İftiralara doymayan Ümit Özdağ'dan görülmemiş pişkinlik!

Twitter'dan yayınladığı "telefon çalan Suriyeli" görüntüsü yalan çıkan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, büyük bir pişkinliğe imza atarak özür dilemeyeceğini hedefe koyduğu kişinin özür dilemesi gerektiğini söyledi.

GİRİŞ 11.02.2023 17:04 GÜNCELLEME 11.02.2023 19:59
Bu Habere 532 Yorum Yapılmış

Türkiye şiddetli depremlerde binlerce canını kaybetmiş, yüzyılın en büyük felaketiyle uğraşırken, bazı siyasetçiler de sorumsuz açıklamalarıyla gündeme geliyor. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ bu isimlerin başında yer alıyor.

TÜRK VATANDAŞI VE DEPREMZEDELERE YARDIM EDİYOR

Özdağ, dün sosyal medya hesabı üzerinden deprem bölgesinden bir görüntü paylaştı. "Suriyeli bir kişi itfaiye personelinin telefonunu çalıyor" ifadesiyle paylaşım yapan Özdağ'ın araştırmadan, bilmeden paylaştığı kişinin Türk vatandaşı olduğu ve depremzedelere yardım ettiği ortaya çıktı.

Ümit Özdağ'ın iftira attığı genç, depremzedelere yardım eden Türk vatandaşı hafız çıktı!Ümit Özdağ'ın iftira attığı genç, depremzedelere yardım eden Türk vatandaşı hafız çıktı!


Özdağ'ın paylaşımı sonrası açıklama yapan Genç, "Ümit Özdağ'ın yaptığı provokatörlüktür.  Ben Türk Vatandaşıyım. Hırsız hiç değilim, ben Diyanet Vakfı'nda hafız biriyim. 2-3 gündür depremzedelere yardım götürüyoruz." dedi. Bu açıklama sonrası Özdağ tweetini silmek zorunda kaldı. 

"NİYE ÖZÜR DİLEYEYİM KARDEŞİM"

Yaşanan olayın ardından Özdağ, gazeteci Cüneyt Özdemir'in Youtube kanalına katıldı. Yayında Özdemir, hafız gencin açıklamalarını izleterek "Ümit bey ne diyorsunuz? Suriyeli değilmiş. Bir özür dilemeyi düşünür müsünüz mesela" diye sordu. Özdağ bu soruda sorumluluğu üzerinden atarak haberi bir gazeteden aldığını, gazetenin özür dilemesi gerektiğini söyledi. Özdağ, "Hayır. Niye özür dileyeyim kardeşim. Kimden özür dileyim neden özür dileyeyim. Bir gazete yayınlamış ben de gazeteden aldım. O zaman gazete özür dilesin." açıklamasında bulundu. 

Öte yandan Özdağ, hedef gösterdiği kişinin Suriyeli tercümanlara verilen mavi giysiyi giydiğini iddia ederek, "Kendisi özür dilesin" dedi.

İLK İFTİRASI DEĞİL

Türkiye tek yürek olmuş depremin yıkımıyla mücadele ederken Ümit Özdağ'ın yaptığı ilk sorumsuzluk ise bununla sınırlı değil. Özdağ, bir kişi daha çıkarmak için uyumadan, yemeden canla başla çalışan kurtarma ekiplerine de iftira atmaktan kaçınmadı. Özdağ, dün katıldığı Veryansın TV'nin YouTube yayınında akılalmaz sözler sarf etti. Özdağ, enkazdan önce AK Partililerin çıkarıldığını iddia etti.

Özdağ, "Net söyleyeyim, önce AK Partililer çıkarılıyor. Bunu söylemek istemezdim ama sahada bunu duyuyorsunuz. İnsanlar bunun için bağırıyorlar. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Burada yapılacak tek şey yetkiyi askere devretmek." dedi. 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı, şikayet üzerine İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ hakkında iftira suçundan soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 532
  • sezayi 1 yıl önce Şikayet Et
    ne yaparsa yapsın kötülük insanı. insanlık kazanacaktır.iftiracılar cehenneme.özür dilerim özdağ ümitsizim senin için insanlık adına.
    Cevapla
  • İlhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah ın sümüklüsü bu zamanda böyle şeylere tamah eden cahil bir siyasetçi yazık.çrpındıkça batıyorsun haberin yok ahmak
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Normal değilsin
    Cevapla
  • Ibo 1 yıl önce Şikayet Et
    Yandaş gazetenizde yayınlayın Çamur atalım yapılmazsa izi kalır hesabı Adam olan ilk önce dogrulugunu araştırır, ama nerde sen ve sizin gibileri dedikoducukari geçtiniz Turkiyede yediğiniz her lokma haram size
    Cevapla
  • Hadı 1 yıl önce Şikayet Et
    İsi gücü böyle yalan söyleyerek gündemde kalmak vatan senin gibi duzenbazlara kalmadı yalanıyla boğul
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim