Enkazdan 55 saat sonra elindeki muhabbet kuşuyla kurtarıldı

Kahramanmaraş'ta 13 yaşındaki çocuk, enkazdan 55 saat sonra kurtarıldı. Enkazın altında elindeki muhabbet kuşu ile kurtarılmayı beklediği görüldü.

GİRİŞ 08.02.2023 13:48 GÜNCELLEME 08.02.2023 15:05
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

AA'nın aktardığı habere göre, apartmanın enkazından ses gelmesi üzerine, arama kurtarma ekipleri çalışma başlattı.

Yaklaşık üç saatlik çalışmanın ardından ulaşılan 13 yaşındaki Berat Sarı'nın elinde bir muhabbet kuşu tuttuğu görüldü. Hipotermi tehlikesine karşı özel örtülere sarılan Berat Sarı, ambulansa götürüldüğü sırada teyzesi Döndü Öztürk'ü görünce sağlık ekiplerinden durmalarını istedi ve muhabbet kuşunu, yanına çağırdığı teyzesine verdi.

Berat Sarı, hastaneye kaldırılırken teyze Öztürk, yeğeninden aldığı kuşun bakımını üstlendi. Çevreden bulduğu ekmekten yedirdi, şişe kapağından su içirdi. teyze Öztürk, zaman zaman sevinç gözyaşları döktü. 

Arama kurtarma çalışmalarına Azerbeycan ve Dubai'den gelen ekipler de destek verdi.

KAYNAK: AA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Endonezya veya malezyada bazı balık avcıları nabızı atış hızını düşürerek 14 dakikaya yakın su altında kaldıklarını youtobe seyretmiştim. Burada nabızı atış hızı düşürülürse 55 saat değil 110 saat sonra bile sağ çıkan olabilir. Ölen içinde geride kalan içinde çok zor bir durum. 99 depremini yaşamış birisi olarak gözyaşı ile sürekli dualarıma onlarıda ekliyorum. Rabbim hepsine rahmeti ile ile muamele eylesin.
    Cevapla
  • Misafir06 1 yıl önce Şikayet Et
    Şu güzel çocuğun kalbindeki merhamete bak bir de hayasızca enkaz altındaki afetzedeler ile dalga geçen mahluklara bak.
    Cevapla
  • Osmanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    13 yaşında çocuk 55 saat enlaz altında ve muhabbet kuşunun canını da düşünüyor. Allah cc seni üzermi yavrum. Sana değil bizlere sınav. Hala deprem çantası çömel kapan kurtul diye safsatalar söyleniyor. Bu çocuğun yaşadığının tarifi varmı. O kuş bile bırakıp gitmemiş. Birbirlerine kader ortağı olmuş
    Cevapla
  • Aaa 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah herşeye kadirdir. Ona şüphe yoktur. Lakin bu cümleler "Hala deprem çantası çömel kapan kurtul diye safsatalar söyleniyor. " akıldan-mantıktan uzak ifadelerdir. Diyelim ki dünyanın en iyi insanlarındanız. Kimseye kötülük yapmıyoruz vs. O vakit atlayalım otobanda 120 ile giden arabanın önüne nasıl olsa Allah üzmez diyelim hiç mantığa uyuyor mu? Ya da şöyle düşünelim diyelim ki buraya yardım ekibi 55 saat değil 225 saat sonra gitti su içmeden aynı tablo ile karşılaşabilir miydik? Deprem çantasının en önemli işlev noktalarından birisi sizi enkaz altında yara, korku, soğuk, yangın vb yoksa haftalarca sağlıklı biçimde koruyacak olan suyu içermesidir.
    Cevapla
  • Fakirullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardım etsin inşallah çok seviniyoruz kurtulan haberlerine ölenlere rahmet eyle yarabbi yakınlarına sabır diliyoruz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü