Depremden 36 saat sonra Sefa ve ablası Duygu enkazdan sağ kurtarıldı!

Kahramanmaraş'taki 7.7 büyüklüğündeki depremde etkilenen Adıyaman'da, Gümüşhane'den gönderilen kurtarma ekipleri tarafından 36 saattir enkaz altında bulunan Sefa Akın ve ablası Duygu Akın sağ olarak kurtarıldı.

GİRİŞ 07.02.2023 21:02 GÜNCELLEME 07.02.2023 21:02
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Gümüşhane’den deprem bölgesi Adıyaman’a giden Gümüşhane Belediyesi İtfaiye ve AFAD ekipleri, depremin üzerinden geçen 36 saatin ardından Malazgirt Caddesi üzerinde yıkılan bir binanın enkazından gelen sesler üzerine harekete geçti.

Enkazda çalışma yapan itfaiye ve AFAD ekipleri ilk olarak Sefa Akın’ı yıkıntıların arasından çıkardı. Sefa Akın’ın ablası ve annesinin de içeride olduğunu söylemesi üzerine çalışmalarını hızlandıran ekipler abla Duygu Akın’ı da sağ bir şekilde kurtarmayı başardı. İki kardeşin enkaz altında kalan annelerini kurtarma çalışması ise sürüyor.

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    hepinizden Allah razi olsun
    Cevapla
  • Levent 1 yıl önce Şikayet Et
    Sağda solda gelen ekipler sağolsunlar varolşunlar ALLAH RAZI
    Cevapla
  • vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    allah acil şifalar versin güvenlik güçlerine ve tüm emeği geçenlerdn allah razı olsun
    Cevapla
  • Petrol kentli 1 yıl önce Şikayet Et
    çok şükür yarabbim
    Cevapla
  • Osmanlı torunu 1 yıl önce Şikayet Et
    Hepimize geçmiş olsun Allah hepimizi korusun. Malumunuz deprem de bile fırsatçılık yapan felaket tellalı tv akşam haberinde afet zedelerin iş makinası kiraladığı bilgisini aktarıyor du. Haberci şahıs iş makinası nın yanına gitmedi, çünkü iş makinası nın üzerinde ,Melikgazi Belediyesi yazıyordu. Herkes anlamıştır durumu. Şu zor zamanda bile nasıl bir amaçları var görüyoruz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
BM'de konuşan Haluk Levent'ten Netanyahu'ya Gazze tepkisi
Rusya'da çarpıcı anlar! İki komutan Rusya Devlet Başkanı Putin'i selamlamadı