Gönderdikleriniz çöp olmasın! Yardım gönderirken bu hususa dikkat

Türkiye'nin bütün kentleri 10 ilimizi etkileyen büyük deprem için seferber oldu. Bireysel gönderilen yardımların yerine ulaşmadığını belirten vatandaşlar, yardımların kurumlar aracılığıyla koordineli olarak gönderilmesini istiyor.

GİRİŞ 09.02.2023 12:37 GÜNCELLEME 09.02.2023 12:37
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Türkiye, son yüzyılın en büyük deprem felaketlerinden biri olarak gösterilen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin açtığı yaraları sarmak için seferber oldu. Devlet ve millet el ele vererek yaraları sarmaya çalışırken, ortaya bazı istenmeyen görüntüler çıktı. 

"YARDIMLAR TEK ELDEN KOORDİNE EDİLMELİ"

Deprem bölgesinde yardım dağıtımıyla ilgili bazı problemler olduğu öne sürülmüştü. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremin çok büyük bir bölgede olduğunu ve ister istemez bölünme olduğunu belirterek toplanan yardımların tek elden koordine edilmesi gerektiğini söyledi. Bakan Kurum, “Koordinasyonu AFAD yapmak zorunda. Koordinasyon merkezleri kurduk. Sahayı başıboş biçimde bırakırsak kaos çıkar. Örnek vereyim. Bir TIR geldi. Nurdağı’nda hasar var dedi ve orada durdu. Öbür TIR da oraya gidiyor, öbür TIR da oraya gidiyor. Öbür taraf ne olacak? Bunu dengeli şekilde dağıtmamız lazım." açıklamasında bulundu.

YARDIM KOLİLERİ YOLLARA DÖKÜLÜYOR

Bölgeden gelen bazı görüntüler de Bakan Kurum'un açıklamalarının haklılığını ortaya çıkardı. Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde çekilen görüntülerde, diğer kentlerimizden deprem bölgesine yardım için gönderilen kıyafetlerin ve kolilerin yollara döküldüğü, ihtiyaç sahiplerine ulaşmadığı görüntülendi. 

EN BÜYÜK PROBLEM YARDIMLARIN DAĞITILMASI

Bölgede bulunan vatandaşlar, gönderilen yardımların bireysel olarak değil, kurumlar aracılığıyla yapılması gerektiğini aksi takdirde büyük bir israfın yaşandığını belirtiyor. Deprem bölgesinde çok sayıda yardım tırının yükünü boşaltmak için beklediği ifade edilirken, vatandaşlar en büyük problemin yardımın getirilmesi değil, dağıtılması hususunda olduğuna dikkat çekiyor. 

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 30
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    En garantisi AFAD a nakdi yardım. O konuda kafam rahat.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Muhtarlarada devreye girsin.O çevreyi en iyi bilen onlar.Ama en iyisi afada nakit olarak para göndermek.
    Cevapla
  • Vatandaş! 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaşayan muhtar varsa tabi !
    Cevapla
  • Hüseyin İskender 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu örnek gösteriyor ki; yardımların AFAD hesabına nakit olarak yapılması ve zaman içinde ihtiyaca göre Devlet tarafından havuzda toplanmış kaynakları önceliklere göre ve de %100 verimli bir şekilde kullanılmasının sağlanmasıdır.
    Cevapla
  • Orhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bende herkese tavsiye ya AFAD yada Kızılaya para nakdi yardım yapın diğer yardımlar çoğu ortalıkta telef oluyor hem o yardımşarı oralara talımak ulaştırmak da bir külfet
    Cevapla
  • Sertaç 1 yıl önce Şikayet Et
    Yardımları sahadaki derneklere yapın AFAD Kızılay İHH Beşir Derneği.. en azından heba olmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz