Son dakika haberi: Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman'a özel araç giriş durduruldu

Son dakika haberi: Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman'a özel araçla girişler durduruldu. Bugün saat 11.00'de başlayan uygulama 48 saat sürecek.

GİRİŞ 07.02.2023 11:52 GÜNCELLEME 07.02.2023 14:23
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Deprem bölgelerine yardımların ve ekiplerin ulaşmasını sağlamak için yeni karar alındı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay; Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman'a özel araçla girişlerin durdurulduğunu açıkladı. Bugün saat 11.00'de başlayan uygulama 48 saat sürecek. 

Oktay, şehirden ayrılmak isteyenleri ise teşvik ettiklerini kaydetti, tahliye için araç sağlandığını da ifade etti. 

"MECBUR KALMADIKÇA OSMANİYE-GAZİANTEP YOLUNA ÇIKMAYIN"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da vatandaşlara "Mecbur olmadıkça şehirler arası yolları kullanmama" çağrısı yaptı. Kurum, "Bu yolu sadece yardım araçlarının bırakılması süreciyle takip ediyoruz. Buradan da çağrımız: Mümkün oldukça vatandaşımız Osmaniye-Gaziantep yoluna çıkmasın. Zorunluluk halindeyse yardım ekiplerimize, ambulanslarımıza, iş makinelerimizi taşıyan ekiplerimize öncelik vermelerini rica ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Saat 11.18 İtibarıyla Deprem ve Kar Yağışı Nedeniyle Kapanan Yollar ve Alternatif Güzergâhlar

TAG OTOYOLU ULAŞIMA AÇILDI

Karayolları Genel Müdürlüğü, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen TAG Otoyolu'nun ulaşıma açıldığını ve güzergahta trafiğe engel herhangi bir sorun bulunmadığını açıkladı.

KAYNAK: HABER7, AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 50
  • Hans 1 yıl önce Şikayet Et
    Herkez haklı Allah insanları aklı selim ile idare etmeyi nasip etsin, bir şekilde geçecek inşallah...
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Sehır dısından art niyet li insanlar geliyor emniyet dikkat etmesi lazım
    Cevapla
  • Elif 1 yıl önce Şikayet Et
    Insanların cenazeleri var. Zaten ulaşım aracı bulamıyorlar. Evlatlarını ana babalarını toprağa vermeye gidiyorlar
    Cevapla
  • İsimsiz 1 yıl önce Şikayet Et
    İskenderun limanındaki yangına Orman Genel Müdürlüğünün yangın söndürme yangın söndürme helikopterleri neden müdehale etmiyor. Yardımı sadece devletin bir kurumunun değil diğerlerinin de yapması gerekmez mi.
    Cevapla
  • net 1 yıl önce Şikayet Et
    erzak malzeme taşıyordur o helikopterler öncelik insanları kurtarmak. Cana gelmesin mala gelsin. sigortalıdır o mallar zaten. ayrıca yangın tipini belirlemeden müdahele edilmez. denizden su alıp dökse helikopter belki daha büyük felaket olacak.
    Cevapla
  • Savunan... 1 yıl önce Şikayet Et
    Chpli büyükşehir niye söndürmüyor?
    Cevapla
  • Ilyas 1 yıl önce Şikayet Et
    Selamünaleyküm kardeşim numaranızı paylaşabilir misiniz?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten KDV açıklaması: Artış yapmadık
Mavi Vatan’da yeni sayfa: KALKAN DİHA