Depremde yıkılan Rönesans Rezidans'ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun'dan inanılmaz savunma
Hatay'da depremde yıkılan Rönesans Rezidans'ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. Coşkun'un ifadesinde, "Bizim binamız sadece yan yatmıştır" dediği öğrenildi.
Hatay'da yıkılan Rönesans Rezidans'ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun'un İstanbul Havalimanı'ndan yurtdışına kaçmaya çalıştığı ihbarı edilmişti.
İhbar üzerine hareket geçen polis ekiplerince dün Coşkun'un İstanbul Havalimanı'ndan Karabağ'a çıkışı engellenmişti. Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından talimat verilerek yakalanan Coşkun, gözaltına alınarak Emniyet'e götürülmüştü.
İfade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Coşkun, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.
YÜKLÜ MİKTARDA PARA ÇEKLMEYE ÇALIŞMIŞTI
Coşkun'un, dün akşam THY'nin 19.50 Karadağ uçağıyla kaçmak üzere havalimanına gitmeden önce İstanbul'da bankalardan yüklü miktarda para çekmeye çalıştığı öğrenilmişti.
İFADESİ ORTAYA ÇIKTI
Sabah'ta yer alan habere göre yapmış olduğu binanın yıkılmasında kusurunun olup olmadığının ancak bilirkişi incelemesinden sonra ortaya çıkacağını söyleyen Coşkun, "Karadağ ülkesinde yapmış olduğumuz binaların tapularını vermek amacıyla Karadağ ülkesine gidiyordum" diyerek kaçma gibi bir düşüncesinin söz konusu olmadığını öne sürdü.
Coşkun, suçlanmasına neden olan ve yerle bir olan Rönesans Rezidans isimli bina için, "Sadece yan yatmıştır. Usule ve fenne uygun olarak yapılmayan binalar depremden sonra tuzla buz olmuştur, çökmüştür. Bizim binamız sadece yan yatmıştır. Herhangi bir çökme olmamıştır. Bu kadar büyük bir depreme ve yan yatmasına rağmen bina dağılmamış ve ana iskeleti sağlam kalmıştır. Bu da binanın sağlam yapıldığını göstermektedir. Bu aşamada tutuksuz yargılanmak istiyorum" ifadelerini kullandı.
-
Murat 2 yıl önce Şikayet EtTürkiye’de müteahhit sayısı aşağı yukarı 450 bin. Almanya’da ise sadece 3 bin. Tüm Avrupa’da ise aşağı yukarı 25 bin civarı müteahhit var. Ya bu nasıl bir rezalettir ? Her önüne gelen sığır müteahhitlik yapmasın artık yeter. Kader de geç ne kadar basit ya. Bize kader olan Japonya’ya niye olmuyor lan o zaman ? Allah Kuran’da ne diyor ? “Allah'ın izni olmadıkça hiçbir kimse iman etmez; Allah, azabı ve rezilliği, akıllarını kullanamayanlara musallat eder.” Yûnus Suresi 100. Ayet bu. Bu iş ayrıca sadece müteahhitleri cezalandırmakla kapancak bir mesele değil. Bu sığırlara bu izinleri verenlerde cezalarını çekecek hemde eşek gibi. Hiç kimse bu vatanın aziz milletinden daha kıymetli DEĞİL.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Türk 2 yıl önce Şikayet EtBinaya ruhsat verip 3,5 m makas ile açılışını yapan BB Lütfü nün hiç mi suçu yok.Beğen
-
Selim 2 yıl önce Şikayet EtArtık üniversite lerde af olmasın bir dersi 3 dönemde veremeyen atılsın biz mühendis yetiştiriyoruz ara eleman değil. İmar barışı da istemiyoruzBeğen
-
osman 2 yıl önce Şikayet EtSeninki doğru yatmayan ve yıkılmayanlarmı yanlış. Diğerleri niye ayakta.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Turgay 2 yıl önce Şikayet EtBu yıkılan binalarda sadece mutaahit ler suçlu değil beton ve demir üreticilerine incelenmeli bazı binalarda görünen demir kırıkları ve beton lar hiç iç açıcı görünmüyor Insaatlarda Denetim firmaları varda onlarda mercek altına alınmalı. Bu yıkılan binaların suçluları orda çalışan işçi de dahil olmak üzere sorgulanmaliBeğen