Polis ve AFAD kıyafetli soygunculara dikkat!

Türkiye, Kahramanmaraş'taki depremlerin yaralarını sarmaya çalışırken bölgedeki karışıklığı fırsata çevirmek isteyen hırsızlar, polis ve AFAD kıyafetleriyle halkı kandırmaya çalışıyor.

Polis ve AFAD kıyafetli soygunculara dikkat!
Polis ve AFAD kıyafetli soygunculara dikkat!
GİRİŞ 11.02.2023 17:46 GÜNCELLEME 11.02.2023 17:48
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. İlki 7,7 ikincisi 7,6 büyüklüğündeki deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. 

Polis ve AFAD kıyafeti giyen hırsızlar türedi

Depremin ardından yaşanan kaosu fırsata çevirmek isteyen hırsızlar ve yağmacılar ilginç yöntemlere başvuruyor. Özellikle güvenlik güçlerinin daha az olduğu depreme komşu şehirlerde karışıklıktan yararlanmak isteyen hırsızlar, polis ve AFAD kıyafetleriyle soyguna kalkıştı.



AFAD kıyafeti giyip hırsızlık yaptı

Şanlıurfa’da AFAD kıyafeti giyen bir kişi riskli görüldüğü için boşaltılan evlerden hırsızlık yaparken yakalandı.



Polis yeleği giyip boş evleri soydu

Yine Şanlıurfa’da polis yeleği giyerek evlerden hırsızlık yapan bir kişi, motosikleti Yunus timleri tarafından gözaltına alındı.



Tırlar dolusu yardım malzemesini deposuna sakladı

Depremde enkaza dönüşen evleri yağmalayan alçakların ardından, kendisini AFAD görevlisi olarak tanıtarak yardım tırlarını kendi deposuna yönlendiren bir kişi de gözaltına alındı.

Hatay'da bir dolandırıcı Hakkari Yüksekova'dan gelen tırlar dolusu yardımı, "Ben AFAD görevlisiyim, koordinasyon için tırları buraya boşaltacağız." diyerek ele geçirdi.

Yarım tır dolusu su, paletlerce çocuk bezi, bir tır yumurta, 2 tır dolusu tekstil malzemesi ve kıyafet ve onlarca gıda ürününü deposuna saklatan dolandırıcı, yetkililer tarafından gözaltına alındı. 

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 34
  • Yaşar dede 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunların kemikleri hala sağlamı.,en azından dört parça olması lazım.
    Cevapla
  • Yaşar 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz yine iyi AKP yazıyoruz ama seninkiler yardım kolilerini evinin bahçesine taşıyor . "Hatay’ın Samandağ ilçesine giden yardım malzemeleri, depremzedelere ulaşmayınca vatandaşlar şikayette bulundu. Şikayetler üzerine bölgeye giden yetkililer, yardım malzemelerini CHP Hatay Samandağ İlçe Başkanı Turgay Abacı’nın evinde buldu."
    Cevapla
  • Hakkı hoca 1 yıl önce Şikayet Et
    Ayağı kayıp düştüğü resimleri de koysalar iyi olurdu
    Cevapla
  • Hakkı hoca 1 yıl önce Şikayet Et
    Yağlı kazık metodu da değerlendirilebilir
    Cevapla
  • Remzi 1 yıl önce Şikayet Et
    Emniyet güçleri gerekli ıslah çalışmalarına devam ediyor. Yakinen hırsızlığın zararları hakkında gerekli eğitimi veriyor bunlara. Gönlünüz rahat olsun
    Cevapla
  • Cakacuka 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu tür eğitimlerin daha şiddetli verilmesi şarttır. Devletimiz bu tür eğitimlerin önünü açmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler