Bakan Çavuşoğlu: 99 ülkeden yardım teklifi var

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 99 ülkenin yardım teklifinde bulunduğunu belirterek,” 68 ülkeden ekipler sahada. Ekip gönderecek ülke sayısı 13 ilave ile bin 563 kişi daha önümüzdeki saatlerde gece Türkiye’ye intikal etmiş olacak” dedi.

GİRİŞ 11.02.2023 18:08 GÜNCELLEME 11.02.2023 18:29
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Jeyhun Bayramov ile deprem bölgesinden açıklama gerçekleştirdi.

Bölgede en acil ihtiyacın çadır ve konteyner olduğunu söyleyen Bakan Çavuşoğlu, bu anlamda sürekli insani yardımlar geldiğini ifade etti.

Uçaklarla Azerbaycan’ın çadırları deprem bölgesine gönderdiğini dile getiren Bakan Çavuşoğlu, Türkiye’nin Azerbaycan ile her zaman omuz omuza olduğunu kaydetti.
Azerbaycan zaferinde Azerbaycanlılar kadar Türk milletinin de gurur duyduğunu belirten Çavuşoğlu,”Bugünkü acımızı Azerbaycanlı kardeşlerimizin de hissettiğini biliyoruz. Bu acılı günümüzde de bizlerle beraber oldukları için Ceyhun kardeşime ve onun nezdinde tüm Azerbaycanlı kardeşlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

“ŞU ANA KADAR ÜLKEMİZE ULAŞAN ÇADIR SAYISI 2 BİN 769”

99 ülke’nin yardım teklifinde bulunduğunu söyleyen Çavuşoğlu, 68 ülkeden ekiplerin sahada olduğunu açıkladı. Çavuşoğlu, 8 bin 326 yabancı personelin sahada olduğunu belirterek, ”Yabancı demek istemiyoruz. Dost ülkelerden gelenler var. Ekip gönderecek ülke sayısı 13 ilave ile bin 563 kişi daha önümüzdeki saatlerde gece Türkiye’ye intikal etmiş olacak. Sahra Hastaneleri toplam 20 ülkeden ve daha fazla ülkeden teklif geldi. 23 hastane kurabilecekleri söylediler. Şu anda aktif hastanesi olan ülke sayısı 8. Toplamda 10 sahra hastanesi var. Ekipman beklenen ülke sayısı 10. İspanya ve İran’dan bu anlamda ekipler geldi. Diğer taraftan özellikle çadır ve konteynere ihtiyaç duyduğumuzu söyledik. 39 bin çadır taahhüdünde olan ülkeler var. Sevkiyat halindeki çadır sayısı 11 bin 799 . Şu ana kadar ülkemize ulaşan çadır sayısı 2 bin 769. Dün akşam itibariyle planlanan 9 binden fazla çadır. Bugünkü çalışmalarla bu sayıyı artıracağız. Önceliğimiz çadır. Konteynerleri tüm üreticiler deprem bölgesi için üretiyor. Onlara da teşekkür ediyoruz. Ürdün’de 10 binden fazla çadır olduğunu söylediler” ifadelerini kullandı.

Süleyman Soylu, başkanlığındaki heyet in bilgilendirme yaptığını ifade eden Çavuşoğlu,”Orada yaptığımız toplantıda bu çalışmaları İçişleri Bakanımızla birlikte yaptık. Bu 10 bin çadıra ilaveten 5 bin 500 çadır Romanya’da var. Ürdün’den ‘den uçakla getireceğiz. Moldova’da kışlık kitler var, temin ediyoruz. Kardeş Pakistan’dan ihtiyaç geliyor. Bu çadırların üretildiği Çin ile irtibata geçtik. Acil olan ihtiyaçları için çaba sarf ederken uluslararası toplumun destekleri oluyor.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Eroll 1 yıl önce Şikayet Et
    Azeri kardeşlerimiz ve diğer ülkelerden gelen vefakâr ekipler bu soğukta büyük fedakarlık gösteriyor
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun herkesden
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hükümetin verdiği tek doğru karar, kurtarma yardımlarını kabul etmek. Ne kadar ekip o kadar can kurtulurdu. Gölge etmesinler diyen cahiller, onlar gelmesin bunları istemezük diyen cahillere rağmen aklını başında tutup ekipleri çağırmasını muhalif de olsam sonuna kadar takdir ediyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Troller insanlıktan çıktı: İBB çukurunda ölen çocuk için Ekşi Sözlük'te iğrenç yorumlar
Yunanistan'ı korkutan gelişme...Türkiye'yi durdurmak için rekor bütçe