor. Ayrıca ekipler depremzedelere ve kurtarma ekiplerine Mobil aşevleri vasıtasıyla sıcak yemek dağıtımları çay, çorba ve içecek ikramı yapacak.

ACİL İHTİYAÇLAR VAR

Bölgede acil olarak çadır, battaniye, soba, kalın kışlık giysi, hijyen kiti, su, kahvaltılık ve yakacak ihtiyacı bulunuyor.

Deniz Feneri Derneği kriz sona erene kadar bölge halkına yardımlarını sürdürecek. Dernek ihtiyaç malzemelerine yönelik çevre illerden çalışmaları ise sürüyor.

Deniz Feneri Derneği Genel Müdürü Fatih Şanal yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralılara şifa diliyoruz. Deniz Feneri olarak olayın olduğu ilk saatlerden itibaren bölgeyle temas kurarak hazırlıklarımızı tamamlayıp yola çıktık. Kış mevsiminden dolayı bölgeye kış mevsimine uygun ürünleri hazırlıyoruz” dedi.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah hepinizden razı olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şampiyonluk yarışı kızıştı! Düşme hattı alev aldı! Süper Lig'de son durum...
TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!