Adalet Bakanlığı'ndan deprem bölgeleri için önemli karar

Adalet Bakanlığı, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan depremden etkilenen illerde adli süreçlerin daha hızlı ve etkin yürütülmesi için Cumhuriyet Başsavcılıklarına yazı gönderdi.

Adalet Bakanlığı'ndan deprem bölgeleri için önemli karar
Adalet Bakanlığı'ndan deprem bölgeleri için önemli karar
GİRİŞ 10.02.2023 12:00 GÜNCELLEME 10.02.2023 12:39
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Maraş'ta art arda meydana gelen şiddetli depremlerden sonra resmi makamlar hızla aldığı yeni kararları duyurmaya başladı. Deprem çerçevesince alınan bu kararlar hızla uygulamaya koyuluyor. Alınan yeni tedbirlerle, depremin yaraları sarılmaya çalışılıyor. Yeni deprem kararlarından biri de Adalet Bakanlığı'ndan geldi! Adalet Bakanlığı tüm savcılıklara talimat yolladı!

Adalet Bakanlığı'ndan deprem kararı

Adalet Bakanlığı, Maraş depremimden etkilenen içlerinde Gaziantep'in de bulunduğu 10 ille alakalı harekete geçti. Bakanlık, başsavcılıklara gönderdiği talimatında, OHAL kapsamında bulunan illerdeki adli süreçlerin hızlanmasına yönelik karara yer verdi

"Cenazeler bir an evvel tespit edilsin."

Adalet Bakanlığı'ndan başsavcılıklara giden yazıda, cenaze işlemlerinin bir an önce yürütülmesi ve cenazelerin kimliklerine hızla ulaşılması kararına yer verildi. Adalet Bakanlığı bölgedeki muhtarlarla, muhtarlara ulaşılamıyorsa mülki memurlarla cenaze işlemlerinin bir an evvel yapılması talimatını verdi.

Ölü muayene işlemleri bir hekim tarafından yapılacak

Adalet Bakanlığı'nın yeni kararında, ölü muayene işlemlerinin bir hekim tarafından hızla yapılması gerektiğini duyurdu. Muayenenin ardından Cumhuriyet savcısının hızla görüldü yaparak defin işlemlerinin başlaması bekleniyor. Eğer kimlik bilgilerine ulaşılamazsa, cenazenin teşhisi için, elverişli bir fotoğraf çekilecek ve DNA örneği alınacak. Hemen akabinde defin belgeleri düzenlenecek.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • 0606 1 yıl önce Şikayet Et
    Darısı maliye bakanlığına....
    Cevapla
  • Göksungur 1 yıl önce Şikayet Et
    Tüm Türkiyede çürük, zayıf bina inşa edene, ettirenlere korku salınız, cezaları kat kat arttırınız.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yunanistan'ı korkutan gelişme...Türkiye'yi durdurmak için rekor bütçe
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?