İTÜ, deprem bölgesi için seferber oldu! 10. tır bu akşam gönderilecek

İstanbul Teknik Üniversitesi asrın felaketi olarak nitelendirilen ve 10 ili derinden etkileyen deprem bölgeleri için yardım kampanyası başlattı. Şu ana kadar bölgeye 8 tır yardım gönderilirken bu akşam ile birlikte 10. tır hareket edecek.

GİRİŞ 10.02.2023 19:00 GÜNCELLEME 10.02.2023 20:19
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), ülkemizi etkileyen deprem için seferber oldu. İTÜ’lü akademisyenler ve çalışanlar deprem bölgesinde teknik destek ve yardım çalışmalarına katkı sağlamak üzere çalışmalarını sürdürürken İTÜ’lü öğrenciler ayni yardım kampanyası başlattı.

Depremden etkilenen bölgelere ulaştırmak için hızlı ve koordineli bir şekilde hareket eden İTÜ’lü öğrenciler, halihazırda sekiz tır gönderdi.

YARDIMLAR DEVAM EDİYOR

Yapılan yardımlarla ilgili İTÜ'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullandı:

"Günde en az 2 tır gönderen İTÜ, bu yöndeki çalışmalarını sürdürüyor. Aynı zamanda Kızılay koordinasyonunda kan bağışı kampanyası düzenlendi ve ilerleyen zamanlarda tekrar düzenleyecek. Depremde yardıma ihtiyacı olan İTÜ mensuplarına da nakdi yardım kampanyaları devam etmektedir.

Pazartesi gününden itibaren öğrencilerimizin yoğun gayreti, akademisyenlerimiz, mezunlarımız ve çalışanlarımızla beraber İTÜ Ailesi olarak elimizden gelen desteği sağlamaya çalışıyoruz. 

Ayazağa Kampüsümüzde yer alan MED-A binamızı yardım toplama merkezine dönüştürdük. 

Ayni yardımlarımız öğrencilerimizin hızlı koordinasyonuyla uygun şekilde paketlendi ve hazırlandı.

5 günde toplam 6 tırımız Kızılay ve AFAD işbirliğiyle deprem bölgelerine ulaştırıldı. 

Kampüsümüzde Kızılay kan bağış noktaları kuruldu ve yoğun bir kan bağışı gerçekleştirildi.

Araştırma ve arama kurtarma faaliyeti için akademisyenler ve üniversite personelinden oluşan ekiplerimiz depremden etkilenen bölgelere yönlendirildi.

Ayni yardım yapmak için İTÜ Gönüllük Kulubü üzerinden; zarar gören İTÜ’lü çalışan ve öğrencilere burs desteği sağlamak için de İTÜ Mezunları Eğitim Vakfı aracılığıyla bağışlar ulaştırıldı.

Önümüzdeki günlerde kan bağışı devam edecektir. Kampüsümüzdeki yardım toplama merkezinde yardımlar kabul edilecek ve İTÜ Mezunları Eğitim Vakfı aracılığıyla yapacağınız bağışlar depremzedelere ulaştırılmaya devam edecektir."

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • teknik üniversite 1 yıl önce Şikayet Et
    bir itülü mimar olarak gurur duydum , teknik üniversite ülkemizin gözbebeğidir.
    Cevapla
  • Hamdi 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun.
    Cevapla
  • sedat 1 yıl önce Şikayet Et
    darısı diğer üniversitelerimize
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"