Mehmet Güllüoğlu'nun depremin hemen ardından Türkiye'ye çağrıldığı ortaya çıktı

2020'de Tanzanya’ya Büyükelçi olarak atanan Dr. Mehmet Güllüoğlu'nun, depremin hemen ardından Dışişleri Bakanlığı'nca Türkiye’ye çağrıldığı ortaya çıktı. Güllüoğlu saatler içerisinde deprem bölgesi Adana'da göreve başladı.

Mehmet Güllüoğlu'nun depremin hemen ardından Türkiye'ye çağrıldığı ortaya çıktı
Mehmet Güllüoğlu'nun depremin hemen ardından Türkiye'ye çağrıldığı ortaya çıktı
GİRİŞ 09.02.2023 19:12 GÜNCELLEME 09.02.2023 19:14
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 6 Şubat günü saat 4.17'de 7,7; Elbistan ilçesinde ise saat 13.24'te 7,6 büyüklüğünde, Gaziantep'te ise büyüklükleri 6,4 ile 6,5 olan iki deprem Türkiye'yi derinden sarstı.

Devlet peş peşe yaşanan büyük depremlerin ilk anlarından itibaren tüm kurumlarıyla göçük altında kalan vatandaşlarını canlı olarak kurtarmaya ve kurtarılan vatandaşlarının da barınma sorunlarını çözüme kavuşturmaya odaklandı.

DEPREMİN HEMEN ARDINDAN TÜRKİYE'YE ÇAĞRILDI

10 ilde büyük bir özveri ile çalışmalar sürerken dikkat çeken bir atamanın yapıldığı öğrenildi. Daha önce Kızılay Başkanı ve AFAD Başkanlığı’nı yürüten ve sonrasında 2020'de Tanzanya'ya Büyükelçi olarak atanan Dr. Mehmet Güllüoğlu'nun, Dışişleri Bakanlığı’nca Türkiye’ye çağrıldığı ortaya çıktı.

24 SAAT İÇERİSİNDE ADANA'DA GÖREVE BAŞLADI

Büyükelçi Güllüoğlu, depremden yaklaşık bir gün sonra 7 Şubat'ta sabahın erken saatlerinde Adana'da çalışmalara katıldı. Öte yandan Tanzanya ile Türkiye arası 8 saatlik ortalama uçuş süresi bulunuyor.

Güllüoğlu, 7 Şubat saat 08:35'te Adana’daki çalışmalarda görev aldığını Twitter hesabından, "Adana’dayız. Dışişleri Bakanlığı, AFAD ve Adana Valiliği olarak yurtdışından gelen yardımları koordine diyoruz" ifadeleriyle duyurdu.

"DEPREMDEN ETKİLENMEYEN BÖLGELERDE İLK İŞ KAN VERMEK OLMALI"

Güllüoğlu, depremde ilk yapılacaklarla ilgili, "Depremden etkilenmeyen bölgelerde mümkünse bugün ilk iş kan vermek olmalı. Özellikle 'O' Kan grubu acil durumlarda hızlıca kullanılan kan grubu olması sebebiyle önemli!" bilgilendirmesinde bulunuyor.

 

KAYNAK: HABER7
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 31
  • okur 1 yıl önce Şikayet Et
    AFAD Başkanının görevden alınması gerekiyor. Hala koordine eksikliği böyle olmamalıydı.
    Cevapla
  • Ayt 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok iyi ama zaten niye Tanzanyaya atanmış. İşi bilen adam olarak deprem riski bu kadar çok olan ülkemizde kalsaymış daha iyi olmazmıydı
    Cevapla
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanlar fitnenin yönetimi yani MEDYA - SOSYAL MEDYA ya hakim olamadıkça Müslümanların kendi kendine bağırmaktan başka yapacaklari hiçbirşey yok. Dünya çapında kendi sosyal medyasını geliştirmeli kesinlikle !!!
    Cevapla
  • Yavuzzz 1 yıl önce Şikayet Et
    Hoş geldin Mehmet hoca, Allah devletimize zeval vermesin.
    Cevapla
  • sss 1 yıl önce Şikayet Et
    kızılay kan almayı durdurdu. veremedik. depo doldu. randevuyla basvurun dediler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İBAN'la vergi kaçıran yandı - Gazete manşetleri
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...